Ontdek Den Hoorn

een dorp rijk aan historie

Den Hoorn

  • Leuke winkels
  • Schitterende natuur
  • Iconische kerkje
  • Hét kunstenaarsdorp van Texel
  • Kleurige bollenvelden
  • Michelin restaurant

Het pittoreske dorpje Den Hoorn ziet u al van veraf liggen. Het fotogenieke kerkje steekt als een baken boven het glooiende landschap uit. Dit kleine dorpje, met slechts duizend inwoners, grenst aan de andere kant aan de uitgestrekte duinen en een zee die tot aan de horizon strekt. Met een schat aan rijksmonumenten uit de tijd van de VOC lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Waar ligt Den Hoorn?

Den Hoorn is het meest zuidelijke dorp van Texel. Vanaf de boot bent u in een paar minuten in Den Hoorn. Het dorp ligt aan de rand van het duingebied.

Wat te doen in Den Hoorn?

Den Hoorn staat bekend om een rijke historie, cultureel aanbod en bruisende kunstenaarsgemeenschap. Het dorp herbergt gezellige straatjes, die uitnodigen tot een ontspannen ontdekkingstocht. Er zijn meerdere galeries te vinden waar prachtige kunstwerken zijn te bewonderen. Culinaire genieters kunnen o.a. terecht bij het befaamde sterrenrestaurant Bij Jef. Bezoekt u Den Hoorn in de zomerperiode, dan is de kans groot dat u één van leuke festivals of markten kunt bezoeken. Kortom, een bezoek aan Den Hoorn is zeker te moeite waard!

Fotoalbum Den Hoorn

Loading...

Waar verblijven in Den Hoorn?

Wilt u ook overnachten in Den Hoorn? Op de duincamping Loodsmansduin verblijft u op prachtige plekken tussen de met heide begroeide duinen. Het gezellige centrum van de camping biedt vertier voor iedereen.

Camping Loodsmansduin

Camping Loodsmansduin

Vakantie vieren op een camping met openluchtzwembad in de duinen, vlakbij Den Hoorn.

Kies uw accommodatie in Den Hoorn

In Den Hoorn op Texel verblijft u op prachtige kampeerplaatsen of camperplaats in de duinen, een luxe chalet of een ingerichte tent. Bent u opzoek naar een villa of bungalow? Dan kunt op steenworp afstand ook terecht in De Koog.

Historie van Den Hoorn

De rijke geschiedenis van Den Hoorn is nauw verbonden met de zee. Het dorp was in de 17e en 18e eeuw het thuis van loodsen, die grote schepen veilig tussen de zandbanken rond het eiland loodsten. Maar ook zeevaarders zoals commandeurs en kapiteins vonden hier hun heil. Hun welvaart is nog steeds zichtbaar in de elegante huizen, die elk een stukje historie vertellen. Er hangen op verschillende panden bordjes die wat over de geschiedenis van het pand vertellen.
Na deze tijd maakten zeelieden plaats voor landbouwers, zoals schapenhouders en bloembollentelers, die een nieuwe bladzijde toevoegden aan de rijke geschiedenis van dit dorp. In de lente wordt het dorp nog altijd omgeven door kleurrijke bollenvelden.

schip-in-zicht-kaapskil-oudeschild-museum-maquette

Ontdek Den Hoorn en omgeving

Sunny Side Up festival

Sunny Side Up festival

Den Hoorn
26-07-2024 - 27-07-2024

Geniet van de zon, zee, strand en tropische muziekstijlen tijdens Sunny Side Up!

Westerduinen

Westerduinen

Den Hoorn

Geniet van de vogelrijke Westerduinen en spot wellicht de zeldzame blauwe kiekendief! 

Strand

Strand

Meerdere locaties

Ontdek de stranden van Texel. Met maar liefst 30 km aan strand zit er voor ieder wat tussen!

Skéép en Lantskap

Skéép en Lantskap

Den Hoorn

Ontdek alles over Texelse schapen tijdens een wandeling in het openluchtmuseum.  

Veelgestelde vragen

In Den Hoorn overnacht u op Camping Loodsmansduin, prachtig gelegen te midden van heide begroeide duinen. U kunt kiezen uit een chalet, ingerichte tent, kampeerplaats, camperplaats of trekkershut. Bent u opzoek naar een villa of bungalow? Dan kunt op steenworp afstand ook terecht in De Koog.

Texel is een echt gastronomisch eiland. Het zit vol sfeervolle restaurants en gezellige cafés. Zo vindt u in Den Hoorn Theater-restaurant De Toegift, waar cabaret en dineren worden gecombineerd. Wilt u dineren met een ster? Dan kunt u terecht bij restaurant Bij Jef, bekroond met een Michelinster. Hier geniet u van uitmuntende gerechten met een Texelse tintje.

In Den Hoorn zijn verschillende interessante bezienswaardigheden te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het fotogenieke kerkje die dateert uit de vijftiende eeuw. Voor natuurliefhebbers zijn er de natuurgebieden De Geul en De Hors met prachtige fiets- en wandelpaden langs de duinen, stranden en duinvalleien. In Den Hoorn bevindt zich Batterij Den Hoorn. Deze bunkerbatterij is gemakkelijk te bereiken en biedt een prachtig uitzicht op de duinen en de verre Noordzee.

Enkele van de mooiste fiets- en wandelroutes voeren door het prachtige landschap van Nationaal Park de Duinen van Texel, waarbij hoogtepunten zoals De Geul en De Hors niet worden overgeslagen. Geniet van het prachtige uitzicht op de duinen en de uitgestrekte Noordzee tijdens deze routes. In het voorjaar is een fiets- of wandeltocht langs de Texelse bloembollenvelden ook een echte aanrader. Den Hoorn ligt namelijk tussen de kleurrijke bloembollenvelden in. Ontdek meer fiets- en wandelroutes!

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 23 mei 2024 15:30

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.