Goud voor onze parken!

Wij zijn Green Key gecertificeerd

Green Key Goud

Voor De Krim Texel

De Krim is een echt Texels recreatiebedrijf. Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor de leefbaarheid en vitaliteit van Texel en maken ons hier sterk voor. Wij zorgen voor onze omgeving met oog voor de korte én lange termijn. Duurzaamheid hoort hier natuurlijk bij en we passen dit dan ook overal in ons bedrijf toe, zonder dat u als onze gast hoeft in te leveren op comfort en kwaliteit. Green Key helpt ons om gecontroleerd en meetbaar duurzaam bezig te zijn. Dit wereldwijde keurmerk heeft in 2022 onze inspanningen voor duurzaamheid gekeurd en De Krim Texel en de meeste van onze exploitaties gecertificeerd met het hoogst haalbare: Goud!

Duurzame keuzes 

Wij vinden duurzaamheid belangrijk en passen dat overal toe in het bedrijf. Denk aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen en doordachte keuzes maken rondom het inkopen van producten. 

Duurzame energie 

Wij hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het zelf opwekken van duurzame energie. Op verschillende plekken zijn zonnepanelen geplaatst. Op de waterberging van Golfbaan de Texelse en op de gamehal op Vakantiepark De Krim liggen bijvoorbeeld in totaal 2667 zonnepanelen. Op de villa's van Villapark De Koog liggen nog eens 480 zonnepanelen. Het totaal is goed voor 721.463 kW per jaar. Daarnaast zijn er plannen voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van Zwembad De Krim en in de 2e waterberging bij de golfbaan. Uiteraard zijn op alle parken laadpalen voor elektrische auto’s aanwezig.

Duurzaam ontwikkelen

Ook bij nieuwe ontwikkelingen is duurzaamheid een belangrijke pijler. In Zwembad De Krim wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van verschillende milieuvriendelijke technieken, om zo duurzaam mogelijk warmte en energie op te wekken. Het water in het zwembad wordt gezuiverd op basis van zoutelektrolyse. Zo hoeven wij nauwelijks chloor te gebruiken. De villa’s op Villapark De Koog zijn voorzien van warmtepompen en zonnepanelen voor duurzaam opgewekte energie. Natuurlijk zijn er ook energiebesparende maatregelen genomen, zoals de hoge isolatiewaarde en het gebruik van ledlampen. 

Maatschappelijk betrokken

Maar duurzaamheid gaat verder dan milieu-aanpassingen. Ook onze maatschappelijke betrokken is hoog. Zo sponsoren wij verschillende lokale evenementen en goede doelen zoals de KNRM, doneren we voedsel aan de plaatselijke voedselbank en mogen onze medewerkers een aantal uur per week doorbetaalt vrijwilligerswerk doen. Lees meer over hoe wij onze maatschappelijke rol invullen.

Ligging van onze parken op Texel

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoboek Duurzaamheid

Loading...
Eilandpost: de laatste nieuwtjes
Verduurzaming
21-04-2023

De Krim Texel werkt hard aan verduurzaming.

Lees meer
Zonnepanelenveld geopend!
08-09-2017

Het zonnepanelenveld op de waterberging van Golfbaan De Texelse is geopend.

Medewerker-Housekeeping-Camping-Kogerstrand-De

Duurzaamheid op onze parken

Hieronder treft u een aantal voorbeelden van duurzame maatregelen die we op alle parken toepassen:

  • Er wordt altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, LED-verlichting, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Een mooi voorbeeld is ons ‘warm welkom’. Door toepassing van slimme technieken kunnen we u een warm welkom geven, omdat de kachel in uw vakantiehuis al aangaat net voordat u aankomt. Maar als u even niet aanwezig bent of slaapt gaat deze ook automatisch lager.
  • Er worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Op alle locaties wordt bijvoorbeeld schoongemaakt met gestabiliseerde ozonwater en plantaardige reinigingsmiddelen. Ozon maakt hygiënischer en streeplozer schoon dan traditionele methodes. Na 24 uur vervliegt het ozon en het enige wat overblijft is zuivere zuurstof en water.
  • Er wordt minder gebruik gemaakt van papier. De welkomstmap is bijvoorbeeld vervangen door een digitale variant en ook het proces rondom reserveren en betalen is volledig digitaal.

Bekijk onze MVO-verklaring (pdf)

Iwan_Groothuis
Directeur De Krim Texel over Green Key

Wij vinden verduurzamen belangrijk en voeren een steeds groener beleid. Dit past heel goed bij onze missie en zorg voor Texel. Ik ben er trots op dat dit niet alleen leeft bij ons als directie, maar dat ook onze medewerkers het belang van een duurzaam beleid zien en zich inspannen voor het doorvoeren van veranderingen. De Green Key normering helpt ons om dit meetbaar te maken en steeds nieuwe doelen te stellen.

Met Texelse groet,

Iwan Groothuis
Directeur De Krim Texel

Green_key_logo

Wat is Green Key? 

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat de gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent in Nederland drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. De Krim Texel BV, Vakantiepark De Krim (exclusief bungalows), Villapark De Koog, Camping Kogerstrand, Camping Loodsmansduin, Camping De Shelter en Hotel Molenbos zijn in 2022 allemaal gekeurd en met een gouden Green Key gecertificeerd.

Lees meer over Green Key.

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.