Mooiste strand

Wat is het mooiste strand van Texel? 


Texel heeft in totaal maar liefst ruim 30 kilometer zandstranden. Maar wat is het mooiste strand? Het strand bij Paal 19 bij de bruisende badplaats De Koog? De rustige stranden bij Paal 9 en Paal 12 in de buurt van Den Hoorn? Of het strand bij Paal 17 met een tal aan watersportactiviteiten? Kom genieten op Texel en bepaal wat u het mooiste strand van Texel vindt!

De mooiste stranden op Texel

Het meest populaire strand van Texel is het prachtige zandstrand bij De Koog. Bij mooi weer is het hier gezellig druk. En dat is niet voor niets. Hier geniet u van een prachtig uitzicht en het gezellige eilandgevoel.
Houdt u juist van een rustig strand? Ga dan naar de uitgestrekte strandvlakte De Hors in het zuiden van Texel of naar de ongerepte stranden vanaf Paal 22 richting de Muy en de Slufter. Hier zijn geen bewaakte strandgedeeltes, parkeerterreinen of strandpaviljoens. Hier bent u alleen met de natuur.

Het strand bij Paal 17 is het bekendste strand van heel Texel. Hier is het hele jaar door van alles te doen aan watersporten en evenementen.
Bij Paal 33 vindt u het meest noordelijk gelegen strand van het eiland. Hier kijkt u uit op Vlieland, de steiger van het bootje naar Vlieland en de idyllische strandhuisjes. Het strand is anders dan elders op Texel, het ligt namelijk tussen de Noordzee en de Waddenzee in. Het grote strand bij Paal 31, met de vuurtoren op de achtergrond, is populair voor vliegeren, blokarten, kitebuggiën e.d. Zwemmen is hier verboden vanwege de sterkte stroming. Op Texel vindt u twee naaktstranden: Bij Den Hoorn (tussen strandpalen 10.13 en 8,00) en bij De Cocksdorp (tussen strandpalen 26.4 en 27.45). 

Met uw hond naar het Texelse strand

Op veel stranden op Texel mag u uw hond los laten lopen. Op de bewaakte strandgedeeltes en op de naaktstranden bij Den Hoorn en De Cocksdorp moeten honden wel zijn aangelijnd. Ten zuiden van paal 8 en tussen de strandpalen 12 en 21 geldt de aanlijnplicht alleen van 1 maart tot 1 september. VVV Texel ontwikkelde speciaal een praktische flyer 'Texel ontdekken met de hond'.

Mooiste strand = een schoon strand

Wat uw mooiste strand bepaalt, is ongetwijfeld afhankelijk van wat u zoekt op het strand: rust of juist meer activiteiten. Maar waar elk strand voor iedereen aan moet voldoen om het predicaat mooiste strand te krijgen, is natuurlijk dat het schoon is. Op Texel wordt er veel aan gedaan om de stranden schoon te houden. Badgasten wordt gestimuleerd om hun afval op te ruimen. Texel ondersteunt het project MyBeach van Stichting De Noordzee. Er zijn vijf MyBeach- zones langs het Texelse strand, te herkennen aan informatieborden, beachflags, prullenbakken en MyBeach afvalzakjes. Strandbezoekers ruimen hier ook de aangespoelde spullen uit zee op. Zo zorgen we samen voor de mooiste stranden op Texel.

Getijden op Texel

Ook de mooiste stranden van Texel hebben te maken met de kering van het tij: eb en vloed. Voordat u uw handdoek op een van stranden neer gaat leggen, is het daarom goed om te controleren of het hoog- of laagwater is. En ook wanneer het tij keert. Zo voorkomt u dat u huiswaarts keert met een natte handdoek. 

Veilig zwemmen

Op veel stranden op Texel worden in de zomer strandwachten ingezet. Deze badmeesters zijn goed opgeleid en zorgen ervoor dat u veilig kunt zwemmen in de gemarkeerde gedeeltes. Let wel goed op de vlaggen! Wat betekent de kleur van de vlag?

- Rode vlag: verboden in zee te gaan

- Gele vlag: gevaarlijk om te zwemmen

- Witte vlag: er is een kind gevonden of zoek

De posten zijn geopend van de eerste week juli tot de eerste week van september van 09.00 tot 18.00 uur.

 Ligging van onze parken op Texel

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum mooiste strand van Texel

Loading...

Verblijf vlakbij het mooiste strand van Texel

In de buurt van de mooiste stranden van Texel liggen ook de mooiste accommodaties. Bij De Krim Texel kunt u uit verschillende parken en accommodaties kiezen, verspreid over het eiland en altijd in de buurt van het strand. U kunt dus altijd kiezen voor een accommodatie in de buurt van uw mooiste strand.

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 21 januari 2021 14:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.