De Krim Natuuravontuur

Op Vakantiepark De Krim

Kinderboerderij De Krim Natuuravontuur 

Interactief buitencentrum voor het hele gezin 

De Krim Natuuravontuur is een interactief buitencentrum met kinderboerderij, ontstaan uit een samenwerking tussen Lodewijk Hoekstra van het SBS6 televisieprogramma Lodewijks Groen Geluk en De Krim Texel. Centraal staat het bewust maken van kinderen én ouders van de natuur en het prachtige landschap van Texel door een combinatie van educatie, spel en plezier.

  • Kinderboerderij 2.0
  • Leerzaam buitencentrum
  • Educatie, spel en plezier

  • 15 Texelse thema’s
  • Natuurwandelpad en diverse routes
  • Gratis toegang

Beleef en leer over de (Texelse) natuur

In het buitencentrum zijn duinen en een mini-Sluftervallei waar uw (klein)kinderen zelf water kunnen pompen en lekker kunnen spelen. Ook zijn er diverse thematuinen die iets vertellen over het klimaat, eetbare planten en bloemen die geplukt mogen worden. Duurzaamheid is een belangrijk thema: Veel materialen zijn hergebruik, er zijn lokale producten zoals schelpen en hout toegepast en er is alles aan gedaan om de biodiversiteit te stimuleren. De Krim Natuuravontuur wordt gegarandeerd het favoriete vakantie-uitje van uw (klein)kinderen!

15 Texelse thema’s

In het buitencentrum van De Krim Natuuravontuur zijn 15 Texelse thema’s te ontdekken. Deze thema’s zijn: Tuunwal, Helmgras, Klimaattuin, Eetbare tuin, Pluktuin, mini-Sluftervallei, Blotevoetenpad, Zeehond, Wadvogelspel, Hangbuikzwijntjes, Geitjes & Bok, Schapen en Alpaca’s, Boshulpwachterspad en Natuurwandelpad. Joris & Jet vertellen het bijbehorende verhaal op tekstbordjes langs de route. Als u de QR-code op het tekstbordje scant krijgt u een verdieping over het onderwerp, een gesproken tekst te horen of een filmpje te zien.

Hulpboswachter worden

Dat wordt een mooie (vakantie)herinnering: uw (klein)kinderen kunnen tijdens een speciale route van een kleine kilometer hulpboswachter worden. De Krim Natuuravontuur ligt midden in een bosrijke omgeven waar dieren leven en veel te onderzoeken is. Uw hulpboswachter komt tijdens deze avontuurlijke wandeling van alles te weten over de Texelse natuur. Echt een super leuke activiteit voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Bekijk de route 

Eetbare tuin

De tuin op de kinderboerderij is niet alleen een mooie tuin met duinen, helmgras, planten, grassen en bomen maar (in het fruitseizoen) ook een eetbare tuin. Met fruitbomen, aardbeienplanten, struiken met lekkere bramen en nog veel meer. Probeer daar maar eens vanaf te blijven!

De dieren op de kinderboerderij

Bij een kinderboerderij horen dieren. In het buitencentrum van Vakantiepark De Krim wonen onder andere lama’s, hangbuikzwijntjes, Texelse schapen en geiten en kippen.

Natuurwandelpad

Het natuurwandelpad in het bos naast de kinderboerderij is een sportieve en leerzame wandeling van ruim 5 kilometer. Als u de QR code op het informatiebordje bij de start van de wandeling scant, vertelt de boswachter u onderweg van alles over de bijzondere Texelse natuur en de dieren die in het bos leven. Het natuurwandelpad is een echte aanrader. Bekijk de route

Onze samenwerkingspartners

De Krim Natuuravontuur is een samenwerking van De Krim Texel met Staasbosbeheer, VVV Texel, de Waddenvereniging, de Vogelbescherming, Ecomare, Schapenboerderij de Waddel, TexelWool en Texelse Alpaca’s. 

 Ligging van onze parken op Texel 

kaart van texel
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Plan uw route

Fotoalbum Natuuravontuur/Kinderboerderij

De routes over het buitencentrum

Met een speciale app gaat u met uw (klein)kinderen op avontuur in ons buitencentrum. Welke route gaat u samen ontdekken? De Krim Natuuravontuur of de Joris & Jet route? Welke route u ook kiest, het wordt een avontuurlijke wandeling.

Download de app op je telefoon of tablet:

App Store (Apple)
Playstore (Google)
Microsoft Store (Windows)

de-krim-natuuravontuur-centrumgebouw

Nieuws & Aanbiedingen

De Krim Natuuravontuur

3 juli 2020
De Krim Natuuravontuur is een avontuurlijk buitencentrum met kinderboerderij. Kom snel eens langs!

De Grote Tuinverbouwing (SBS6)

30 december 2019
Bekijk de uitzendingen en zie hoe het buitencentrum met kinderboerderij van De Krim Natuuravontuur ontstaan is.

Praktisch

De Krim Natuuravontuur is toegankelijk voor iedereen. Voor gasten van De Krim Texel, maar ook voor gasten die elders op Texel verblijven en natuurlijk voor de Texelaars.

Dit is er nog meer te doen op Vakantiepark De Krim
Zwembad
Kinderspeelparadijs
Golfbaan
Fitness
Bowling
Gamehal
Klimpark

Vragen? Liever persoonlijk contact?

Wij staan voor u klaar!

0222 - 390 112 

Maandag-vrijdag: 9.00-18.30
Weekend: 9.00-17.00

Veelgestelde vragen

Bekijk FAQ    

Alle prijzen 2021 zijn inclusief btw, reserveringskosten en exclusief toeristenbelasting à € 2,25 p.p.p.n. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e persoon e.v. à € 9.30 p.p. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.

Alle prijzen 2021 zijn inclusief btw, reserveringskosten en exclusief toeristenbelasting à € 2,25 p.p.p.n. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e persoon e.v. à € 9.30 p.p. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.

Aangesloten bij:

Wij werken samen met:

© 1970-2020 De Krim Texel - Juridische informatie  

© 1970-2020 De Krim Texel