Green Key Goud

voor Villapark De Koog

Villapark De Koog heeft Green Key Goud

De Koog, Texel

De Krim Texel werkt al vele jaren aan een duurzame bedrijfsvoering. Dit is immers onlosmakelijk verbonden met onze zorg voor Texel. Deze inspanningen hebben ervoor gezorgd dat Villapark De Koog sinds 2022 het certificaat Green Key Goud heeft ontvangen. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van onze duurzame bedrijfsvoering op Villapark De Koog.

Duurzaam beleid Villapark De Koog

Bij de bouw van Villapark De Koog is volop ingezet op duurzaamheid. De villa’s zijn uitgerust met warmtepompen en zonnepanelen, voor duurzaam opgewekte energie. Natuurlijk zijn er ook energiebesparende maatregelen genomen, zoals de hoge isolatiewaarde en het gebruik van ledlampen. Uiteraard zijn er op het park ook laadpalen voor een elektrische auto aanwezig.

Lees meer over duurzaamheid op onze parken 

Over Green Key
Green_key_logo_alleen_sleutel

"Bedrijven met een Green Key-certificaat doen veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt"
Green Key Nederland

Enkele voorbeelden

  • De villa's op Villapark De Koog zijn allemaal uitgerust met warmtepompen en zonnepanelen die zorgen voor duurzaam opgewekte energie in de villa's. 
  • Op het park zijn laadpalen voor elektrische auto's aanwezig.
  • Op Villapark De Koog vindt u voornamelijk gebiedseigen beplanting. Dit heeft als voordeel dat we niet extra hoeven bewateren. De planten zijn gewend aan de weersomstandigheden op Texel.
  • Deze inheemse beplanting is ook belangrijk voor de insectensoorten op Texel. Voor hen hebben we ook een insectenhotel aangelegd op het park.
  • U kunt bij ons eenvoudig (elektrische) fietsen huren. Hiermee stimuleren wij he t fietsen op het eiland in plaats van het verplaatsen met de auto.
luxe-villa-6-persoons-villapark-de-koog-zwembad-gr
Eilandpost: de laatste nieuwtjes
Verduurzaming
21-04-2023

De Krim Texel werkt hard aan verduurzaming.

Lees meer
Zonnepanelenveld geopend!
08-09-2017

Het zonnepanelenveld op de waterberging van Golfbaan De Texelse is geopend.

Robert_Saal_rechts
Trots van de Parkmanager

‘Villapark De Koog is een redelijk nieuw park. Tijdens de bouw hebben we dus al rekening kunnen houden met duurzaamheid. Om energie op een duurzame manier op te wekken, hebben we alle villa’s voorzien van warmtepompen en zonnepanelen.’

Robert Saal
Parkmanager op Villapark De Koog

Wat is Green Key? 

De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de sector vrijetijdsbesteding, die er alles aan doen om het milieu te sparen. Het keurmerk wordt uitgereikt in Brons, Zilver of Goud. Villapark De Koog is beloond met de hoogste waardering: Goud.

De Krim Texel zal zich in de komende jaren blijven inspannen om haar milieubelasting op Villapark De Koog verder omlaag te krijgen. Het Certificaat Green Key 2022 (pdf) helpt daarbij omdat de normering elke drie jaar wordt aangescherpt.

Lees meer over het duurzame beleid van De Krim Texel.

Green_key_sleutel

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.