Tips voor slecht weer

Tips voor slecht weer op Texel

Ook bij slecht weer is er van alles te doen op Texel! Natuurlijk heeft Texel de meeste zonuren van Nederland, maar ook hier is het wel eens echt Hollands weer. We hebben daarom op deze pagina de leukste tips voor slecht weer op Texel voor u verzameld. Kies uw favoriete uitje of activiteit met slecht weer en de vakantiepret gaat gewoon door, ongeacht het weer.

Fotoalbum Tips voor slecht weer op Texel

Te zien op Texel met slecht weer

Texel is rijk aan musea die zeker ook met minder mooi weer de moeite waard zijn om te bezoeken. In het deels overdekte Ecomare leert u alles over zeehonden, de kust en het zeeleven. Er spoelt van alles aan op het strand. Benieuwd naar wat jutters zoal vinden? Ga dan naar het Juttersmuseum en laat u verbazen. Liefhebbers van piraten en zeelui moeten echt naar Kaap Skil gaan. Een museum vol verhalen en avonturen over het ruige leven op en met de zee. Bekijk eeuwenoude vondsten die voor de Texelse kust zijn gevonden. In TexelZoo vindt u meer dan 40 diersoorten en 500 vogels. Wat een gezelligheid al die geluiden! Het icoon van Texel is toch wel de vuurtoren bij De Cocksdorp. Deze moet u echt eens bezocht hebben. 

vogel-texelzoo
Woolness

Activiteiten op Texel met slecht weer

Bekijk Texel eens vanuit de lucht. Terwijl u droog in het vliegtuig zit, cirkelt de piloot over het eiland. En misschien vliegt hij tijdens de rondvlucht wel over uw accommodatie. Altijd al willen weten hoe bier wordt gemaakt? Bezoek dan De Texelse Bierbrouwerij. U kunt hier niet alleen leren over bier, maar het ook zelf proeven. Voor de ontspanningszoekers is een wolbad zeker een aanrader. Ingepakt in een heerlijke deken van wol kunt u de beslommeringen van alledag achter u laten en hoeft u enkel te genieten. ‘In een rijtuigie’ op pad met Jan Plezier. Voortgetrokken door prachtige paarden maakt u een tocht door de natuur en over het strand. De huifkar heeft een dak dus blijft u droog. Trek gekregen? Proef dan heerlijke kazen bij de kaasboerderij. Ze vertellen u graag alles over het maken van de kaas. 

Texel verkennen met slecht weer

Dat u Texel goed op de fiets kunt verkennen, zal geen verrassing zijn. Maar wat als u het eiland wilt ontdekken, maar het weer laat fietsen niet toe? Huur dan een TukTuk! Ga lekker zelf rondtuffen of ga mee op TukTuk safari en ontdek de mooiste eilandspots. Als u meer spanning in de rit wilt, ga dan de strijd met elkaar aan tijdens een heuse TukTuk rally. Het aanwezige dak op dit leuk vervoermiddel zorgt ervoor dat u droog blijft terwijl u plezier beleeft. 

tuk-tuk-roze
Vakantiepark De Krim, indoor midgetgolf

Te doen op onze parken tijdens slecht weer

Op Vakantiepark De Krim zijn vele faciliteiten voor een heerlijk verblijf, ook wanneer de zon zich minder vaak laat zien. Waterratten kunnen zich heerlijk uitleven in het binnenzwembad. Hier zijn meerdere glijbanen, een ontspannende whirlpool en ook een spraypark voor de allerkleinsten. Op zoek naar spanning? Ga dan indoor lasergamen. In teams gaan jullie voor de winst. Maak gebruik van de obstakels en haal de winst binnen. Gaat u altijd midgetgolfen op vakantie? Hier kunt u indoor midgetgolfen. En wel heel bijzonder: in blacklight. Dit geeft een prachtig effect. Moeten de kinderen de energie kwijt? Ga dan naar het indoor speelparadijs. En ’s avonds kunt u een balletje rollen op de bowlingbaan. Gooi een strike en sluit de dag winnend af. Verblijft u op Camping Kogerstrand? Dan kunnen de kinderen met slecht weer terecht in het indoor speelparadijs op de camping.
Willen jullie graag binnen blijven en iets leuks doen vanuit de accommodatie? Reis dan als een vogel! Maak een digitale reis naar Texel en vergelijk deze met die van trekvogels. Misschien verschillen de reizen niet eens echt van elkaar. Beleef het hier.

Boek uw verblijf

Weer of geen weer: er is altijd genoeg te doen op Texel. Boek uw verblijf in De Koog, Den Hoorn of De Cocksdorp bij De Krim Texel en ga er op uit. Op naar een heerlijke vakantie en mooie herinneringen. 

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 29 juli 2021 14:00