Green Key Goud

voor Hotel Molenbos

Hotel Molenbos heeft Green Key Goud

De Cocksdorp, Texel

De Krim Texel werkt al vele jaren aan een duurzame bedrijfsvoering. Dit is immers onlosmakelijk verbonden met onze zorg voor Texel. Deze inspanningen hebben ervoor gezorgd dat Hotel Molenbos sinds 2022 het certificaat Green Key Goud heeft ontvangen. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van onze duurzame bedrijfsvoering in Hotel Molenbos.

Duurzaam beleid Hotel Molenbos

Net als op al onze andere parken is er in Hotel Molenbos goed gekeken naar isolatie, duurzame materialen en slimme techniek om energie te besparen. De afgelopen jaren zijn achter de schermen vele energiebesparende maatregelen op het gebied van o.a. water, verlichting, verwarming en schoonmaak doorgevoerd.

Lees meer over duurzaamheid op onze parken 

Over Green Key
Green_key_logo_alleen_sleutel

"Bedrijven met een Green Key-certificaat doen veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt"
Green Key Nederland

Enkele voorbeelden

  • Op de parkeerplaatsen zijn laadpunten voor het opladen van elektrische auto's.
  • U kunt bij ons eenvoudig elektrische fietsen huren en deze opladen in de fietsenstalling. Hiermee stimuleren wij het fietsen op het eiland in plaats van het verplaatsen met de auto.
  • Wij bieden u nog steeds het gemak van handzeep, doucheschuim, shampoo maar niet meer in mono verpakkingen, waardoor er minder afval wordt geproduceerd.
  • In de publiekstoiletten vindt u ook de zeep in dispensers én deze zijn voorzien van een handzeep met een duurzaamheidskenmerk.
  • De bekers in de badkamer zijn van gerecycled plastic met een gerecyclede verpakking. Gerecycled plastic gebruiken bespaart ook energie, er is ongeveer 88% minder energie nodig dan bij de productie van nieuwe plastic stoffen.
  • Als u langer bij ons verblijft worden de bedden niet meer dagelijks verschoond, maar na 2-3 dagen. Hierdoor hoeven wij minder te wassen en dat is beter voor het milieu.
  • Er zijn meer biologische en lokale producten toegevoegd aan het ontbijtbuffet. Lekker, gezond en beter voor het milieu.
  • De koelkast op de hotelkamer staat standaard uit, deze kunt u naar wens zelf aanzetten om te gebruiken. Door deze maatregel wordt er minder energie verbruikt.
Hotelkamer-Hotel-Molenbos-De-Krim-Texel
Eilandpost: de laatste nieuwtjes
Biovergister op De Krim Texel
03-07-2024

De Krim Texel zet opnieuw grote stappen in verduurzaming met de komst van een nieuwe biovergister.

Lees meer
Verduurzaming
21-04-2023

De Krim Texel werkt hard aan verduurzaming.

Lees meer
Maikel_Beijne
Trots van de Parkmanager

“Uw beleving staat bij ons op één. Ik ben er trots op dat het ons lukt om dat hand in hand te laten gaan met een duurzaam beleid. Een mooi voorbeeld hiervan is het ontbijt. Het gebruik van Texelse streekproducten, zoals zuivel van de Novalishoeve en aardbeien van De Reuzeaardbei, is van meerwaarde voor onze gasten. En tegelijk steunen we hiermee de lokale ondernemers en brengen we het aantal verkeersbewegingen terug.”

Maikel Beijne
Hotelmanager van Hotel Molenbos

Wat is Green Key? 

De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de sector vrijetijdsbesteding, die er alles aan doen om het milieu te sparen. Het keurmerk wordt uitgereikt in Brons, Zilver of Goud. Hotel Molenbos is beloond met de hoogste waardering: Goud.

De Krim Texel zal zich in de komende jaren blijven inspannen om haar milieubelasting op Hotel Molenbos verder omlaag te krijgen. Het Certificaat Green Key 2022 (pdf) helpt daarbij omdat de normering elke drie jaar wordt aangescherpt.

Lees meer over het duurzame beleid van De Krim Texel.

Green_key_sleutel

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.