Green Key Goud

voor Vakantiepark De Krim

Vakantiepark De Krim heeft Green Key Goud

De Cocksdorp, Texel

De Krim Texel werkt al vele jaren aan een duurzame bedrijfsvoering. Dit is immers onlosmakelijk verbonden met onze zorg voor Texel. Deze inspanningen hebben ervoor gezorgd dat Vakantiepark De Krim sinds 2022 het certificaat Green Key Goud heeft ontvangen voor de camping en alle eigen faciliteiten en accommodaties. Duidelijk zichtbaar zijn natuurlijk de zonnepanelen op het dak van de gamehal op het vakantiepark. Maar er is meer. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van de duurzame bedrijfsvoering op Vakantiepark De Krim.

Duurzaam beleid Vakantiepark De Krim

Net als op al onze andere parken wordt op Vakantiepark De Krim bij de bouw of renovatie van onze accommodaties en faciliteiten goed gekeken naar isolatie, duurzame materialen en slimme techniek om energie te besparen. 

De afgelopen jaren zijn achter de schermen vele energiebesparende maatregelen op het gebied van o.a. water, verlichting, verwarming en schoonmaak doorgevoerd.
Lees meer over duurzaamheid op onze parken 

Over Green Key
Green_key_logo_alleen_sleutel

"Bedrijven met een Green Key-certificaat doen veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt"
Green Key Nederland

Enkele voorbeelden

  • Al het verpakkingsmateriaal op Vakantiepark De Krim is vervangen door een duurzame variant. In de souvernirshop worden bijvoorbeeld oude kranten gebruikt om breekbare souvernirs in te verpakken.
  • In de toiletten bij de faciliteiten en op de camping vindt u zeep in dispensers én deze zijn voorzien van een handzeep met een duurzaamheidskenmerk.
  • In de restaurants op het park wordt veel gebruik gemaakt van producten met een duurzaam keurmerk. Om afval te reduceren, krijgt u in de restaurants een koekje zonder verpakking bij uw koffie of thee.
  • In de supermarkt en de horeca op het park worden producten die bijna de uiterste houdbaarheidsdatum bereiken aangeboden aan de voedselbank op Texel. Hiermee voorkomen we voedselverspilling.
  • Op de parkeerplaats bij Evenementenhal Texel zijn laadpalen voor elektrische auto's geplaatst.
  • 's Winters wordt de wildwaterbaan in het zwembad op het park beperkt open gesteld om energie te besparen. Voor het buitenzwembad is een zeer goed isolerend afdeksysteem aangeschaft.
Souvenirwinkel-Receptie-Vakantiepark-De-Krim-Texel
Eilandpost: de laatste nieuwtjes
Biovergister op De Krim Texel
03-07-2024

De Krim Texel zet opnieuw grote stappen in verduurzaming met de komst van een nieuwe biovergister.

Lees meer
Verduurzaming
21-04-2023

De Krim Texel werkt hard aan verduurzaming.

Lees meer
Parkmanager Vakantiepark De Krim
Trots van de Parkmanager

Duurzaamheid is heel belangrijk op Vakantiepark De Krim. Ik ben vooral trots dat we voor elkaar hebben gekregen om het dak van de gamehal te voorzien van zonnepanelen. Op deze manier kunnen we duurzaam elektriciteit op wekken.

Frank de Laat
Parkmanager op Vakantiepark De Krim

Wat is Green Key? 

De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de sector vrijetijdsbesteding, die er alles aan doen om het milieu te sparen. Het keurmerk wordt uitgereikt in Brons, Zilver of Goud. Vakantiepark De Krim is beloond met de hoogste waardering: Goud voor de camping en alle eigen faciliteiten en accommodaties.

De Krim Texel zal zich in de komende jaren blijven inspannen om haar milieubelasting op Vakantiepark De Krim verder omlaag te krijgen. Het Certificaat Green Key 2022 (pdf) helpt daarbij omdat de normering elke drie jaar wordt aangescherpt. Lees meer over het duurzame beleid van De Krim Texel.

Green_key_sleutel

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.