Green Key Goud

voor Camping De Shelter

Camping De Shelter heeft Green Key Goud

De Koog, Texel

De Krim Texel werkt al vele jaren aan een duurzame bedrijfsvoering. Dit is immers onlosmakelijk verbonden met onze zorg voor Texel. Deze inspanningen hebben ervoor gezorgd dat Camping De Shelter sinds 2022 het certificaat Green Key Goud heeft ontvangen. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van de duurzame bedrijfsvoering op Camping De Shelter.

Duurzaam beleid Camping De Shelter

Net als op al onze andere parken wordt op Camping De Shelter goed gekeken naar isolatie, duurzame materialen en slimme techniek om energie te besparen. De afgelopen jaren zijn achter de schermen vele energiebesparende maatregelen op het gebied van o.a. water, verlichting, verwarming en schoonmaak doorgevoerd.

Lees meer over duurzaamheid op onze parken 

Over Green Key
Green_key_logo_alleen_sleutel

"Bedrijven met een Green Key-certificaat doen veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt"
Green Key Nederland

Enkele voorbeelden

  • Het hoofdgebouw op de camping heeft een zogenaamd groen dak. Dit sedum dak draagt bij aan de biodiversiteit en zorgt bovendien voor een natuurlijke isolatie: koel in de zomer, warm in de winter.
  • De receptie en het sanitair van Camping De Shelter worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Hierdoor vermindert het gasverbruik en de CO2 uitstoot.
  • Op de kampeerplaatsen bieden we standaard 10 ampère aan. Als u meer nodig heeft kan dit op iedere plek verhoogd worden naar 16 ampère. Door dit niet standaard aan te bieden besparen we veel energie.
  • Op Camping De Shelter vindt u in de publiekstoiletten zeep in dispensers én deze zijn voorzien van een handzeep met een duurzaamheidskeurmerk.
  • U kunt bij ons eenvoudig (elektrische) fietsen huren. Hiermee stimuleren wij het fietsen op het eiland in plaats van het verplaatsen met de auto. 
Receptie-De-Shelter-En-Om-De-Noord-De-Krim-Texel
Eilandpost: de laatste nieuwtjes
Verduurzaming
21-04-2023

De Krim Texel werkt hard aan verduurzaming.

Lees meer
Zonnepanelenveld geopend!
08-09-2017

Het zonnepanelenveld op de waterberging van Golfbaan De Texelse is geopend.

Robert_Saal_rechts
Trots van de Parkmanager

‘Camping De Shelter heeft weinig faciliteiten. De installatie van de warmtepomp om de receptie en het sanitairgebouw te verwarmen is voor ons de beste manier om het gasgebruik en de CO2 uitstoot te verminderen. Goed voor mens en milieu.’

Robert Saal
Parkmanager op Camping De Shelter

Wat is Green Key? 

De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de sector vrijetijdsbesteding, die er alles aan doen om het milieu te sparen. Het keurmerk wordt uitgereikt in Brons, Zilver of Goud. Camping De Shelter is beloond met de hoogste waardering: Goud.

De Krim Texel zal zich in de komende jaren blijven inspannen om haar milieubelasting op Camping De Shelter verder omlaag te krijgen. Het Certificaat Green Key 2022 (pdf) helpt daarbij omdat de normering elke drie jaar wordt aangescherpt.

Lees meer over het duurzame beleid van De Krim Texel.

Green_key_sleutel

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.