Green Key Goud

voor Camping Loodsmansduin

Camping Loodsmansduin heeft Green Key Goud

Den Hoorn, Texel

De Krim Texel werkt al vele jaren aan een duurzame bedrijfsvoering. Dit is immers onlosmakelijk verbonden met onze zorg voor Texel. Deze inspanningen hebben ervoor gezorgd dat Camping Loodsmansduin sinds 2022 het certificaat Green Key Goud heeft ontvangen. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van onze duurzame bedrijfsvoering op Camping Loodsmansduin.

Duurzaam beleid Camping Loodsmansduin

Net als op al onze andere parken wordt op Camping Loodsmansduin goed gekeken naar isolatie, duurzame materialen en slimme techniek om energie te besparen. De afgelopen jaren zijn achter de schermen vele energiebesparende maatregelen op het gebied van o.a. water, verlichting, verwarming en schoonmaak doorgevoerd.

Lees meer over duurzaamheid op onze parken 

Over Green Key
Green_key_logo_alleen_sleutel

"Bedrijven met een Green Key-certificaat doen veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt"
Green Key Nederland

Enkele voorbeelden

  • Op de parkeerplaats zijn laadpunten voor het opladen van een elektrische auto’s. 
  • In de toiletten bij de faciliteiten en op de camping vindt u zeep in dispensers én deze zijn voorzien van een handzeep met een duurzaamheidskenmerk.
  • U kunt bij ons eenvoudig (elektrische) fietsen huren. Hiermee stimuleren wij het fietsen op het eiland in plaats van het verplaatsen met de auto.
©DeKrimTexel-Camping-Loodsmansduin-Sanitairgeb
Eilandpost: de laatste nieuwtjes
Milieuvriendelijk schoonmaken
25-07-2023

De Krim Texel maakt op een milieuvriendelijk manier schoon.

Lees meer
Speciaal zonne-energie project
25-07-2023

De Krim Texel en SolarEdge werken samen aan een bijzonder zonne-energie project.

Lees meer
profielfoto-manager-loodsmansduin-texel
Trots van de Parkmanager

‘Duurzaamheid is heel belangrijk op Camping Loodsmansduin. Ik ben vooral trots dat al onze collega’s rekening houden met dit onderwerp. Iedereen denkt mee en doet voorstellen om het park te verduurzamen. Op deze manier streven wij er elke dag naar om zo min mogelijk resources te gebruiken, het park afval vrij te houden en de bewustwording bij de gasten te vergroten zonder dat het comfort en de kwaliteit daardoor beïnvloed worden.’

Johanna Klare
Parkmanager op Camping Loodsmansduin

Wat is Green Key? 

De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de sector vrijetijdsbesteding, die er alles aan doen om het milieu te sparen. Het keurmerk wordt uitgereikt in Brons, Zilver of Goud. Camping Loodsmansduin is beloond met de hoogste waardering: Goud.

De Krim Texel zal zich in de komende jaren blijven inspannen om haar milieubelasting op Camping Loodsmansduin verder omlaag te krijgen. Het Certificaat Green Key 2022 (pdf) helpt daarbij omdat de normering elke drie jaar wordt aangescherpt. 

Lees meer over het duurzame beleid van De Krim Texel.

Green_key_sleutel

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.