Een wilde dag uit

Karten

Uitdagende bochten, hoge snelheden, een lang recht stuk en de geur van rubber op het asfalt. Tijdens het karten racet u met tegenstanders door het uitdagende circuit. Het fijnste is dat u echt een formule 1 gevoel krijgt omdat het circuit buiten is. Kom karten in Den Burg op de 500 meter lange buitenbaan! 

Fotoalbum Karten

(St)rijden om de titel

Als u gaat karten, dan wilt u natuurlijk ook weten hoe snel u bent. Bij Karting Texel worden de rondetijden tot op de duizendste seconde weergegeven. Toeschouwers kunnen de tussenstanden volgen via een scherm in de kantine en zelf krijgt u na de heat een uitdraai van de uitslag.

Verschillende karts

Bij Karting Texel zijn er karts voor volwassenen en voor kinderen. Zodra je langer bent dan 1.30m kan je gebruik maken van een Sodi RT8. Ben je kleiner dan heb je keuze uit de CRG Kinderkarts en de Eglem.
Veiligheid is in ieder geval erg belangrijk. Daarom zij alle karts goed beschermd volgens de huidige NEN normen.

Bezoekinformatie

Veiligheid: Een helm en raceoverall zijn verplicht, handschoenen zijn optioneel. Deze worden gratis verstrekt.

Adres: Akenbuurt 14, Den Burg
Website: Karting Texel
Bekijk de actuele informatie en openingstijden op de website van de aanbieder!

Onze ervaring met… Karting Texel

De Krim Texel is een écht Texels bedrijf. Als wij niet aan het werk zijn, genieten wij natuurlijk zelf ook van alles wat Texel te bieden heeft. Zo is de personeelsvereniging van De Krim Texel naar de kartbaan in Den Burg geweest om daar tegen elkaar te (st)rijden. Hieronder leest u onze ervaringen. 

Een nieuw uitje

Regelmatig organiseert de personeelsvereniging een leuk uitje voor de collega’s. Deze keer gingen we testen wie de snelste collega is bij Karting Texel . Ook Tom van de afdeling technische dienst was van de partij. Hij is eerder werkzaam geweest bij de kartbaan: “Karten is natuurlijk geweldig om te doen en nu helemaal, het is toch een beetje een strijd tegen je collega’s om te laten zien wie de beste is.”

Karting Texel
karten-kinderen-man

Karting Texel

Aangekomen bij Karting Texel werd de groep verdeeld in kleinere groepen. “Aan de sfeer was al snel te merken dat er een paar zeer fanatieke mannen aanwezig waren. Maar ze kwamen er al snel achter dat er ook een paar fanatieke dames aanwezig waren,” vertelt Wendy van de afdeling housekeeping. Nadat iedereen een heat toegewezen had gekregen, kon de eerste groep zich klaarmaken. Dit begon met een instructievideo.
Na deze video kreeg iedereen zijn eigen helmmuts & helm en kon het rijden beginnen. Terwijl de ene groep het gaspedaal flink indrukte, zaten de andere groepen aan de zijlijn te kijken, kon er een hapje en een drankje gehaald worden en werd er binnen op het scherm de stand bijgehouden.

(st)rijden

Allereerst werd er een proefronde gereden, zo kon iedereen de baan eerst uitproberen. Na deze ronde werd de elektronische tijdwaarneming aangezet en kon het (st)rijden beginnen. “Het waren leuke rondes om te rijden, vooral het lange stuk waar je lekker hard kon,” deelt Lisa van de afdeling P&O enthousiast haar ervaring.
In totaal werden er drie heats gereden waardoor je iedere keer tegen andere collega’s kon strijden en andere karts kon gebruiken om te kijken of die sneller waren. Na afloop van een heat kreeg je een uitdraai van de uitslag. 

Karting Texel
Karting Texel

Ervaring

De avond werd afgesloten met een borrel op het terras waar er nog druk werd nagepraat over alle ervaringen. “Ik vond het super leuk! Iedereen deed leuk mee en het rijden in een kart ging lekker snel en was uitdagend! Ik zou dit zeker aanraden aan anderen,” aldus Lisa van de afdeling p&o. Ook Tom raadt de kartbaan aan: “Er zijn een hoop dingen veranderd sinds ik hier werkzaam was. De baan is een stuk knapper en de karts zijn allemaal nieuw en nog veiliger.”

Wellicht ook interessant voor u

Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik

Meerdere locaties
01-01-2023

Begin fris aan 2023! De beste manier om het nieuwe jaar te beginnen is een nieuwjaarsduik. 

Simracen

Simracen

De Waal

Ervaar hoe het is om een Formule 1 coureur te zijn.

TexelTrail looptocht

TexelTrail looptocht

De Cocksdorp
04-02-2023

Kom kijken bij de uitdagende looptocht door het diverse landschap van Texel. 

Karten

Karten

Den Burg

Genieten van ruig rijden in een hoog tempo? Laat uw rijvaardigheden zien tijdens het karten.

Redactie De Krim Texel
Update: 11 februari 2021 14:00