Hart voor Texel

Een fijne vakantie en een goed gevoel!

De Krim Texel - Hart voor Texel


De Krim is een echt Texels recreatiebedrijf. Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor de leefbaarheid en vitaliteit van Texel en maken ons hier sterk voor. Dat noemen wij ‘Hart voor Texel’. Door uw vakantie door te brengen bij De Krim Texel, draagt u bij aan de vitaliteit van het eiland en het behoud van het bijzondere dat Texel te bieden heeft. Dus een fijne vakantie én een goed gevoel!

Wat ‘Hart voor Texel’ precies inhoudt? Dat leest u hieronder!

Bestaansmogelijkheden van Texelaars vergroten

In 1969 stond voor de initiatiefnemers van De Krim de potentie en ontwikkeling van Texel voorop. In ons oprichtingsdocument staat letterlijk geschreven: “Zij stellen zicht ten doel dit terrein voor recreatieve doeleinden te exploiteren en daardoor de bestaansmogelijkheden van de inwoners van Texel en van Eierland in het bijzonder te vergroten”. Een filosofie die bij De Krim Texel nog steeds dagelijks richting geeft aan beleid en operatie.

herfst-texel-strand-storm-vuurtoren
IMG_3140

Zelfstandige organisatie

Zelfstandigheid zit in het DNA van De Krim Texel. Pioniers in hart en nieren. We doen het met elkaar, zonder (landelijke) moedermaatschappij dat alles voorschrijft. De continuïteit van de onderneming en het behoud van onze unieke zelfstandigheid staan voorop. Want juist deze factoren maken dat wij loyaal kunnen zijn aan onze missie én bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van Texel. Dit betekent ook dat we zelfstandigheid van onze mensen vragen en daarom leggen we de verantwoordelijkheid laag in de organisatie. We doen het met elkaar, al 50 jaar lang!

Vakantiepark De Krim, buitenbad

Toerisme voor een vitaal Texel

Wij geloven dat toerisme een essentiële schakel is om Texel leefbaar én vitaal te houden. De Krim zet zich daarom in om de (toeristische) voorzieningen op Texel zo goed mogelijk in stand te houden en waar mogelijk verder te ontwikkelen of te stimuleren. Zo blijven we bouwen aan een aantrekkelijk Texel, voor zowel onze gast als voor de Texelaar, en draagt toerisme dus effectief bij aan de vitaliteit van het eiland.

KNRM

Een voorbeeld van het in stand houden van voorzieningen is onze steun aan de KNRM. De KNRM is dé hulpverlener op zee. Het werk van de KNRM is onontbeerlijk op Texel, waar zowel Texelaars als toeristen graag recreëren in, op of bij de zee. Ieder jaar doneren wij exposure en tientallen nieuwe donateurs aan de KNRM. 

Lepelaar

Steun aan de natuur

Texel is ook prachtige natuur. Er zijn diverse instanties die zorgen voor de natuur op Texel én het mogelijk maken dat wij hier allemaal van kunnen genieten. Daarom werken wij intensief samen met Natuurmonumenten, De Waddenvereniging en De Vogelbescherming. Zorg voor onze omgeving: dat is ook ‘Hart voor Texel'.

Zonnepanelenveld-Golfbaan-De-Texelse-De-Krim-texel

Green Key

De Krim is een echt Texels recreatiebedrijf. Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor de leefbaarheid en vitaliteit van Texel en maken ons hier sterk voor. Wij zorgen voor onze omgeving met oog voor de korte én lange termijn. De Krim Texel en de meeste van onze exploitaties zijn gecertificeerd met Green Key Goud. Lees meer over Green Key

ronde-om-texel-de-krim-texel

Sponsoren van evenementen

De vele activiteiten en evenementen op het eiland maken Texel aantrekkelijker, als bestemming voor toeristen en voor eilanders om te wonen. Om deze reden sponsoren wij diverse evenementen op het eiland, zoals de Ronde om Texel, Juni Cultuurmaand, BORT en het springspektakel.

Meer sponsoring

In 2017 spoelde er een imposante walvis aan op Texel. Ecomare besloot het skelet tentoon te stellen. Het monteren van het skelet is erg kostbaar. Daarom besloot Ecomare om in de zomer van 2021 een crowdfundingsactie op te zetten. De Krim Texel sponsort een van de meest unieke botdelen van het skelet: de 6 meter lange schedel. Lees meer

Camping wordt natuurgebied

Camping Kogerstrand is in de winterperiode gesloten. De duincamping is dan natuurgebied met een belangrijke functie: het eiland beschermen tegen het water. Het beheer van Camping Kogerstrand staat altijd in het licht van het behoud en de bescherming van dit prachtige natuurgebied.

Oudeschild

Bijdragen aan de lokale gemeenschap

Texel is klein. Doordat het klein is, is het soms moeilijk om bepaalde voorzieningen te realiseren of in stand te houden, terwijl deze wel heel belangrijk zijn voor de leefbaar van het eiland. Een voorziening als Broodnodig (voedselbank op Texel) is belangrijk in de Texelse samenleving, daarom doneren wij de levensmiddelen die in onze restaurants niet meer gebruikt worden. Een ander voorbeeld is het dorpshuis in De Cocksdorp, waar het voortbestaan van werd bedreigd. Onze bijdrage zorgde ervoor dat hier de komende jaren een beheerder kan blijven werken, waardoor het dorpshuis open kan blijven en het de functie van spil in de samenleving kan blijven vervullen.

Vakantiepark De Krim, 't Paviljoen

Voor het eiland, door het eiland

We doen als organisatie veel dingen zelf, vaak met de mensen van het eiland. Bijna al onze medewerkers wonen op Texel en de (bouw)projecten van De Krim (zoals de familievilla’s, het nieuwe zwembad op Vakantiepark De Krim en het zonnepanelenveld op Golfbaan De Texelse) worden zo veel mogelijk gerealiseerd met lokalen partijen. Voor het eiland, door het eiland!

Wij luisteren naar u

Wij vragen onze gasten na een verblijf bij De Krim Texel een enquête in te vullen. De resultaten hiervan leest u bij de reviews die wij bij de parken en de accommodaties tonen. Daarnaast is dit voor ons een belangrijke leidraad voor het continue verbeteren van onze dienstverlening. Zo werken wij continu aan onze kwaliteit. Zo krijgt u ‘Meer Texel’.

Lees hier waarom uw mening belangrijk is (PDF).

Receptie-Medewerker-Vakantiepark-De-Krim-Texel

Kennis en expertise

Onze medewerkers stellen kennis en ervaring beschikbaar binnen verschillende organisaties, platformen en adviesraden zoals Stift (Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel), Recron (branchevereniging) , Rotary, Raad van Advies VVV Texel en TOP (Texels Ondernemers Platform). Waarbij we er steeds naar streven om "morgen beter dan vandaag" te maken.

Vakantiepark De Krim, receptie

Vrijwilligerswerk door medewerkers

We vinden het belangrijk dat het goed gaat met Texel en willen hier aan bijdragen door het eiland en haar bewoners te helpen. Er zijn namelijk steeds minder vrijwilligers op Texel, terwijl de hulpvraag steeds groter is. Daarom stellen wij alle medewerkers van De Krim Texel in de gelegenheid om 4 uur per maand doorbetaald vrijwilligerswerk op Texel te doen. De organisaties die wij op deze wijze ondersteunen zijn: De Omring, De Zonnebloem en Texels Welzijn.

Locals4Locals

De Krim Texel heeft al ruim 50 jaar Hart voor Texel. We willen u graag laten zien wat Texel allemaal te bieden heeft en hoe u het Texelgevoel ook een beetje thuis kunt krijgen. Daarom kunt u via deze pagina producten van lokale ondernemers kopen. Hiermee steunen wij de lokale ondernemers op Texel. Locals4Locals; ook dat noemen wij #HartvoorTexel.  

Meer over De Krim Texel

Vakantiepark De Krim, centrum

Over De Krim

De Krim Texel: Een uniek Texels recreatiebedrijf met een groot hart voor Texel...

Camping Kogerstrand, historie

Historie

Van noodcamping in De Cocksdorp tot grootste recreatieaanbieder op Texel

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Lees het laatste nieuws van De Krim Texel

Vacatures

Vacatures

Werken bij De Krim Texel? Bekijk de actuele vacatures!

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.