Heerlijk uitgelaten

Vier vakantie met uw hond op Texel!

Wat is er nu leuker dan vakantie vieren met het hele gezin én uw hond? Heerlijk samen uitwaaien op het strand. Rennen langs de vloedlijn, spelen in de zee. Wandelen door de bossen en de duinen van Texel. Onze parken grenzen allemaal aan het Nationaal Park. U maakt dus direct vanuit uw accommodatie de prachtigste wandelingen met uw beste vriend.

strand-de-cocksdorp-de-krim-texel

Met uw hond naar Texel

Texel is een ideale vakantiebestemming met een hond. Er is veel ruimte en natuur. Op veel gedeeltes van de Texelse stranden mogen honden loslopen (zie de aanwijzingen ter plaatse). Na een wandeling een terrasje pakken? Bij veel restaurants en strandpaviljoens staat een drinkbak met vers water klaar voor uw hond. 

hond-kamperen-de-krim-texel

Camping? Chalet? Bungalow?

Kamperen met uw hond(en)? Of liever verblijven in een comfortabel chalet, luxe vakantiehuis of ruime bungalow? Sommige bungalows hebben zelfs een grote afgesloten tuin zodat uw hond(en) ook hier vrij kunnen rondlopen.

Honden welkom!

Honden zijn van harte welkom bij De Krim Texel. Onze parken zijn goed ingericht voor uw vakantie met hond. Er zijn speciale uitlaatplaatsen en wij stellen zakjes ter beschikking, zodat u makkelijk aan de opruimplicht kunt voldoen.  

Vakantiepark De Krim, dogwash

Speciale Dogwash

Uw hond na het ravotten in het zand en de zee weer lekker schoonwassen? Op verschillende parken vindt u een hondenwasplaats en op Vakantiepark De Krim zelfs een speciale Dogwash! Gemakkelijk uw hond afspoelen met warm water, wassen met shampoo of een tekenbehandeling geven! 

hond-strand-de-krim-texel

Jaarwisseling vuurwerkvrij!

Voor veel honden is de jaarwisseling minder prettig door al het vuurwerk. Camping Loodsmansduin is volledig vuurwerkvrij tijdens Oud & Nieuw. De camping ligt in de breedste duinenrij van Texel en is omringd door natuur. Van vuurwerk geen last! Dus verruil snel de vuurwerkstress voor een heerlijk uitje naar Texel! 

Onze Texeltips voor u en uw hond

Strand

Strand

Meerdere locaties

Ontdek de stranden van Texel. Met maar liefst 30 km aan strand zit er voor ieder wat tussen!

Wandelroutes

Wandelroutes

Meerdere locaties

Wandelen op Texel betekent weidse uitzichten. Geniet van het rijke en afwisselende natuur!

Noordzeekust

Noordzeekust

Noordzee

Een gebied met een grote diversiteit aan flora en fauna en leuke activiteiten!

Seetingsnollen

Seetingsnollen

De Koog

Breng een bezoek aan het hoogste punt van Texel tijdens een wandeling in het veelzijdige gebied.  

 Speurhonden Texel

Speurhonden Texel

Den Burg

Volg een speur-workshop, een unieke activiteit samen met uw hond!

Huifkartochten

Huifkartochten

De Koog

Geniet van de prachtige natuur en de gezonde Texelse buitenlucht met Belgische trekpaarden.

De Dennen

De Dennen

De Koog

Beleef de magie van het bos tijdens een leuke dag uit in De Dennen van Texel!

Bleekersvallei

Bleekersvallei

De Koog

Bezoek de vallei met duinen van meer dan 200 jaar oud en spot hier verschillende vogelsoorten. 

Boek uw verblijf met hond op Texel

Uw trouwe viervoeter maakt deel uit van uw gezin en die wilt u natuurlijk het liefste meenemen. Dat is geen probleem! Uw hond is welkom in bijna alle accommodaties van De Krim Texel (maximaal 2 per accommodatie). 

Veelgestelde vragen

Texel is een ideale vakantiebestemming voor een vakantie met uw hond. Er is veel ruimte en natuur. Op veel gedeeltes van de Texelse stranden mogen honden loslopen en bij veel restaurants en strandpaviljoens is uw hond welkom en staat er zelfs een drinkbak met vers water klaar.

Natuurlijk is uw hond ook van harte welkom bij De Krim Texel. U kunt alle accommodaties waar uw hond welkom is direct bekijken.

Uw hond is welkom op de volgende parken van De Krim Texel:

U kunt alle accommodaties waar uw hond welkom is direct bekijken.

Honden zijn toegestaan op de stranden van Texel en uw hond mag op grote delen ook lekker los lopen. Op de bewaakte strandgedeeltes en op de naaktstranden bij Den Hoorn en De Cocksdorp geldt het hele jaar een aanlijnplicht. Ten zuiden van paal 8 en tussen de strandpalen 12 en 21 geldt de aanlijnplicht alleen van 1 maart tot 1 september. Dit staat ook op de borden ter plaatse aangegeven.

Wilt u in december ontsnappen aan het geknal van vuurwerk omdat uw hond hier niet van houdt? Camping Loodsmansduin is volledig vuurwerkvrij! U kunt hier verblijven in een comfortabel chalet, desgewenst met eigen sauna. U kunt de beschikbaarheid op Camping Loodsmansduin direct bekijken.

Op Vakantiepark De Krim zijn diverse bungalows beschikbaar met een afsluitend hekwerk rond de tuin. Zo kunt u uw hond rustig in de tuin laten lopen zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw hond wegloopt. U kunt alle accommodaties met een omheinde tuin direct bekijken.

Redactie De Krim Texel
Update: 22 okt 2020 12:00