Texel Top 10

Texel Top 10

Op Texel is van alles te beleven. Maar wat mag u echt niet missen tijdens uw verblijf op Texel? Die vraag stellen wij na hun verblijf altijd aan onze gasten. Zij kunnen u uit eigen ervaring vertellen wat een vakantie op Texel compleet maakt. Wij hebben de reacties van onze gasten op een rijtje gezet en daaruit komt de Texel Top 10 naar boven. We hebben een aantal opmerkingen van onze gasten geplaatst op deze pagina. Wat zeggen zij? Wanneer zijn ze geweest? Met wie bezochten ze Texel? Laat u inspireren.

Tip 1: Fietsen

Nederland is een echt fietsland en dat is op Texel niet anders. Daarom is het niet verwonderlijk dat fietsen op 1 staat. Met 140 km aan fietspaden over het gehele eiland is het een uitstekende manier om op een ontspannen tempo Texel te verkennen. De fietsroutes leiden u door de duinen, de prachtige bossen, de weidse polders en natuurlijk langs de Texelse hotspots. Lees meer over fietsen op Texel.

Wat onze gasten zeggen:
'Texel. Super eiland om te wandelen, te fietsen en steeds weer wat anders te kunnen zien en doen.’
Solo reis, 30 juli 2020.
‘Huur (elektrische) fietsen. Gebruik zo min mogelijk de auto. Dan ervaar je het eiland op z’n best.’
Stel 50+, 15 juni 2020.

Fietsen op Texel
De Slufter

Tip 2: De Slufter

De Slufter staat in open verbinding met de Noordzee. Hierdoor zijn er veel planten te vinden die goed gedijen in een zoute omgeving, zoals zeekraal en lamsoor die zorgt voor een prachtig paars gebied in de zomer. Ook is De Slufter de broed- en rustplaats van vele vogels. Loop met kinderen de Slufter Speurtocht voor een avontuurlijke beleving. Lees meer over De Slufter.

Wat onze gasten zeggen:
‘Jeetje. Texel is een veelzijdig eiland. Van de gezellige dorpen tot de stilte in de duinen. En de Slufter moet je bezocht hebben.’
Stel, 11 juni 2020.
‘Ga zeker naar de Slufter. Is er echt heel mooi. Ook voor kinderen.’
Gezin, 18 juli 2020.

Tip 3: Strand

Wist u dat op Texel ruim 30 kilometer aan zandstrand op u ligt te wachten? Dat betekent dus dat er ruimte is voor iedereen. U kunt er natuurlijk heerlijk genieten van de zon of uw bouwkunsten vertonen bij het maken van een zandkasteel. Of maak een heerlijke wandeling en laat de spanning van alle dag achter u. Lees meer over het strand op Texel.

Wat onze gasten zeggen:
‘Lekker het strand bezoeken, er zijn genoeg rustige plekjes te vinden.’
Stel 50+, 6 augustus 2020.
‘Gaan wandelen langs zee als het stormt.’
Gezin, 22 augustus 2020.

De Cocksdorp, vuurtoren
De Dennen

Tip 4: Wandelen

Wandelschoenen aan en gaan! Dat is wat veel bezoekers op Texel doen. Neem verharde paden of kies voor ongerepte natuurpaden. Wandelen op Texel is ook leuk voor kinderen, want her en der staan leuke speeltoestellen op de verschillende routes. Of loop eens het leuke Sommeltjespad. Gegarandeerd succes bij de kids. En natuurlijk kan de hond ook mee om lekker te rennen. Lees meer over wandelen op Texel.

Wat onze gasten zeggen:
‘Bezoek de Hors voor rust en eindeloze wandelingen, ook in het hoogseizoen.’
Stel 50+ met hond, 15 juni 2020.
‘Wandel, kijk, luister en geniet, mooier dan Texel wordt het niet.’
Familie, 24 februari 2020.

Tip 5: Ecomare

Ecomare wordt door heel veel van onze gasten bezocht én aangeraden. Het is immers voor alle leeftijden leuk om zeehonden, zeevogels, vissen en andere zeedieren te bekijken. En het is ook nog eens leerzaam: In het natuurmuseum van Ecomare ontdekt u alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel en er worden verschillende natuurexcursie georganiseerd. Lees meer over Ecomare.

Wat onze gasten zeggen:
‘Excursies via Ecomare. Super interessant en je beleeft de prachtige natuur nog meer!’
Familie, 12 juni 2020.
‘Ecomare is voor alle leeftijden heel leuk.’
Gezin, 18 september 2020.

Ecomare,  zeehond, texeltips
Schotse Hooglanders

Tip 6: Natuur

Er wordt wel eens gezegd dat Texel eigenlijk Nederland in het klein is. U vindt hier zoveel verschillende natuur: prachtige duinen, uitgestrekte polders, voedingsrijke kwelders. Texel is de thuishaven van ongeveer 40 natuurgebieden. Het is dan ook niet vreemd dat onze gasten de natuur zo goed waarderen. Lees meer over de natuur op Texel.

Wat onze gasten zeggen:
‘Iedere Kind/Nederlander moet minimaal 1x in zijn leven Texel hebben bezocht om te ervaren hoe mooi Texel/Nederland is en te ervaren wat de Waddenzee is. Mooie natuurgebieden.’
Gezin, 29 juli 2020.
‘Neem meerder shortbreaks. Texel is meerdere malen per jaar zo anders qua natuur. Elk jaargetijde heeft zijn charme.’
Solo reis, 31 mei 2020.

Tip 7: Vuurtoren

Op het noordelijkste puntje van Texel staat hét symbool van Texel: de vuurtoren. Na een klim van 118 treden duikt een schitterend uitzicht over de Noordzee, de Waddenzee, het noordelijke deel van Texel en het buureiland Vlieland op. Sommige bezoekers denken bij helder weer zelfs Engeland en de Noordpool te zien. Daar heeft u wel een verrekijker voor nodig (en ja, eerlijk gezegd ook wel wat fantasie). Lees meer over de vuurtoren.

Wat onze gasten zeggen:
‘Ga in het avondlicht naar de vuurtoren. Mooiste licht en mooiste foto's van de vakantie.’
Gezin, 3 augustus 2020.
‘Ondergaande zon bij de vuurtoren. Prachtig!’
Familie, 17 augustus 2020.

De Cocksdorp, vuurtoren Eierland
Garnalen vissen

Tip 8: Garnalen vissen

Bent u dol op een garnalencocktail of wilt u met eigen ogen zien hoe het garnalenvissen in zijn werk gaat? Ga dan mee garnalenvissen op de Waddenzee. De vissers die met u meegaan op de boot (kotter) vertellen u alles over de dieren en hoe zij ze vangen. Als het tijd is om de netten op te halen, blijkt al snel dat er niet alleen garnalen in het net zitten. Nadat alle kennis is vergaard over de bijvangst, wordt deze levend terug in zee gezet. En de garnalen? Die worden vers voor u bereid. Ga mee op deze smakelijke tocht. Lees meer over garnalen vissen op Texel.

Wat onze gasten zeggen:
‘Meegaan op de TX20. Vriendelijk vrolijk en vol weetjes over de Waddenzee. Zelfs een kilo garnalen meegekregen.’
Gezin, 11 juli 2020.
‘Garnalen vissen! Echt een hele leuke activiteit voor een leuk prijsje. En, heeeerlijke verse garnalen.’
Stel, 2 juni 2020.

Tip 9: Duinen

De duinen beschermen Texel tegen het zeewater en zijn de woongebieden van heel veel dieren: de konijnen graven er hun holletjes, de vogels broeden op hun eieren en de insecten gaan op zoek naar lekkere versnaperingen. Maar het is natuurlijk ook een heerlijke plek om te recreëren. Maak een wandeling over de paden en ga lekker picknicken. Misschien ziet u wel een konijntje of fazant voorbij schieten. Neem de tijd om de omgeving in u op te nemen en u zult uw ogen uitkijken. Lees meer over de duinen op Texel.

Wat onze gasten zeggen:
‘Ga wandelen in de duinen. Het is er rustig, er lopen wilde runderen en paarden en je waant je meer in Schotland dan in Nederland. Echt prachtig!’
Stel, 28 augustus 2020.
‘Wandelen door de duinen. Dat blijft geweldig.’
Gezin, 10 juli 2020.

Duinen
Lammetjes knuffelen

Tip 10: Schapenboerderij

Als u Texel zegt, zegt u schapen. Dit eiland wordt namelijk door meer schapen dan mensen bewoond. Een bezoek aan de Schapenboerderij is een must, zeker met kleine kinderen. Er lopen zoveel dieren rond, dat niemand zich een moment hoeft te vervelen. Maar het hoogtepunt van het bezoek is toch wel het knuffelen met de lammetjes. Lees meer over de Schapenboerderij.

Wat onze gasten zeggen:
'Schapenboerderij bij Den Burg voor een gezin met kleine kids.’
Gezin, 13 juli 2020.
‘Schapenboerderij echt geweldig.’
Gezin, 3 juli 2020.

Ook aan te raden:
Kaap Skil, Oudeschild

Juttersmuseum

De Koog

Ontdek alles over de wondere wereld van het strandjutten en laat de vondsten je verrassen.

Texelse bierbrouwerij, texeltips, bier

Bierbrouwerij

Oudeschild

Kom kijken, ruiken en proeven en ontdek wat de Texelse speciaal bieren bijzonder maakt bij De Texelse Bierbrouwerij.

De Bonte Belevenis, Pauw

De Bonte Belevenis

Den Hoorn

De Bonte Belevenis biedt leuke en informatieve workshops voor jong en oud! 

Kaapskil maquette, museum, texeltips

Museum Kaap Skil

Oudeschild

Een uniek museum vol verhalen en avonturen over het leven op zee.

Boek uw verblijf

Bent u geïnspireerd door de tips van onze gasten, maar heeft u nog niet geboekt? Doe dat dan nu en laat de voorpret beginnen.

Redactie De Krim Texel
Update: 29 januari 2021 12:00