Aangepast genieten

Volop genieten van dit bijzondere eiland

Aangepaste vakantie op Texel


Op zoek naar een vakantiebestemming waar u goed terecht kunt met een lichamelijke beperking? Op Texel zijn diverse voorzieningen gerealiseerd die het mogelijk maken om met een beperking van dit bijzondere eiland te genieten. Lekker de natuur in, het strand op, zwemmen of een mooie tocht met een aangepaste fiets maken!

Strandrolstoel

Naar het strand

Voor mensen met een beperking is het vaak lastig om op het strand te komen. Om dit mogelijk te maken zijn er op Texel (gedurende de zomer) voorzieningen op het strand gerealiseerd. Zo wordt er zomers op verschillende locaties een betonbaan tot de vloedlijn gelegd.

Meer informatie

Strandrolstoel

Het strand op met speciale rolstoel

Bij strandpaviljoens zijn strandrolstoelen met extra brede banden gratis beschikbaar (deze zijn niet zelfstandig voort te bewegen). Wilt u zelf op pad? Huur dan een CadWeazle bij Paal 17 of 28: een offroad rolstoel met een stille en sterke elektromotor.

De natuur in

Veel van onze gasten komen speciaal naar Texel voor de unieke natuur. Gelukkig zijn verschillende natuurgebieden en wandelpaden ook goed toegankelijk met een rolstoel.

Meer informatie

Zwemmen in het zwembad

Het nieuwe zwembad op Vakantiepark De Krim is goed toegankelijk voor mindervaliden: Bij de receptie/entree van het zwembad is een ruime doorgang voor rolstoelen, in de kleedruimte is een volledig ingerichte MIVA-ruimte, voorzien van o.a. toilet/douche/aankleedtafel en alarmering. In het zwembad is een tillift aangebracht, waarmee u desgewenst in en uit uw rolstoel/het water kan worden getild. 

Meer lezen over het zwembad

Vakantiepark De Krim, zwembaddouches

Aangepast vakantiehuis of hotelkamer

Een aangepast vakantiehuis maakt uw vakantie wel zo ontspannen. Bij De Krim Texel kunt u kiezen uit verschillende aangepaste bungalows en appartementen. Kiest u voor een verblijf op het gezellige Vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp. Liever een kleinschalige, rustig park? Bekijk dan: Bungalowpark ’t Hoogelandt of Residentie Californië! Liever een hotel? Boek dan een aangepaste hotelkamer bij Hotel Molenbos.

Veelgestelde vragen

  • De familievilla’s op Vakantiepark De Krim hebben beneden geen drempels. De badkamer is aangepast met douchekruk en steunbeugel.
  • De bungalows op Vakantiepark De Krim hebben geen drempels en een douchekruk en steunbeugel.  
  • De chalets op Vakantiepark De Krim hebben geen drempels, één slaapkamer met twee hoog/laagbedden, in de badkamer een opklapbare douchekruk en steunbeugels en in de keuken een onderrijdbaar aanrecht met keukenkraan met verlengde hendel. 
  • Hotel Molenbos heeft één kamer met inrijddouche en steunbeugels en twee éénpersoons hoog/laag bedden. 
  • Op Villapark De Koog zijn twee villa’s zonder drempels, douchestoel en steunbeugels.
  • Op Camping De Krim heeft het sanitair gebouw van kampeerterrein Groen een aangepaste doucheruimte met toilet.

Ja zeker, wij hebben verschillende accommodaties ingericht voor mindervalide mensen. In deze accommodaties zijn dan bijvoorbeeld geen drempels aanwezig of zijn er steunbeugels aanwezig in de badkamer. Tijdens het boekingsproces kunt u hier eenvoudig op filteren.

Bij Vermeulen Bikes in Den Hoorn kunt u aangepaste fietsen of een scootmobiel huren voor uw verblijf op Texel. Kijk op de website van Vermeulen Bikes voor het assortiment. 

Redactie De Krim Texel
Update: 26 maart 2021 16:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.