Herfst op Texel

Beleef de herfst op Texel

Als de dagen korter worden, dient de herfst zich aan. Naast kortere dagen kenmerkt het najaar zich door de verandering van kleur in de natuur. Het groen maakt plaats voor prachtige rode en gele tinten. Het Texelse landschap leent zich optimaal voor afwisselende herfstwandelingen in het najaarszonnetje. Op anderen momenten is het ineens heel onstuimig weer en slaat de zee woest tegen het zand. Dan is het heerlijk om naar het strand te gaan: letterlijk even uitwaaien.

Texelse natuur in het najaar

Als u in de herfst door het Texelse bos wandelt, zult u zien dat het frisse groen plaatsmaakt voor warme rode en gele tinten. Dit geeft echt een prachtig kleurenpalet. Maar niet alleen veranderen de bomen van kleur. Er gebeurt meer in de natuur. Veel vruchten en zaden ontkiemen in dit seizoen. En natuurlijk is dit de tijd voor de paddenstoelen die werkelijk uit de grond schieten.

Onstuimig weer en woeste zee

Als de herfst haar intrede doet, worden de warme dagen schaarser. Zonneschijn wordt afgewisseld met onstuimiger weer. Regen en wind komen vaker voor. Maar ook dat is een belevenis op Texel! De wind waait doorgaans harder in het najaar dan in het voorjaar. Dat maakt dat de zee zich ook woester gedraagt. Schuimkoppen verschijnen op de golven en deze kletteren tegen de kade van Oudeschild. Wat een schouwspel!

Najaar op Texel

Ook in het najaar is er van alles te doen en te beleven op Texel. Ga eens op pad met een echte vogelkenner en misschien wordt de vogelaar in u wel wakker. Of heeft u altijd al meer willen weten over paddenstoelen? Neem dan deel aan een paddenstoelenexcursie vanaf Ecomare. Als u meer wilt leren over het Nationaal Park Duinen van Texel, gaat u dan mee op een wandeling door de Slufter en leer alles over het leven op deze kweldervlakte.
Bekijk wat er nog meer te doen is in de herfst.

 Ligging van onze parken op Texel 

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum herfst op Texel

Boek uw verblijf in het najaar

Op Texel verblijven in het najaar kan perfect bij De Krim Texel! We hebben een passende accommodatie voor elk gezelschap: van een luxe villa tot een gezellig vakantiehuisje. En op Vakantiepark De Krim is er genoeg te doen bij elk weertype.  

Redactie De Krim Texel
Update: 1 oktober 2020 14:00