Een leerzame dag uit

op bezoek bij de zeehonden

Ecomare

Bewonder de zeehondenopvang en museum

Ecomare is dé plek waar leren over de natuur en plezier hand in hand gaan. Bewonder in de Walviszaal reusachtige skeletten en breng natuurlijk een bezoek aan de zeehonden en de andere (zee)dieren! Trek er actief op uit in het duinpark of geniet van een leerzame tentoonstelling. Bij Ecomare is er altijd wat te beleven! 

Fotoalbum Ecomare  

Loading...

Over Ecomare

Ecomare is een natuurmuseum en zeehondenopvang, gelegen in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Leer hier de natuur van kust en zee écht kennen. Naast Ecomare is ook het observatorium gelegen, hier bent u op het juiste adres om van alles te leren over de sterren in ons heelal. Deze twee maken het tot een plek waar uw nieuwsgierigheid wordt gevoed. 

seal-look-texel-ecomare
Ecomare

Van tentoonstelling tot excursie

Met passie en plezier beleeft u hier en dagje uit voor alle leeftijden. De tentoonstellingen nemen u op een interactieve manier mee in het verhaal van de Noordzee en Texel. Bekijk de sterren in het observatorium, hier worden ook regelmatig kijkavonden gehouden. Naast de mooie (zee)dieren zijn er ook speeltoestellen in de speeltuin die vertier bieden voor de kleintjes. Het uitgestrekte duingebied is een aanrader voor een leuke wandeling. Ecomare organiseert gedurende het hele jaar verschillende excursies, bijvoorbeeld naar de Slufter of een wadexcursie.

De Krim Texel sponsort schedel Vinvis

In 2017 spoelde vlakbij paal 17 op Texel een 18-meter lange skelet van een overleden Gewone Vinvis aan. In de zomer van 2021 is Ecomare een crowdfundingsactie gestart om het skelet van de walvis terug te halen naar Texel, zodat de bijzondere walvis tentoongesteld kan worden en iedereen het straks kan komen bekijken. De Krim Texel sponsort een van de meest unieke botdelen van het skelet: de 6 meter lange schedel. We doen dit omdat we natuureducatie zeer belangrijk vinden! 

Inmiddels hangt de vinvisschedel op zijn plek. Het was een heuze operatie om de 660 kilo wegende schedel omhoog te takelen. In de video hiernaast is te zien hoe de schedel omhoog wordt getakeld en vervolgens aan het plafond hangt. 

Bezoekinformatie

Adres: Ruijslaan 92, De Koog
Website: Ecomare
Bekijk de actuele informatie en openingstijden op de website van de aanbieder!

Wellicht ook interessant voor u

Ecomare

Ecomare

De Koog

Bent u op zoek naar een boeiende en leerzame dag uit? Ga dan zeehonden kijken en meer bij Ecomare! 

Maneges op Texel

Maneges op Texel

De Koog

Bent u een ervaren ruiter of wilt u juist kennis maken met de ruitersport? Bezoek een van de maneges op Texel!

Huifkartochten

Huifkartochten

De Koog

Geniet van de prachtige natuur en de gezonde Texelse buitenlucht met Belgische trekpaarden.

Juttersmuseum

Juttersmuseum

De Koog

Ontdek alles over de wondere wereld van het strandjutten en laat de vondsten je verrassen.

Redactie De Krim Texel
Update: 19 september 2023 15:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.