Pasen op Texel

Geniet van Pasen 2023

Het is heerlijk om tijdens de paasdagen op Texel te verblijven. Er dartelen duizenden jonge lammetjes in de Texelse weides. Het zorgt voor het ultieme Paasgevoel om erbij te zijn als de lammetjes voor het eerst naar buiten gaan. Mis dit niet! Daarnaast hebben we een paar leuke tips voor uw Paasvakantie op Texel op een rijtje gezet. 

Fotoalbum Pasen op Texel

Paas eiland

Paaseiland

Op 1 augustus 1721 vertrok de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen met drie schepen om het zuiden te ontdekken. Startpunt: de Rede van Texel. Op paaszondag, 5 april 1722, ontdekten ze bij toeval Paaseiland (3700 kilometer uit de kust van Chili).

Vanwege deze geschiedenis ging kunstenaar Niek Welboren naar Paaseiland. Hij raakte zeer onder de indruk van het mysterieuze eiland met de reusachtige beelden en maakte er ruim tachtig tekeningen. Daarom heeft hij er, samen met het bestuur van Paaseiland, voor gezorgd dat de beste beeldhouwer van Paaseiland naar Texel kwam. Bene Aukara Tuki Pate maakte uit een brok tufsteen van 6000 kilo een beeld als symbool van de band tussen de twee eilanden.‘De Dromer van Rapa Nui’ staat bij de Eilandgalerij en kijkt in de richting van Paaseiland.

Ga de natuur in

Wist u dat de grootste lepelaarkolonie van Nederland Texel als thuishaven heeft? In het natuurgebied De Geul broedt en voedt deze groep vogels ongestoord. Tijdens de excursie 'Vogelkolonies van De Geul', welke wordt georganiseerd door Ecomare, leert u alles over deze en andere vogels in dit natuurgebied. 

Maar u kunt natuurlijk ook zonder deel te nemen aan de excursie het gebied verkennen. Natuurgebied De Slufter is ook zeker een bezoekje waard. Door de open verbinding met de Noordzee groeien en bloeien hier planten die tegen de zoute lucht en het zoute water kunnen. Loop eens samen de Slufter Speurtocht. Leuk voor jong en oud!

de-geul-kust
Paaseieren zoeken

Recreatie tijdens Pasen

Alle campings van De Krim Texel zijn tijdens de Pasen (weer) open en de recreatieteams hebben leuke programma's voor u samengesteld. Bekijk de activiteiten tijdens de paasdagen op Vakantiepark De Krim, Camping Kogerstrand en Camping Loodsmansduin.
Verblijft u op Camping De Shelter, Villapark De Koog, Bungalowpark 't Hoogelandt of Residentie Californië, dan kunt u deelnemen aan het programma op Camping Kogerstrand. Gasten van Hotel Molenbos kunnen deelnemen aan het programma op Vakantiepark De Krim.

Dit is er nog meer te doen rond Pasen

Karten

Karten

Den Burg

Genieten van ruig rijden in een hoog tempo? Laat uw rijvaardigheden zien tijdens het karten.

De Bonte Belevenis

De Bonte Belevenis

Den Hoorn

De Bonte Belevenis biedt leuke en informatieve workshops voor jong en oud! 

Piratenspeelschip

Piratenspeelschip

Oudeschild

Beleef veel klim- en klauterplezier in het scheepswrak en bekijk de boten bij de haven. 

Schapenboerderij

Schapenboerderij

Den Burg

Ontdek de 25 verschillende schapensoorten en ontdek welke leuke dieren er nog meer wonen op Schapenboerderij Texel.

Novalishoeve

Novalishoeve

Den Hoorn

De boerderij met dagcafé, bakkerij, eetbare tuin, winkel, ijsatelier én kaasmakerij!

Rondvlucht

Rondvlucht

De Cocksdorp

Ontdek de schoonheid van Texel op hoogte tijdens een rondvlucht met Tessel Air!

Voedselbos

Voedselbos

Oudeschild

Kom lekker en gezellig uw fruit en bloemen plukken bij de zelfpluktuin!

IJsboerderij Labora

IJsboerderij Labora

De Cocksdorp

Kom genieten van ambachtelijk ijs gemaakt van melk en room van eigen melkkoeien.