Al fietsend Texel ontdekken

Fietsen op Texel

Er ligt 140 km fietspad op u te wachten!

Texel is een echt fietseiland. Texel heeft maar liefst 140 km fietspad, met hele mooie routes. Fiets over de dijk met uitzicht over de Waddenzee, door de prachtige natuurparken, duinen, de polders en het bos. Of bezoek de sfeervolle dorpjes met leuke terrasjes en cafeetje om even uit te rusten. U komt met de fiets op plekken waar u met de auto niet kunt komen. Veel fietsplezier!

Fietsroute - Polder Waalenburg

Grutto’s, tureluurs, veldleeuwerikken en andere steltlopers kiezen massaal voor de boerennatuur van Polder Waalenburg. Verschillende soorten planten zoals koekoeksbloem en orcideeen kleuren in de lente letterlijk en figuurlijk deze polder. Oude kronkelige dijkjes laten u kennis maken met dit prachtige gebied.

Aantal kilometers: 21,5
Startpunt: Ecomare

Download hier de route met uitgebreide omschrijving  

De Waal, Grutto in polder Waalenburg
Wad, verdwenen haven

Fietsroute - Verdwenen haventjes 

Eilanders trotseerden eeuwenlang de elementen voor handel en visserij. Het landschap liet zich gewillig leiden door de sterke stroming en de haventjes – strategische handelsplaatsen – ‘verhuisden’ in het kielzog mee. Deze fietsroute voert langs deze verdwenen plekken en geeft u een beeld van 750 jaar Texelse visserij. Wie de wandelroute pakt duikt in de historie van vissersdorp Oosterend.

Aantal kilometers: 40
Startpunt: Peperhof 7, Oosterend 

Download hier de route met uitgebreide omschrijving  

Texeltip van Simone

Bij De Krim Texel werken veel Texelaars. Zij hebben veel kennis over het eiland en geven u de beste en origineelste tips voor een leuke en bijzondere vakantie. Simone is 5 jaar in dienst van De Krim Texel en is eerste medewerker receptie op Vakantiepark De Krim.

Ze is een dochter van de fietsenmaker in De Cocksdorp en het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat Simone u tipt over een leuk fietsrondje. “Fietsen is heerlijk. “Lekker je hoofd leegmaken, genieten van de natuur en onderweg een terrasje pakken of een ijsje eten”, somt ze met een vrolijk gezicht op. 

Fietsen kun je op heel Texel, maar als medewerker van Vakantiepark De Krim heeft ze een tocht uitgezet die hier vandaan begint. “Door de duinen rijd je naar De Koog. Vandaar steek je door naar natuurgebied Waalenburg en vandaar via Oosterend of Oost naar de dijk en daarna terug naar De Cocksdorp. Een rondje van 34 kilometer en heel afwisselend.”

Download de kaart met route die Simone heeft uitgestippeld 

Tip van medewerkers van De Krim Texel, Simone
Strand, 100 km MTB-route

100 km MTB route

Een uitdaging voor mountainbikers is de 100 kilometer lange MTB route. Dwars door duinen, bos en prachtige natuurgebieden langs de westkust. De oostkust bevat ook gedeelten verhard pad maar daardoor is er meer tijd om even koffie te doen bij de vuurtoren en een visje te eten op de haven.

Bekijk de route op de kaart  

Fotoalbum Fietsen op Texel

Wellicht ook interessant voor u:

De Dennen

De Dennen

De Koog

Als u aan Texel denkt, denkt u waarschijnlijk aan strand en duinen. Toch heeft Texel een prachtig bosgebied: De Dennen. Het is een heerlijke plek om te wandelen of te fietsen. In De Dennen kunt u...

...natuurlijk wandelen en fietsen maar ook spelen en picknicken. Er is een BBQ-terrein, een mountainbikeroute en bosspeelplaatsen voor de kinderen. Het Alloopad is toegankelijk voor mindervaliden. 

Locatie: Ruijslaan 92, De Koog

Lees meer
ATB route

ATB route

Den Burg

Op Texel kunt u geweldig mountainbiken. Er is een uitdagende ATB-route dwars door bosgebied De Dennen, gelegen in het Nationaal Park Duinen van Texel. De ATB-route in De Dennen is circa 8 km lang en ...

... is een pittige tocht. Het is een technisch moeilijke route vanwege de korte en scherpe bochten. De paden zijn hobbelig, smal en met af en toe duinzand of een diepe kuil.

Locatie: Nattevlakweg 2, Den Burg

Lees meer
Fietsroutes

Fietsroutes

De Cocksdorp, De Koog, Den Hoorn, Den Burg, De Waal, Oudeschild, Oosterend

Met 140km aan fietspaden over het gehele eiland is het een uitstekende manier om op een ontspannen tempo Texel te verkennen. Fiets door de duinen, bossen, polders en langs vele andere mooie Texelse bezienswaardigheden...

 ...U kunt uw eigen fiets meenemen of huur een fiets op het eiland. Staat er te veel wind? Kies dan een e-bike. Er is zelfs een MTB trail van 100 km die garant zal staan voor een sportieve uitdaging.

Lees meer

Fietsroutes Texel

Texel beschikt sinds 2011 over een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk. Handig om zelf een route samen te stellen. Het aantal knooppunten is overzichtelijk: 57 stuks. Informatiepanelen met een netwerkkaart staan verspreid over het eiland. De VVV heeft een fietsknooppuntenkaart Texel uitgebracht. Falk heeft een fietskaart met een thematische fietsroute over Texel. Verschillende fietskaarten zijn uiteraard ook te koop bij onze recepties.

TIP: Een van de mooiste fietspaden op het oude land van Texel is het Skillepaadje, tussen 't Buurtje en Brakenstein. Een pad op een ‘dijkje’ door de vochtige Mielanden aan de voet van de Hoge Berg. 

Op de meeste parken van De Krim Texel zijn fietsen te huur. Ook in de meeste Texelse dorpen zijn fietsverhuurders. Diverse fietsverhuurders verhuren naast gewone fietsen ook tandemfietsen en E-Bikes. Verspreid over het eiland vindt u regelmatig punten om zelf even te ontspannen en uw elektrische fiets weer op te laden!  

Redactie De Krim Texel
Update: 18 mei 2020 12:00

Vragen? Liever persoonlijk contact?

Wij staan voor u klaar!

0222 - 390 112 

Maandag-vrijdag: 9.00-18.30
Weekend: 9.00-17.00

Veelgestelde vragen

Bekijk FAQ    

Alle prijzen 2021 zijn inclusief btw, reserveringskosten en exclusief toeristenbelasting à € 2,25 p.p.p.n. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e persoon e.v. à € 9.30 p.p. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.

Alle prijzen 2021 zijn inclusief btw, reserveringskosten en exclusief toeristenbelasting à € 2,25 p.p.p.n. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e persoon e.v. à € 9.30 p.p. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.

Aangesloten bij:

Wij werken samen met:

© 1970-2020 De Krim Texel - Juridische informatie  

© 1970-2020 De Krim Texel