Een wilde dag uit

Karten

Uitdagende bochten, hoge snelheden, een lang recht stuk en de geur van rubber op het asfalt. Tijdens het karten racet u met tegenstanders door het uitdagende circuit. Het fijnste is dat u echt een formule 1 gevoel krijgt omdat het circuit buiten is. Kom karten in Den Burg op de 500 meter lange buitenbaan! 

Fotoalbum Karten

Loading...

(St)rijden om de titel

Als u gaat karten, dan wilt u natuurlijk ook weten hoe snel u bent. Bij Karting Texel worden de rondetijden tot op de duizendste seconde weergegeven. Toeschouwers kunnen de tussenstanden volgen via een scherm in de kantine en zelf krijgt u na de heat een uitdraai van de uitslag.

Karten vanaf 12 jaar

De karts bij Karting Texel zijn van het type Sodi RT8. Ze mogen bestuurd worden door volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar met een minimale lengte van 1,55 m. Veiligheid is in ieder geval erg belangrijk. Daarom zijn alle karts goed beschermd volgens de huidige NEN normen.

karten-kinderen-man

Bezoekinformatie

Veiligheid: Een helm, PBM (balaclava + handschoenen) en dichte schoenen zijn verplicht. Deze zijn beschikbaar bij Karting Texel. 

Adres: Akenbuurt 14, Den Burg
Website: Karting Texel
Bekijk de actuele informatie en openingstijden op de website van de aanbieder!

Onze ervaring met… Karting Texel

De Krim Texel is een écht Texels bedrijf. Als wij niet aan het werk zijn, genieten wij natuurlijk zelf ook van alles wat Texel te bieden heeft. Zo is de personeelsvereniging van De Krim Texel naar de kartbaan in Den Burg geweest om daar tegen elkaar te (st)rijden. Hieronder leest u onze ervaringen. 

Een nieuw uitje

Regelmatig organiseert de personeelsvereniging een leuk uitje voor de collega’s. Deze keer gingen we testen wie de snelste collega is bij Karting Texel. Ook Tom van de afdeling technische dienst was van de partij. Hij is eerder werkzaam geweest bij de kartbaan: “Karten is natuurlijk geweldig om te doen en nu helemaal, het is toch een beetje een strijd tegen je collega’s om te laten zien wie de beste is.”

Karting Texel
karten-kinderen-man

Karting Texel

Aangekomen bij Karting Texel werd de groep verdeeld in kleinere groepen. “Aan de sfeer was al snel te merken dat er een paar zeer fanatieke mannen aanwezig waren. Maar ze kwamen er al snel achter dat er ook een paar fanatieke dames aanwezig waren,” vertelt Wendy van de afdeling housekeeping. Nadat iedereen een heat toegewezen had gekregen, kon de eerste groep zich klaarmaken. Dit begon met een instructievideo.
Na deze video kreeg iedereen zijn eigen helmmuts & helm en kon het rijden beginnen. Terwijl de ene groep het gaspedaal flink indrukte, zaten de andere groepen aan de zijlijn te kijken, kon er een hapje en een drankje gehaald worden en werd er binnen op het scherm de stand bijgehouden.

(St)rijden

Allereerst werd er een proefronde gereden, zo kon iedereen de baan eerst uitproberen. Na deze ronde werd de elektronische tijdwaarneming aangezet en kon het (st)rijden beginnen. “Het waren leuke rondes om te rijden, vooral het lange stuk waar je lekker hard kon,” deelt Lisa van de afdeling P&O enthousiast haar ervaring.
In totaal werden er drie heats gereden waardoor je iedere keer tegen andere collega’s kon strijden en andere karts kon gebruiken om te kijken of die sneller waren. Na afloop van een heat kreeg je een uitdraai van de uitslag. 

Karting Texel
Karting Texel

Ervaring

De avond werd afgesloten met een borrel op het terras waar er nog druk werd nagepraat over alle ervaringen. “Ik vond het super leuk! Iedereen deed leuk mee en het rijden in een kart ging lekker snel en was uitdagend! Ik zou dit zeker aanraden aan anderen,” aldus Lisa van de afdeling p&o. Ook Tom raadt de kartbaan aan: “Er zijn een hoop dingen veranderd sinds ik hier werkzaam was. De baan is een stuk knapper en de karts zijn allemaal nieuw en nog veiliger.”

Wellicht ook interessant voor u

Lasergamen

Lasergamen

De Cocksdorp

Lasergamen is leuk voor de hele familie, lekker actief in het donker! Wie wint er?

Geocaching

Geocaching

Meerdere locaties

Zin in avontuur? Ga op zoek naar verschillende schatkisten verspreid over heel Texel!

Lammetjesfietsroute

Lammetjesfietsroute

De fietsroute neemt u mee door het schitterende Nationaal Park Duinen van Texel en de uitgestrekte landerijen op het eiland.

Parachutespringen

Parachutespringen

De Cocksdorp

Waag een sprong bij Paracentrum Texel en bekijk Texel vanuit de lucht. 

Redactie De Krim Texel
Update: 4 mei 2023 11:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.