Green Key Goud

voor Camping Kogerstrand

Camping Kogerstrand heeft Green Key Goud

De Koog, Texel

De Krim Texel werkt al vele jaren aan een duurzame bedrijfsvoering. Dit is immers onlosmakelijk verbonden met onze zorg voor Texel. Deze inspanningen hebben ervoor gezorgd dat Camping Kogerstrand sinds 2022 het certificaat Green Key Goud heeft ontvangen. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van onze duurzame bedrijfsvoering op Camping Kogerstrand.

Duurzaam beleid Camping Kogerstrand

Net als op al onze andere parken wordt op Camping Kogerstrand goed gekeken naar isolatie, duurzame materialen en slimme techniek om energie te besparen. De afgelopen jaren zijn achter de schermen vele energiebesparende maatregelen op het gebied van o.a. water, verlichting, verwarming en schoonmaak doorgevoerd.

Lees meer over duurzaamheid op onze parken 

Over Green Key
Green_key_logo_alleen_sleutel

"Bedrijven met een Green Key-certificaat doen veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt"
Green Key Nederland

Enkele voorbeelden

  • We komen er niet altijd onderuit dat we (ongewenste) planten of dieren moeten bestrijden. Mocht dit aan de orde zijn, dan maken we gebruik van milieuvriendelijke producten.
  • We proberen zoveel mogelijk drinkwater te besparen. Daarom vangen we regenwater op en hergebruiken we dit, bijvoorbeeld om het groen te bewateren.
  • In de toiletten bij de faciliteiten en op de camping vindt u zeep in dispensers én deze zijn voorzien van een handzeep met een duurzaamheidskenmerk.
  • U kunt bij ons eenvoudig (elektrische) fietsen huren. Hiermee stimuleren wij het fietsen op het eiland in plaats van het verplaatsen met de auto. 
tent-kamperen-camping-kogerstrand-de-krim-texel
Eilandpost: de laatste nieuwtjes
Milieuvriendelijk schoonmaken
25-07-2023

De Krim Texel maakt op een milieuvriendelijk manier schoon.

Lees meer
Speciaal zonne-energie project
25-07-2023

De Krim Texel en SolarEdge werken samen aan een bijzonder zonne-energie project.

Lees meer
Arjen_Lap_-_website
Trots van de Parkmanager

'Waar ik trots op ben is dat we een camping in een prachtig natuurgebied van eind maart tot en met oktober mogen delen met onze gasten, maar ook dat we haar de andere maanden terug mogen geven aan de natuur. Binnen De Krim Texel maken wij veel gebruik van milieuvriendelijke producten, bijvoorbeeld in de schoonmaak. Belangrijk vinden wij dat dit in lijn is met het natuurgebied waar wij gesitueerd zijn, maar waarmee wij tegelijkertijd zorgen voor een aangenaam verblijf van onze gasten.'

Arjen Lap
Parkmanager op Camping Kogerstrand

Wat is Green Key? 

De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de sector vrijetijdsbesteding, die er alles aan doen om het milieu te sparen. Het keurmerk wordt uitgereikt in Brons, Zilver of Goud. Camping Kogerstrand is beloond met de hoogste waardering: Goud.

De Krim Texel zal zich in de komende jaren blijven inspannen om haar milieubelasting op Camping Kogerstrand verder omlaag te krijgen. Het Certificaat Green Key 2022 (pdf) helpt daarbij omdat de normering elke drie jaar wordt aangescherpt. 

Lees meer over het duurzame beleid van De Krim Texel.

Green_key_sleutel

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.