Midweek op Texel

Zin in een midweek Texel?

Een midweek naar Texel geeft meteen een écht vakantiegevoel. Heeft u in het weekend van alles te doen, maar van maandag tot en met vrijdag vrij? Een midweek op het eiland doet wonderen. Zodra u op de TESO boot stapt, bent u er echt even helemaal tussenuit. Overvliegende meeuwen die graag een stukje brood lusten en natuurlijk de heerlijke zilte zeelucht. Echt even weg van alle dagelijkse beslommeringen en drukte. Texel heeft, welk jaargetijde het ook is, voor een paar dagen heel veel te bieden!

Leuke dorpjes op Texel

Texel heeft zeven dorpen. Allemaal zijn ze zeker de moeite van een bezoek waard tijdens uw midweek op Texel. Den Burg is de ‘hoofdstad’, er is altijd wat te doen of te beleven. De Waal is het kleinste dorp, er heerst nog de sfeer van vroeger tijden. Het jongste dorp is De Cocksdorp, met diverse winkeltjes, leuke restaurants en terrassen. De Koog is de badplaats, alleen een duinenrij scheidt het dorp van het strand en de zee. Het meest zuidelijke dorp is Den Hoorn, het staat bekend om zijn knusse straatjes waar veel kunstenaars wonen en natuurlijk het witte kerkje. Veel mensen vinden Oosterend het mooiste dorp van Texel. Rond de Maartenskerk vindt u schilderachtige straatjes en steegjes met mooie, oude geveltjes. Oudeschild is het enige dorp dat direct aan zee ligt. Oudeschild is de thuishaven van de Texelse vissersvloot en oefent met zijn stoere charme een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit.

De Slufter

Wanneer u tijdens uw midweek op Texel de Slufter bezoekt en via de grote stenen trap over de duinen klimt, overziet u het gebied helemaal. In de verte ziet u een gat in de duinenrij. Daar zijn het strand en de Noordzee. De Slufter is het bekendste natuurgebied van Texel. Het ligt tussen de Muy en de Eierlandse Duinen. Het is een grote kweldervlakte tussen twee zanddijken in en ligt aan de Noordzeekust. Kreken met zout water stromen dwars door het gebied. Er groeien alleen planten die zout water kunnen verdragen. In de zomer is de vlakte paars van het bloeiende lamsoor. Het zuidelijke gedeelte is vrij toegankelijk. Het afgesloten deel is een vogelparadijs met steltlopers, meeuwen, strandleeuweriken en hier komen zelfs geregeld ringpootbuizerds en slechtvalken voor. Mooi om tijdens uw midweek op Texel met uw verrekijker op pad te gaan! 

De vuurtoren beklimmen 

Een bezoek aan de vuurtoren mag in uw midweek op Texel eigenlijk niet ontbreken. De vuurtoren staat op een onbeschutte duintop op het noordelijkste puntje van Texel, ingeklemd tussen de Noordzee en de Waddenzee. Via een wenteltrap klimt u 6 verdiepingen, 118 treden, naar boven. En als u de top heeft gehaald, kunt u genieten van het uitzicht op 47 meter hoogte. De Texelse vuurtoren is de enige vuurtoren in Nederland waar u aan drie kanten over zee uit kunt kijken. Bij helder weer kijkt u uit over het Werelderfgoed de Waddenzee naar Vlieland, Wieringen, Den Helder, en met een beetje fantasie over de Noordzee naar Engeland en…… Wat wordt uw uitzicht tijdens een midweek Texel?  

 Ligging van onze parken op Texel

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum midweek Texel

Loading...

Boek uw midweek op Texel

Even weg van alle dagelijkse beslommeringen en drukte? Een midweek op Texel doet wonderen. U bent er echt helemaal uit. Boek hier uw midweek op Texel.

Veelgestelde vragen

Dat hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en interesses. Met meer dan 30 kilometer strand is Texel uitermate geschikt om op een warme zomerdag af te koelen en heeft u nog alle ruimte. Geeft u liever de voorkeur aan mildere temperaturen en minder drukte dan tijdens de zomermaanden? Dan Is het voorjaar voor u de beste periode. In de herfst kleurt het eiland in herfstkleuren waar u in de winter kunt genieten van de rust en stilte dat Texel biedt. 

Het hele jaar door is het mogelijk om last-minute een midweek op Texel te boeken. Bekijk de actuele beschikbaarheid en boek gelijk uw vakantie!

Texel biedt een breed scala aan rustgevende activiteiten die perfect zijn voor een midweek. Geniet bijvoorbeeld van serene strandwandelingen, waarbij u de rust van het strand op doordeweekse dagen kunt ervaren. Of verken de prachtige natuur van Texel door een bezoek te brengen aan natuurgebieden zoals De Slufter, De Muy of Nationaal Park De Duinen van Texel. Toe aan een stukje ontspanning? Dan kan een bezoek aan de wellnesscentra op het eiland zeker niet ontbreken. 

Ja, het is zeker mogelijk om met uw hond een midweek naar Texel te komen. Op Texel heeft uw hond alle ruimte om alle energie eruit te rennen en spelen en bij De Krim Texel zijn veel accommodaties en campingplekken toegankelijk voor uw hond! 

De Koog is een levendig dorp op Texel met veel activiteiten voor jong en oud. Verken bijvoorbeeld de gezellige straatjes en ontdek de verschillende winkels en cafés. Of bezoek het leerzame Ecomare, waar u alles leert over zeehonden en het Nederlandse Waddengebied. Bekijk alle Texeltips voor De Koog

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.