Midweek op Texel

Zin in een midweek Texel?

Een midweek naar Texel geeft meteen een écht vakantiegevoel. Heeft u in het weekend van alles te doen, maar van maandag tot en met vrijdag vrij? Een midweek op het eiland doet wonderen. Zodra u op de TESO boot stapt, bent u er echt even helemaal tussenuit. Overvliegende meeuwen die graag een stukje brood lusten en natuurlijk de heerlijke zilte zeelucht. Echt even weg van alle dagelijkse beslommeringen en drukte. Texel heeft, welk jaargetijde het ook is, voor een paar dagen heel veel te bieden!

Leuke dorpjes op Texel

Texel heeft zeven dorpen. Allemaal zijn ze zeker de moeite van een bezoek waard tijdens uw midweek op Texel. Den Burg is de ‘hoofdstad’, er is altijd wat te doen of te beleven. De Waal is het kleinste dorp, er heerst nog de sfeer van vroeger tijden. Het jongste dorp is De Cocksdorp, met diverse winkeltjes, leuke restaurants en terrassen. De Koog is de badplaats, alleen een duinenrij scheidt het dorp van het strand en de zee. Het meest zuidelijke dorp is Den Hoorn, het staat bekend om zijn knusse straatjes waar veel kunstenaars wonen en natuurlijk het witte kerkje. Veel mensen vinden Oosterend het mooiste dorp van Texel. Rond de Maartenskerk vindt u schilderachtige straatjes en steegjes met mooie, oude geveltjes. Oudeschild is het enige dorp dat direct aan zee ligt. Oudeschild is de thuishaven van de Texelse vissersvloot en oefent met zijn stoere charme een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit.

De Slufter

Wanneer u tijdens uw midweek op Texel de Slufter bezoekt en via de grote stenen trap over de duinen klimt, overziet u het gebied helemaal. In de verte ziet u een gat in de duinenrij. Daar zijn het strand en de Noordzee. De Slufter is het bekendste natuurgebied van Texel. Het ligt tussen de Muy en de Eierlandse Duinen. Het is een grote kweldervlakte tussen twee zanddijken in en ligt aan de Noordzeekust. Kreken met zout water stromen dwars door het gebied. Er groeien alleen planten die zout water kunnen verdragen. In de zomer is de vlakte paars van het bloeiende lamsoor. Het zuidelijke gedeelte is vrij toegankelijk. Het afgesloten deel is een vogelparadijs met steltlopers, meeuwen, strandleeuweriken en hier komen zelfs geregeld ringpootbuizerds en slechtvalken voor. Mooi om tijdens uw midweek op Texel met uw verrekijker op pad te gaan! 

De vuurtoren beklimmen 

Een bezoek aan de vuurtoren mag in uw midweek op Texel eigenlijk niet ontbreken. De vuurtoren staat op een onbeschutte duintop op het noordelijkste puntje van Texel, ingeklemd tussen de Noordzee en de Waddenzee. Via een wenteltrap klimt u 6 verdiepingen, 118 treden, naar boven. En als u de top heeft gehaald, kunt u genieten van het uitzicht op 47 meter hoogte. De Texelse vuurtoren is de enige vuurtoren in Nederland waar u aan drie kanten over zee uit kunt kijken. Bij helder weer kijkt u uit over het Werelderfgoed de Waddenzee naar Vlieland, Wieringen, Den Helder, en met een beetje fantasie over de Noordzee naar Engeland en…… Wat wordt uw uitzicht tijdens een midweek Texel?  

 Ligging van onze parken op Texel

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum midweek Texel

Loading interface...

Boek uw midweek op Texel

Even weg van alle dagelijkse beslommeringen en drukte? Een midweek op Texel doet wonderen. U bent er echt helemaal uit. Boek hier uw midweek op Texel.

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 11 maart 2020 12:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.