De Krim Natuuravontuur

Op Vakantiepark De Krim

Kinderboerderij De Krim Natuuravontuur  

De Cocksdorp, Texel

 • Kinderboerderij 2.0
 • Leerzaam buitencentrum
 • Educatie, spel en plezier

 • 15 Texelse thema’s
 • Natuurwandelpad en diverse routes
 • Gratis toegang

Interactief buitencentrum voor het hele gezin 

De Krim Natuuravontuur is een interactief buitencentrum met kinderboerderij, ontstaan uit een samenwerking tussen Lodewijk Hoekstra van het SBS6 televisieprogramma Lodewijks Groen Geluk en De Krim Texel. Centraal staat het bewust maken van kinderen én ouders van de natuur en het prachtige landschap van Texel door een combinatie van educatie, spel en plezier. 

Beleef en leer over de (Texelse) natuur

In het buitencentrum zijn duinen en een mini-Sluftervallei waar uw (klein)kinderen zelf water kunnen pompen en lekker kunnen spelen. Ook zijn er diverse thematuinen die iets vertellen over het klimaat, eetbare planten en bloemen die geplukt mogen worden. Duurzaamheid is een belangrijk thema: Veel materialen zijn hergebruikt, er zijn lokale producten zoals schelpen en hout toegepast en er is alles aan gedaan om de biodiversiteit te stimuleren. De Krim Natuuravontuur wordt gegarandeerd het favoriete vakantie-uitje van uw (klein)kinderen! 

15 Texelse thema’s

In het buitencentrum van De Krim Natuuravontuur zijn 15 Texelse thema’s te ontdekken. Deze thema’s zijn: Tuunwal, Helmgras, Klimaattuin, Eetbare tuin, Pluktuin, mini-Sluftervallei, Blotevoetenpad, Zeehond, Wadvogelspel, Hangbuikzwijntjes, Geitjes & Bok, Schapen en Alpaca’s, Boshulpwachterspad en Natuurwandelpad. Joris & Jet vertellen het bijbehorende verhaal op tekstbordjes langs de route. Als u de QR-code op het tekstbordje scant krijgt u een verdieping over het onderwerp, een gesproken tekst te horen of een filmpje te zien. 

Hulpboswachter worden

Dat wordt een mooie (vakantie)herinnering: uw (klein)kinderen kunnen tijdens een speciale route van een kleine kilometer hulpboswachter worden. De Krim Natuuravontuur ligt midden in een bosrijke omgeven waar dieren leven en veel te onderzoeken is. Uw hulpboswachter komt tijdens deze avontuurlijke wandeling van alles te weten over de Texelse natuur. Echt een super leuke activiteit voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Bekijk de route.

Eetbare tuin

De tuin op de kinderboerderij is niet alleen een mooie tuin met duinen, helmgras, planten, grassen en bomen maar (in het fruitseizoen) ook een eetbare tuin. Met fruitbomen, aardbeienplanten, struiken met lekkere bramen en nog veel meer. Probeer daar maar eens vanaf te blijven! 

De dieren op de kinderboerderij

Bij een kinderboerderij horen dieren. In het buitencentrum van Vakantiepark De Krim wonen onder andere alpaca's, hangbuikzwijntjes, Texelse schapen en geiten en kippen.  

Blote voeten pad

De naam zegt het al: met blote voeten een pad lopen. Het pad is onderdeel van de Natuurtuin en Kinderboerderij. Het blote voeten pad is daarop de aanvulling waarbij de natuur/ grond gevoeld kunnen worden. Verbazingwekkend hoe verschillend de ondergronden zijn. Het pad is ongeveer 150 meter lang en heeft 6 verschillende ondergronden. Het begint met ronde keien, daarna de grond/modder in, balanceren over boomstammen, houtschors, grasmat en over het zandduin weer terug naar de schoenen. Een kraantje om de voeten te spoelen is er ook, zodat de voeten weer schoon in de schoenen kunnen.  

Natuurwandelpad

Het natuurwandelpad in het bos naast de kinderboerderij is een sportieve en leerzame wandeling van ruim 5 kilometer. Als u de QR code op het informatiebordje bij de start van de wandeling scant, vertelt de boswachter u onderweg van alles over de bijzondere Texelse natuur en de dieren die in het bos leven. Het natuurwandelpad is een echte aanrader. Bekijk de route.

Onze samenwerkingspartners

De Krim Natuuravontuur is een samenwerking van De Krim Texel met:

 • Staasbosbeheer
 • VVV Texel
 • De Waddenvereniging
 • De Vogelbescherming
 • Ecomare
 • Schapenboerderij de Waddel
 • TexelWool 
 • Texelse Alpaca’s.
Krim Natuuravontuur reviews

 ''Een pas vernieuwde kinderboerderij met leuke dieren. En super leerzaam voor de kinderen.''

Krim Natuur Avontuur, gezin, 2 januari 2021

Fotoalbum Natuuravontuur/Kinderboerderij Texel

Loading...

Adres & Route

De Krim Natuuravontuur
Roggeslootweg 6
1795 JV De Cocksdorp, Texel

Plan hier uw route

Kaart-tx-noord
De Krim Natuuravontuur
Praktisch

De Krim Natuuravontuur is toegankelijk voor iedereen. Voor gasten van De Krim Texel, maar ook voor gasten die elders op Texel verblijven en natuurlijk voor de Texelaars.

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 10 juni 2024 13:30

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.