Mooie vakantieherinneringen

voor mensen in een moeilijke tijd

De Joris & Jet Foundation

Wij vinden dat iedereen mooie vakantieherinneringen zou moeten hebben. De Joris & Jet Foundation, een initiatief van De Krim Texel, zet zich sinds 2022 hier voor in. Dit doen we door een vakantiehuis beschikbaar te stellen voor mensen die het financieel moeilijk hebben of die door een medische situatie een vervelende tijd doormaken, zodat zij toch kunnen genieten van een zorgeloos weekendje of midweekje weg. Samen met diverse partners en goede doelen zorgen wij ervoor dat dat zij echt even kunnen genieten van een ontspannen tijd op Texel.

Geheel verzorgd verblijf

In juni 2022 opende de Joris & Jet Foundation een eigen vakantiehuis op Vakantiepark De Krim in De Cocksdorp. Hier kunnen jaarlijks 100 gezinnen genieten van een geheel verzorgd verblijf. Zo sponsort TESO de tickets voor de boot, Van der Linde Fietsen zorgt voor passende huurfietsen voor alle gezinsleden, PLUS Hooijschuur zet een uitgebreid boodschappenpakket klaar en de SPAR supermarkt op Vakantiepark de Krim zorgt voor een boodschappenvoucher.

©DeKrimTexel-Vakantiepark-De-Krim-Chalet-TEXEL
Joris_Jutter_3

Over de stichting

Stichting Joris en Jet Foundation is vernoemd naar de avontuurlijke vrienden Joris Jutter en Jet Visnet die in schoolvakanties voor plezier zorgen op de parken van De Krim. 

De stichting wil per jaar honderd vakanties voor het goede doel verzorgen. Daarbij wordt samengewerkt met Stichting Reis met je Hart en Voedselbank Rotterdam. Stichting Reis met je Hart is een platform dat zich inzet voor mensen die door gebrek aan financiële middelen al langere tijd niet van een vakantie hebben kunnen genieten, maar die dit van harte gegund wordt door anderen uit hun omgeving. Voedselbank Rotterdam is de oudste en grootste voedselbank van Nederland en speelt een belangrijke rol bij armoedebestrijding in Rotterdam. Beide organisaties zetten zich al jaren met hart en ziel in voor mensen die het financieel minder hebben. Zij selecteren wie er voor een vakantie van de Joris & Jet Foundation in aanmerking komt.

Stichting Joris & Jet Foundation heeft per 1 september 2022 de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)-status, voor ontvangst van giften.
RSIN: 864235422

Wilt u de foundation ondersteunen met een gift? Het rekeningnummer is NL58RABO0321353900, tnv Stichting Joris & Jet Foundation, Den Burg. 

Hartelijk dank voor uw bijdrage! 

Het bestuur 

Het bestuur van de stichting bestaat uit (v.r.n.l.) Menno Schuijl, voorzitter, Bart van Tongeren, penningmeester, en Anneke Visser-Veltkamp, secretaris. De stichting werft financiële bijdragen en bijdragen in natura bij haar sponsoren. De sponsoring bestaat voornamelijk uit het beschikbaar stellen van accommodatie, goederen en diensten door Texelse partners. Het bestuur beheert de sponsorbijdragen en het vermogen van de stichting en draagt er zorg voor dat dit wordt ingezet voor het bieden van een zorgeloze vakantie voor de geselecteerde gezinnen

Het bestuur van de stichting ontvangt geen beloning voor haar werkzaamheden.

Hier kunt u het jaarverslag 2023 van de Joris & Jet foundation lezen (pdf)

Vakantiehuis Joris & Jet Foundation

Actuele ervaringen met de Joris & Jet Foundation

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.