Heerlijk uitgelaten

Vier vakantie met uw hond op Texel!

Wat is er leuker dan vakantie vieren met het hele gezin én uw hond? Heerlijk samen uitwaaien op het strand. Rennen langs de vloedlijn, spelen in de zee of wandelen door de duinen hier kan het allemaal. Onze parken grenzen allemaal aan het Nationaal Park waardoor u direct met uw hond de natuur in kunt.

Fotoalbum Texel met hond

Loading...

Met uw hond naar Texel

Texel is een ideale vakantiebestemming met een hond. Er is veel ruimte en natuur. Op veel gedeeltes van de Texelse stranden mogen honden loslopen (zie de aanwijzingen ter plaatse). Na een wandeling een terrasje pakken? Bij veel restaurants en strandpaviljoens staat een drinkbak met vers water klaar voor uw hond.

hond-strand-de-krim-texel
strand-de-cocksdorp-de-krim-texel

Kamperen met uw hond op Texel

Met uw hond naar een camping op Texel? Er zijn veel verschillende hondvriendelijke campings op Texel. Zo is camping Loodsmansduin omringd door bossen en is daarom de perfecte plek voor lange wandelingen met uw hond. Camping Kogerstrand is dé plek voor alle strandliefhebbers, deze camping ligt namelijk direct aan het strand en biedt ook speciale plaatsen waar u met uw hond kunt verblijven. Ook op camping De Shelter zijn honden welkom. Deze kleinschalige camping ligt vlakbij het strand, het bos en het Nationaal Park Duinen. De camping is een beschutte en ruim opgezette grascamping, wat het ook zeer geschikt maakt voor kamperen met de hond!

Bekijk alle kampeerplaatsen waar uw hond welkom is. 

6J5A8644

Huisje op Texel met uw hond

Op zoek naar een huisje op Texel om te verblijven met uw hond? Ook dat is geen probleem. De Krim Texel biedt meerdere soorten vakantiehuizen waar honden van harte welkom zijn. Of u nu kiest voor een gezellige bungalow, een luxe villa, een hotelkamer, of een comfortabele chalet, er zijn tal van opties om uit te kiezen. Sommige bungalows hebben zelfs een grote omheinde tuin zodat uw hond(en) ook hier vrij kunnen rondlopen. 

Bekijk alle accommodaties waar uw hond welkom is. 

Honden welkom!

Honden zijn van harte welkom bij De Krim Texel. Onze parken zijn goed ingericht voor uw vakantie met hond. Er zijn speciale uitlaatplaatsen en wij stellen zakjes ter beschikking, zodat u makkelijk aan de opruimplicht kunt voldoen.  

Vakantiepark De Krim, dogwash

Speciale Dogwash

Is uw hond vies na een dagje spelen op het strand, dan zijn er op de verschillende parken een hondenwasplaats en op Vakantiepark De Krim is zelfs een speciale Dogwash. Hier kunt u gemakkelijk uw hond afspoelen met warm water, wassen met shampoo of een tekenbehandeling geven.

hond-strand-de-krim-texel

Jaarwisseling vuurwerkvrij!

Voor veel honden is de jaarwisseling minder prettig door al het vuurwerk. Camping Loodsmansduin is volledig vuurwerkvrij tijdens Oud & Nieuw. De camping ligt in de breedste duinenrij van Texel en is omringd door natuur. Van vuurwerk heeft u hier geen last, dus verruil snel de vuurwerkstress voor een heerlijk uitje naar Texel! 

Onze Texeltips voor u en uw hond

Wandelroutes

Wandelroutes

Meerdere locaties

Wandelen op Texel betekent weidse uitzichten. Geniet van het rijke en afwisselende natuur!

Strand

Strand

Meerdere locaties

Ontdek de stranden van Texel. Met maar liefst 30 km aan strand zit er voor ieder wat tussen!

 Speurhonden Texel

Speurhonden Texel

Den Burg

Volg een speur-workshop, een unieke activiteit samen met uw hond!

Seetingsnollen

Seetingsnollen

De Koog

Breng een bezoek aan het hoogste punt van Texel tijdens een wandeling in het veelzijdige gebied.  

Huifkartochten

Huifkartochten

De Koog

Geniet van de prachtige natuur en de gezonde Texelse buitenlucht met Belgische trekpaarden.

De Dennen

De Dennen

De Koog

Beleef de magie van het bos tijdens een leuke dag uit in De Dennen van Texel!

Bleekersvallei

Bleekersvallei

De Koog

Bezoek de vallei met duinen van meer dan 200 jaar oud en spot hier verschillende vogelsoorten. 

Boek uw verblijf met hond op Texel

Uw trouwe viervoeter maakt deel uit van uw gezin en die wilt u natuurlijk het liefste meenemen. Dat is geen probleem! Uw hond is welkom in bijna alle accommodaties van De Krim Texel (maximaal 2 per accommodatie). 

Veelgestelde vragen

Indien u uw huisdier(en) mee wilt nemen op vakantie, kunt u dit direct bij het uitzoeken van uw accommodatie of kampeerplaats bij het reisgezelschap aangeven. Ons aanbod wordt dan gefilterd en er worden dan alleen nog accommodaties en/of kampeervelden getoond waar uw huisdier welkom is. De bijkomende kosten worden getoond op uw reserveringsoverzicht tijdens het maken van de boeking.

Er zijn maximaal 2 huisdieren per accommodatie/ kampeerplaats welkom, tenzij anders aangegeven. Wilt u met meer huisdieren komen, neem dan contact met ons op.

Huisdieren welkom:

 • Vakantiepark De Krim: er zijn van alle types accommodaties waarin huisdieren welkom zijn en die huisdiervrij zijn
 • Camping De Krim: op alle kampeerplaatsen zijn huisdieren welkom
 • Hotel Molenbos: huisdieren zijn alleen toegestaan in de kamers 1, 2, 4, 6, 8 en 10
 • Villapark De Koog: in alle accommodaties zijn huisdieren welkom
 • Bungalowpark ’t Hoogelandt: er zijn accommodaties waarin huisdieren welkom zijn en die huisdiervrij zijn
 • Camping Kogerstrand: er zijn ingerichte tenten en kampeerplaatsen waarin huisdieren welkom zijn en die huisdiervrij zijn
 • Camping Loodsmansduin: op alle kampeerplaatsen zijn huisdieren welkom, er zijn chalets en ingerichte tenten waarin huisdieren welkom zijn en die huisdiervrij zijn
 • Camping De Shelter: op alle kampeerplaatsen zijn huisdieren welkom

Strikt huisdiervrij:

 • Residentie Californië: Appartementen
 • Camping Kogerstrand: Trekkershutten
 • Camping Loodsmansduin: Trekkershutten

Uw hond is welkom op de volgende parken van De Krim Texel:

U kunt alle accommodaties waar uw hond welkom is direct bekijken .

Honden zijn toegestaan op de stranden van Texel en uw hond mag op grote delen ook lekker los lopen. Op de bewaakte strandgedeeltes en op de naaktstranden bij Den Hoorn en De Cocksdorp geldt het hele jaar een aanlijnplicht. Ten zuiden van paal 8 en tussen de strandpalen 12 en 21 geldt de aanlijnplicht alleen van 1 maart tot 1 september. Dit staat ook op de borden ter plaatse aangegeven.

Wilt u in december ontsnappen aan het geknal van vuurwerk omdat uw hond hier niet van houdt? Camping Loodsmansduin is volledig vuurwerkvrij! U kunt hier verblijven in een comfortabel chalet, desgewenst met eigen sauna. U kunt de beschikbaarheid op Camping Loodsmansduin direct bekijken .

Op Vakantiepark De Krim zijn diverse bungalows beschikbaar met een afsluitend hekwerk rond de tuin. Zo kunt u uw hond rustig in de tuin laten lopen zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw hond wegloopt. U kunt alle accommodaties met een omheinde tuin direct bekijken .

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 5 juni 2024 9:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.