De leukste strandtenten op Texel

Alle strandslagen hebben een strandtent  

Iedere doorgang over de duinen naar het strand op Texel heeft in het seizoen een strandtent. Sommige zelfs het hele jaar door. Wat de leukste strandtent is, heeft natuurlijk met uw persoonlijke voorkeur te maken. Uw leukste strandtent van Texel kan van Paal 9 tot en met Paal 33 liggen. Houdt u van een strandtent die gespecialiseerd is in cocktails, de lekkerste vis-, vegan- of BBQ-gerechten serveert, wilt u niet op het terras maar echt op het strand liggen… Lees hieronder onze tips!

Strandtenten De Cocksdorp

In het noorden van Texel liggen drie strandtenten. Alle drie hele leuke strandtenten op Texel! Deze strandpaviljoens staan er het jaar rond; wel houden ze een korte winterslaap. Kaap Noord (bij Paal 33) is het meest noordelijk gelegen paviljoen van het eiland. Vanaf het terras kijkt u uit op Vlieland, de ‘hippiesteiger’ van het bootje naar Vlieland en de idyllische strandhuisjes. Het strand is anders dan elders op Texel, het ligt namelijk tussen de Noordzee en de Waddenzee in.
Bij Faro 2, op het strand bij de Texelse vuurtoren, kijkt u bij eb uit over het enorme, uitgestrekte strand. Hier zijn vaak mensen aan het vliegeren of strandzeilen, waardoor u genoeg te zien heeft. 

Strandtenten De Koog

Iedere strandpaal in De Koog op Texel heeft één of meerdere strandtenten. In De Koog heeft u hierdoor de keuze uit wel 8 verschillende strandtenten! Heel verschillend van elkaar, maar altijd een prachtig uitzicht op strand en zee. Strandpaviljoen Paal 21 geeft bijvoorbeeld het echte strandgevoel door de inrichting met witte en blauwe accenten gecombineerd met hout en warme tinten. Paal 17 aan zee is een duurzaam gebouwd paviljoen met een trendy inrichting. 

Strandtenten Den Burg

Ook Den Burg heeft twee strandtenten. U kunt het hele jaar gastronomisch genieten in het Gastropaviljoen XV. In het zomerseizoen is ook de leuke strandtent Vijftien aan de Westerslag geopend, waar u geniet van allerlei hapjes en gerechten met Texelse ingrediënten als basis.

Strandtenten Den Hoorn

De strandtenten Paal 9 en Paal 12 liggen beide in Den Hoorn. Het paviljoen 9 staat er het hele jaar en is een heerlijke plek om even een drankje te doen, lekker te lunchen of te dineren en uit te kijken over strand en zee. Bij paviljoen 12 is het goed cocktails drinken en chillen in een loungebank. Ook organiseert 12 regelmatig danceparty’s! 

 Ligging van onze parken op Texel

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum leukste strandtenten van Texel

Loading...

Uw verblijf na een bezoek aan uw leukste strandtent

Na een bezoek aan uw leukste strandtent op Texel wilt u natuurlijk niet naar de boot, maar blijft u nog wat langer genieten op Texel. De Krim Texel heeft altijd een fijne overnachtingsplek in de buurt van uw favoriete strandtent. 

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 1 februari 2024 15:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.