Strandvakantie

Strandvakantie op Texel 

Voor uw strandvakantie op Texel ligt ruim 30 kilometer prachtig zandstrand op u te wachten. Op het Texelse strand is het altijd genieten, welk seizoen het ook is. Lekker zonnen, wandelen, genieten van een herfststorm, zeehonden spotten, watersporten, vliegeren, pootjebaden, zandkastelen bouwen… Extra fijn is het dat u op het Texelse strand altijd de ruimte heeft, en niet met uw handdoek tegen de handdoek van uw buurman ligt. Viert u uw volgende strandvakantie op Texel? We geven u hieronder graag een paar tips.

Strandvakantie met uw gezin 

Samen met uw gezin voor een strandvakantie naar Texel is een uitstekend idee. De stranden zijn ruim, schoon en file op weg naar het strand kennen we op Texel niet. Uw kinderen kunnen veilig spelen op het Texelse strand, het is goed schatzoeken in de duinen en vakantievriendjes zijn snel gemaakt. Lees meer over een vakantie op Texel met kinderen.

Sportief, gezellig of rustig strand

Met 30 km aan Texelse stranden, helpen wij het strand te kiezen dat het beste bij u past!

  • Zo zijn er op de stranden aan de Noordzeekant van Texel verschillende surf- en watersportscholen om te (leren) surfen, brandingkajakken of suppen … Zelf blokarten, kitesurfen of strandzeilen mag op de sportieve stranden bij Palen 17.6, 18.99, 28.2 en 32. 
  •  Op het strand bij Paal 9 en Paal 12 treft u veel eilanders en hangt een relaxte sfeer. In de zomer kunt u op dinsdag- en donderdagochtend om 8.30 uur op het strand bij Paal 9 zelfs een yogales volgen.  
  • Het strand bij de Texelse vuurtoren is enorm breed, maar door de gevaarlijke stroming kunt u daar niet overal zwemmen; houd daarvoor goed borden in de gaten. 
  • Ook zijn er stranden te vinden waar u bijna niemand tegenkomt. Heerlijk om uit te waaien of voor een flinke wandeling. Vanaf Paal 22 tot Paal 27 is de natuur ongerept. 
  • En, voor wie rust en ruimte zoekt is het strandje bij Ceres aan de Waddenzee een aanrader. Dit strand ligt bij de nieuwe Prins Hendrikzanddijk dichtbij Oudeschild.

Veilig zwemmen 

Op meerdere Texelse strandslagen is er tijdens uw strandvakantie in de zomer (eerste week juli tot eerste week september) overdag strandbewaking. De Texelse Reddingsbrigade is actief bij de strandslagen 19, 20 en 21. Badmeesters van het Utrechtse Studenten Corps bewaken Paal 9, 12, 15 en 17. Op het strand wordt met vlaggen in verschillende kleuren aangegeven of u veilig in zee kunt zwemmen. Lees ook de voorlichtingsflyer over veilig zwemmen in zee (pdf).   

 Ligging van onze parken op Texel

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum strandvakantie Texel

Loading...

Strandvakantie Texel boeken

Maar nu eerst nog even uw verblijf voor uw strandvakantie op Texel uitzoeken. Bij De Krim Texel kunt u uit verschillende parken en accommodaties kiezen. De parken en accommodaties liggen verspreid over het eiland en zijn altijd een goede uitvalsbasis voor een heerlijke strandvakantie op Texel. 

Veelgestelde vragen

In de zomer worden er verschillende strandactiviteiten georganiseerd op het strand. Bekijk de mogelijkheden

Texel kent veel stranden met elk zijn eigen charme. Op sommige stranden mag uw hond loslopen om al zijn energie eruit te kunnen rennen en spelen. Bekijk de exacte regels waar uw hond los mag lopen en waar die aangelijnd moet blijven. 

Op de stranden op Texel zijn diverse voorzieningen gerealiseerd die het mogelijk maken om als mindervalide het strand te kunnen bezoeken. Zo wordt er zomers op verschillende locaties een betonbaan tot de vloedlijn gelegd en zijn er bij de strandpaviljoens gratis strandrolstoelen beschikbaar. Liever zelf op pad? Bij Vermeulen Bikes kunt u een elektrische strandrolstoel huren.  

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 1 februari 2024 15:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.