Al 50 jaar vakantie vieren op Texel

De Krim Texel: Uniek Texels recreatiebedrijf

Het begon allemaal in 1969 toen een aantal ondernemers uit De Cocksdorp het plan bedachten om meer werkgelegenheid te creëren in de kop van Texel. Dit zou een positieve impact hebben op de vitaliteit van het dorp en de omgeving. In 1970 werd het plan een feit, Exploitatiemaatschappij De Krim werd opgericht. Nu 50 jaar later is De Krim Texel uitgegroeid tot een recreatiebedrijf met negen exploitaties verspreid over het hele eiland. De Krim Texel is de grootste recreatieaanbieder van het eiland. We zijn ook een solide organisatie, met een stabiel bestuur, een gezonde balans en resultaat, die veel werkgelegenheid biedt aan Texelaars. 

DeKrim_Directie_2021

Anno 2021

Anno 2021 is N.V. Exploitatiemaatschappij De Krim een bloeiende onderneming. Het bestuur bestaat uit een Raad van Commissarissen en een directie die bestaat uit vier directeuren: algemeen directeur Iwan Groothuis, commercieel directeur Jolanda Kamphuis, operationeel directeur Yvette van Veen en financieel directeur Bart van Tongeren. 

De Krim Texel is de laatste jaren sterk gegroeid, zowel in omzet als in resultaat. We zijn een onderneming met een unieke eigendomsstructuur. Een structuur die borg staat voor zelfstandigheid ten opzichte van onze landelijke concurrenten en die oog heeft voor de Texelse samenleving. Door onze blijvende focus op kwaliteit - in dienstverlening, interne organisatie, accommodaties en medewerkers - zijn we in staat om groei te realiseren en de verwachtingen van onze gasten steeds te overtreffen. We blijven innoveren en investeren om onze unieke positie als zelfstandig Texels bedrijf te kunnen continueren. Want juist deze factoren maken het mogelijk dat wij loyaal zijn aan onze missie én bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van Texel.

Lees meer over de organisatie 

De Krim Texel, medewerkers

We doen het samen!

Onze medewerkers zijn de kracht achter De Krim Texel. Ze zijn gepassioneerd en gaan voor een optimale gasttevredenheid. Dat begon al in 1969 toen het eerste beheerdersechtpaar, meneer en mevrouw Monen, camping De Krim samen runde. En het is nog steeds de motivatie van Wilma, Rico, Manon, Frank, Mirjam, Maren, Linda en hun ruim 500 collega's. Bij de medewerkers staan de waarden ‘gastvrij, zelfstandig en loyaal’ centraal. Samen zorgen we graag voor een grote glimlach op het gezicht van onze gasten! 

Zin om bij ons te komen werken? Bekijk onze vacatures, stageplaatsen of vakantiebanen.

Aanbod van De Krim Texel

Wat met een kleine camping begon is uitgegroeid tot een bloeiende organisatie met een zeer divers aanbod aan exploitaties verspreid over het eiland:

  • De Cocksdorp: Vakantiepark De Krim, Hotel Molenbos, Golfbaan De Texelse
  • De Koog: Villapark De Koog, Bungalowpark 't Hoogelandt, Residentie Californië, Camping De Shelter, Camping Kogerstrand 
  • Den Hoorn: Camping Loodsmansduin 
  • Bekijk alle parken op Texel

Texelaars en gasten die elders verblijven zijn ook van harte welkom om gebruik te maken van de meeste faciliteiten op Vakantiepark De Krim. Zoals de concerten in Evenementenhal Texel, het overdekt zwembad en het indoor kinderspeelparadijs.

map_island
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping
50 jaar terug in de tijd

In 50 jaar tijd is er veel gebeurd. Niet alles ging altijd van ‘een leien dakje’. We kwamen vaak voor uitdagingen te staan. Maar ons doorzettingsvermogen is sterk. We zijn ongelooflijk trots op de gezonde organisatie die er nu staat. In een reis van 50 jaar is er samen hard gewerkt, vooral ook veel gelachen en zijn er prachtige momenten beleefd.

Meer weten over de geschiedenis van De Krim Texel? Bekijk de tijdlijn hieronder of lees alvast de beknopte geschiedenis van De Krim Texel.

Hart voor Texel

Wij voelen de verantwoordelijkheid voor Texel al vanaf het allereerste begin. In ons oprichtingsdocument staat: “Zij stellen zich ten doel dit terrein voor recreatiedoeleinden te exploiteren en daardoor de bestaansmogelijkheden van de inwoners van Texel (...) te vergroten.” Deze filosofie is nog steeds springlevend. Dit uit zich onder andere in de keuze van leveranciers, het personeelsbeleid, ondersteuning van maatschappelijke en culturele activiteiten op Texel en investeringen in duurzaamheid. Zorg voor onze omgeving: dat is ons ‘Hart voor Texel ’.

Meer over De Krim Texel

Organisatie

Organisatie

Maak kennis met onze Raad van Commissarissen, directie en medezeggenschapsraad.  

Camping Kogerstrand, historie

Historie

Van noodcamping in De Cocksdorp tot grootste recreatieaanbieder op Texel

Vakantiehuis Joris & Jet Foundation

Joris & Jet Foundation

Lees meer over onze inzet voor mooie vakantieherinneringen voor mensen in een moeilijke tijd.

Vacature Medewerker Horeca

Werken bij De Krim Texel

Lees meer over werken bij De Krim Texel en bekijk de actuele vacatures

KNRM

Hart voor Texel

Lees meer over onze inzet voor de leefbaarheid en vitaliteit van Texel

Green Key

Green Key

De Krim Texel en de meeste exploitaties zijn gecertificeerd met Green Key Goud.

Fotowedstrijd

Heeft u een bijzondere foto gemaakt tijdens uw verblijf? Deel deze met ons en win een weekend Texel.  

Nieuws

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van De Krim Texel? Bekijk het laatste nieuws.

Bekijk het nieuws

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.