Herfst op Texel

Beleef de herfst op Texel

Als de dagen korter worden, dient de herfst zich aan. Naast kortere dagen kenmerkt het najaar zich door de verandering van kleur in de natuur. Het groen maakt plaats voor prachtige rode en gele tinten. Het Texelse landschap leent zich optimaal voor afwisselende herfstwandelingen in het najaarszonnetje. Op andere momenten is het ineens heel onstuimig weer en slaat de zee woest tegen het zand. Dan is het heerlijk om naar het strand te gaan: letterlijk even uitwaaien.

Texelse natuur in het najaar

Als u in de herfst door het Texelse bos wandelt, zult u zien dat het frisse groen plaatsmaakt voor warme rode en gele tinten. Dit geeft echt een prachtig kleurenpalet. Maar niet alleen veranderen de bomen van kleur. Er gebeurt meer in de natuur. Veel vruchten en zaden ontkiemen in dit seizoen. En natuurlijk is dit de tijd voor de paddenstoelen die werkelijk uit de grond schieten.
Texel is een echt vogeleiland. De trek van de vogels begint al in september waardoor er veel verschillende vogelsoorten op het eiland te zien zijn. De visarend en wespendief laten zich misschien wel zien als het begin van de maand mooi weer is. 

Trekvogels op Texel

In de herfst is Texel extra in trek bij vogelaars. Of het nu om watervogels, akkervogels of struweelvogels gaat. Van zwartkop en smient tot koperwiek, groenling en enorme zwermen strandlopers. Vogelaars spotten soms wel 90 soorten in een weekend! Met een beetje geluk spot u zelfs een kanoetstrandloper, een vogel die zich in de Waddenzee moet opvetten om zijn wereldreis van poolcirkel tot evenaar te kunnen volbrengen.Natuurlijk zijn er in deze tijd verschillende vogelexcursies te boeken. Bijvoorbeeld via Ecomare of het Vogelinformatiecentrum

Onstuimig weer en woeste zee

Als de herfst haar intrede doet, worden de warme dagen schaarser. Zonneschijn wordt afgewisseld met onstuimiger weer. Regen en wind komen vaker voor. Maar ook dat is een belevenis op Texel! De wind waait doorgaans harder in het najaar dan in het voorjaar. Dat maakt dat de zee zich ook woester gedraagt. Schuimkoppen verschijnen op de golven en deze kletteren tegen de kade van Oudeschild. Wat een schouwspel!

Najaar op Texel

Ook in het najaar is er van alles te doen en te beleven op Texel. Ga eens op pad met een echte vogelkenner en misschien wordt de vogelaar in u wel wakker. Of heeft u altijd al meer willen weten over paddenstoelen? Neem dan deel aan een paddenstoelenexcursie vanaf Ecomare. Als u meer wilt leren over het Nationaal Park Duinen van Texel, gaat u dan mee op een wandeling door De Slufter en leer alles over het leven op deze kweldervlakte.
Bekijk wat er nog meer te doen is in de herfst.

Verblijven op Texel in de herfst

Wat is er fijner dan na een dag in de prachtige natuur tot rust te komen in uw accommodatie? Geniet samen van de lange avonden tijdens een spelletje aan de eettafel of kruip op de bank voor een goede film. De vakantiehuizen op Texel zijn van alle gemakken voorzien. Wilt u na een dag buiten opwarmen in de sauna? Dat kan in een accommodatie met prive sauna. Maar ook voor kampeerders zijn er nog volop mogelijkheden. Veel kampeerplekken zijn in de herfst ook geopend. En de hond? Die kan gewoon mee naar de accommodatie! En in dit seizoen mag de hond op veel plekken zelfs loslopen.

 Ligging van onze parken op Texel

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum herfst op Texel

Loading interface...

6 Tips op Texel tegen de herfstblues

Bungalowpark ’t Hoogelandt, luxe villa,

1. Quality time

Kruip tijdens de koude, korte dagen heerlijk bij elkaar. Boek een vakantiehuis en kom samen lachen, kletsen en leuke dingen doen...
Bekijk de vakantiehuizen

Stel-Wandelen-Duin-Loodsmansduin-De-Krim-Texel

2. Ga veel naar buiten

Ga veel naar buiten om optimaal te genieten van het daglicht. Minimaal een uur per dag fietsen of wandelen door het Texelse landschap zorgt voor nieuwe energie.
Bekijk onze wandeltips

Juttersmuseum Flora

3. Ga erop uit

Ook bij minder goede weersomstandigheden is het fijn om er juist wel op uit te gaan. En ook dan is er genoeg te doen op Texel. Nieuwsgierig geworden?
Bekijk de tips

Hotel Molenbos, ontbijtlounge

4. Verwen uzelf...

Verblijft u in Hotel Molenbos dan hoeft u echt niks anders te doen dan te genieten. Het ontbijt staat ’s ochtends voor u klaar. Vanuit het hotel is het prachtig wandelen en fietsen. Daarna lekker uitgebreid in bad en heerlijk eten in het restaurant...
Lees meer over Hotel Molenbos

Camping Loodsmansduin, chalet De Geul

5. Zoek de rust op

Het is heerlijk rustig in een chalet in de duinen op Camping Loodsmansduin. De faciliteiten zijn na de herfstvakantie gesloten en dan overheerst de stilte. Geniet van een kop koffie terwijl een duinkonijn voorbij hopt. Al na een paar dagen voelt u zich helemaal uitgerust!
Lees meer over Camping Loodsmansduin

Luchtvaart- en Oorlogsmuseum

6. Kunst, cultuur en muziek

Een bijzondere tentoonstelling, leuke voorstelling of mooie muziek brengt plezier en inspiratie. Breng daarom eens een bezoekje aan musea, galeries of een evenement.
Bekijk de evenementen

De leukste Texeltips voor in de herfst

Ga er in de herfst lekker op uit. Ga de natuur in en geniet van alle mooie herfstkleuren. Hieronder vindt u verschillende activiteiten om te ondernemen in de herfst.

Huifkartochten

Huifkartochten

De Koog

Geniet van de prachtige natuur en de gezonde Texelse buitenlucht met Belgische trekpaarden.

Lichtjestocht

Lichtjestocht

Den Burg
28-10-2023

Wandel mee met de Lichtjestocht en verlicht de straten van Den Burg!

Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

Meerdere locaties
28-10-2023

Beleef het donker op zijn donkerst. De leuke activiteiten laten u zien hoe bijzonder donker is.

Herfstmarkt Den Burg

Herfstmarkt Den Burg

Den Burg
18-10-2023 - 25-10-2023

Kom naar de gezellige herfstmarkt in Den Burg en kom in een echte herfstsfeer!

Herfstmarkt De Waal

Herfstmarkt De Waal

De Waal
22-10-2023

Kom gezellig naar de herfstmarkt in De Waal en wandel langs de verschillende kraampjes. 

Birding Texel

Birding Texel

Meerdere locaties

Spot prachtige vogels in verschillende natuurgebieden op Texel tijdens een leerzame excursie!

Schapenboerderij

Schapenboerderij

Den Burg

Ontdek de 25 verschillende schapensoorten en ontdek welke leuke dieren er nog meer wonen op Schapenboerderij Texel.

Schapenbedrijf De Waddel

Schapenbedrijf De Waddel

Den Burg

Leer hoe het is om schapenboer(in) te zijn op Texel!

Boek uw verblijf in het najaar

Op Texel verblijven in het najaar kan perfect bij De Krim Texel! We hebben een passende accommodatie voor elk gezelschap: van een luxe villa tot een gezellig vakantiehuisje. En op Vakantiepark De Krim is er genoeg te doen bij elk weertype.  

Veelgestelde vragen Herfst op Texel

U kunt de hele herfst kamperen op Vakantie Park de Krim en Camping De Krim. Op Camping De Shelter, Camping Kogerstrand en Camping Loodsmansduin is het mogelijk om te kamperen t/m 30 oktober. Boek uw kampeerplaats eenvoudig online.  

Texel is een veelzijdig eiland waar altijd wel wat te doen is, ook tijdens slecht weer. Er zijn diverse musea te bezoeken, zoals het Juttersmuseum en Kaap Skil. Breng een bezoek aan zeehonden bij Ecomare of ga naar de Texelzoo om diverse dieren te bewonderen. Voor unieke activiteiten kunt u een rondvlucht maken over Texel of ontspannen in een wolbad. Bekijk alle activiteiten om te doen tijdens slecht weer.     

In de herfst trekken velen vogels naar warme gebieden. Op Texel zijn dan vogels te zien die op doorreis zijn. Het eiland heeft heerlijke bessen die de vogels kunnen eten. In oktober biedt Vogelinformatiecentrum Texel vogelexcursies aan die zich richten op de vogeltrek.       

Indien u uw hond(en) mee wilt nemen tijdens de herfstvakantie, kunt u dit direct bij het uitzoeken van uw accommodatie of kampeerplaats bij het reisgezelschap aangeven. Ons aanbod wordt dan gefilterd en er worden dan alleen nog de mogelijkheden getoond waar uw hond welkom is. De bijkomende kosten worden getoond op uw reserveringsoverzicht tijdens het maken van de boeking.Honden welkom: 

 • Vakantiepark De Krim (behalve hotelchalets)
 • Hotel Molenbos (max. 1 huisdier per kamer)
 • Villapark De Koog
 • Bungalowpark 't Hoogelandt
 • Camping Kogerstrand (behalve trekkershutten)
 • Camping Loodsmansduin (behalve trekkershutten)
 • Camping De Shelter

Strikt huisdiervrij:

 • Vakantiepark De Krim: Hotelchalets
 • Residentie Californie: Appartementen
 • Camping Kogerstrand: Trekkershutten
 • Camping Loodsmansduin: Trekkershutten