Zo leuk is Texel

Naar Texel met uw kinderen


Naar Texel met kinderen is ideaal. Geen lange afstanden met de auto en toch bent u er helemaal uit. De vakantie begint al bij de boot, voor kinderen een echt avontuur. Ontdek hier alle tips!

Fotoalbum activiteiten met kinderen

Loading...
Children-Ecomare-De-Krim-Texel

Top 5 activiteiten

Wat zijn de leukste activiteiten om met kinderen te doen? Deze activiteiten werden het vaakst benoemd door onze gasten. 

1. Ecomare: Op de eerste plek staat Ecomare, waar kinderen op een interactieve manier kennismaken met fascinerende zeehonden en andere zeedieren.
2. Schapenboerderij: Bij de Schapenboerderij, krijgen kinderen de kans om deze wollige vrienden van dichtbij te bewonderen en zelfs te voeren.
3. IJsboerderij Labora: Voor de zoetekauwen is er ijsboerderij Labora, waar u een kijkje neemt in de koeienstal en de volledig geautomatiseerde melkrobot in actie kunt zien.
4. Garnalenvissen: Het avontuur van garnalenvissen is een unieke kans voor kinderen te ervaren hoe het is om echte Texelse garnalen te vangen.
5. Sommeltjespad: Een betoverend wandelpad speciaal ontworpen voor kinderen. Het pad neemt u mee op een avontuurlijke ontdekkingstocht. 

Nog meer tips voor kinderen

De Texelse vuurtoren

De Texelse vuurtoren

De Cocksdorp

Geniet van het mooiste uitzicht op Texel vanaf 47 meter boven het zeeniveau! 

 Koningsdag

Koningsdag

Meerdere locaties
27-04-2024

Ontdek hoe de verschillende dorpen op Texel Koningsdag vieren en beleef een leuke dag!

Ronde van Oudeschild

Ronde van Oudeschild

Oudeschild
01-06-2024

Beleef het gezelligste wielerevenement van het dorp en race tegen Texelse wielrenners!

De intocht van Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas

Oudeschild
16-11-2024

Sinterklaas en zijn Pieten komen weer aan op Texel. Vier het gezellige feest mee! 

Maneges op Texel

Maneges op Texel

De Koog

Bent u een ervaren ruiter of wilt u juist kennis maken met de ruitersport? Bezoek een van de maneges op Texel!

Lammetjeswandeling De Hoge Berg

Lammetjeswandeling De Hoge Berg

Den Burg
23-02-2024 - 31-05-2024

De lammetjes staan weer in de wei, bewonder ze tijdens deze mooie wandeling!

Lichtjestocht

Lichtjestocht

Den Burg
26-10-2024

Wandel mee met de Lichtjestocht en verlicht de straten van Den Burg!

Campina Open Boerderijdagen

Campina Open Boerderijdagen

Oudeschild
10-05-2024 - 20-05-2024

Kom langs bij boerderij Witte Julia en leer spelenderwijs hoe zuivel kan bijdragen aan gezonde voeding. Een leerzaam uitje waarbij ook veel activiteiten te doen zijn! 

Strand, zee en volop avontuur

Eenmaal op Texel is er van alles te doen. Genieten van zon, zee en strand. De uitgestrekte stranden bieden een speeltuin van zand en zee; zandkastelen bouwen of de mooiste schelpen zoeken. Of lekker actief zijn en fietsen, wandelen of vliegeren. Oudere kinderen willen misschien wel klimmen in het klimpark, karten of surfen

Ontdek de verloren schatten in het Juttersmuseum, bekijk de zeehondjes in Ecomare of tijdens een excursie op het wad. Is het een dagje minder weer? Kom dan lekker zwemmen in het zwembad of spelen in het indoorspeelparadijs op Vakantiepark De Krim. 

strand-spelen-vissen-de-krim-texel

Ontmoet Piper op het strand van Texel

Als je op het strand van Texel bent is de kans groot dat je vogeltjes als Piper tegenkomt. Piper is een drieteenstrandloper en deze vogels zoeken op het strand van Texel voedsel waarbij ze tussendoor steeds wegrennen voor de aanrollende golven. Ga jij ook op zoek naar Piper op het strand van Texel?  

Boek uw verblijf op Texel

Er is volop vertier voor kinderen. Het strand en de natuur zijn altijd dichtbij uw accommodatie. De parken liggen verspreid over het eiland. Op Camping Kogerstrand, Camping De Shelter, Vakantiepark De Krim en Camping Loodsmansduin is tijdens schoolvakanties veel animatie voor kinderen van alle leeftijden.

Veelgestelde vragen

Er is veel te doen voor kinderen op Vakantiepark De Krim. Wij hebben alle recreatieprogramma’s voor u hier verzameld. Zo kunt u gelijk het recreatieprogramma bekijken van de camping waar u verblijft. 

Ja, Texel is heel leuk voor kinderen. Er zijn genoeg activiteiten waar kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de verschillende musea of ontdek de Fonteinsnol

Ja zeker! Er is ook voor de wat oudere kinderen genoeg te doen op Texel. Denk bijvoorbeeld eens aan klimmen in het klimpark, karten of surfen. Op Vakantiepark De Krim vindt u ook een gamehal met diverse speelautomaten, glow-in-the-dark midgetgolf en lasergamen.

Redactie De Krim Texel
Update: 18 januari 2024 16:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.