Pasen op Texel

Geniet van Pasen 2022

Het is heerlijk om tijdens de paasdagen op Texel te verblijven. Er dartelen duizenden jonge lammetjes in de Texelse weides. Het zorgt voor het ultieme Paasgevoel om erbij te zijn als de lammetjes voor het eerst naar buiten gaan. Mis dit niet! Daarnaast hebben we een paar leuke tips voor uw Paasvakantie op Texel op een rijtje gezet. 

Fotoalbum Pasen op Texel

Paas eiland

Paaseiland

Op 1 augustus 1721 vertrok de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen met drie schepen om het zuiden te ontdekken. Startpunt: de Rede van Texel. Op paaszondag, 5 april 1722, ontdekten ze bij toeval Paaseiland (3700 kilometer uit de kust van Chili).

Vanwege deze geschiedenis ging kunstenaar Niek Welboren naar Paaseiland. Hij raakte zeer onder de indruk van het mysterieuze eiland met de reusachtige beelden en maakte er ruim tachtig tekeningen. Daarom heeft hij er, samen met het bestuur van Paaseiland, voor gezorgd dat de beste beeldhouwer van Paaseiland naar Texel kwam. Bene Aukara Tuki Pate maakte uit een brok tufsteen van 6000 kilo een beeld als symbool van de band tussen de twee eilanden.‘De Dromer van Rapa Nui’ staat bij de Eilandgalerij en kijkt in de richting van Paaseiland.

Ga de natuur in

Wist u dat de grootste lepelaarkolonie van Nederland Texel als thuishaven heeft? In het natuurgebied De Geul broedt en voedt deze groep vogels ongestoord. Tijdens de excursie 'Vogelkolonies van De Geul', welke wordt georganiseerd door Ecomare, leert u alles over deze en andere vogels in dit natuurgebied. 

Maar u kunt natuurlijk ook zonder deel te nemen aan de excursie het gebied verkennen. Natuurgebied De Slufter is ook zeker een bezoekje waard. Door de open verbinding met de Noordzee groeien en bloeien hier planten die tegen de zoute lucht en het zoute water kunnen. Loop eens samen de Slufter Speurtocht. Leuk voor jong en oud!

Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken 

Op Texel verstopt de Paashaas zijn eieren op verschillende plekken in het bos, de duinen en in de stal van Novalishoeve. De Paashaas verstopt de eieren heel goed, dus dat wordt zoeken. Bijvoorbeeld bij het Bospaviljoen ’t Turfveld in De Dennen, Paal 28 in De Cocksdorp of in De Koog. In De Koog kunt u zelfs samen op zoek gaan naar het Gouden Ei. En kinderen kunnen zich laten schminken en Paasoren laten aanmeten. 

Lammetjes knuffelen 

Uw Paasvakantie kan niet meer stuk als u duizenden jonge lammetjes ziet dartelen in de wei. En het is helemaal superleuk als u deze witte, wollige Texelaars kunt knuffelen. Dat kan op sommige Texelse schapenboerderijen. De lammetjes zijn dol op aandacht en laten zich graag knuffelen en aaien. Met een beetje geluk maakt u tijdens een bezoek aan een schapenboerderij een geboorte mee. En misschien mag uw (klein)zoon of (klein)dochter wel een flesje warme melk aan een lammetje geven!  

Paasmarkten 

Uitgeknuffeld? Bezoek dan een van de vele paasmarkten op Texel. Rond Pasen zijn er altijd verschillende markten op Texel. Meestal met gezellige muziek en diverse leuke kinderactiviteiten. 

Dit is er nog meer te doen rond Pasen

Fonteinsnol

Fonteinsnol

Den Burg

Een geweldig uitkijkpunt en speelbos voor de kinderen!

Natuuravontuur

Natuuravontuur

De Cocksdorp

Leer van alles over de dieren, planten en het klimaat op een leuke manier! 

Het Sommeltjespad

Het Sommeltjespad

De Koog

Volg de aanwijzingen van de Sommeltjes op het 1,5 kilometer lange Sommeltjespad.

Strand

Strand

Meerdere locaties

Ontdek de stranden van Texel. Met maar liefs 30 km aan strand zit er voor ieder wat tussen!

Bowlen

Bowlen

De Cocksdorp

Kom gezellig bowlen. Weer of geen weer, op de baan is het altijd feest!

Schapenboerderij

Schapenboerderij

Den Burg

Ontdek de 25 verschillende schapensoorten en ontdek welke leuke dieren er nog meer wonen op Schapenboerderij Texel.

Rondvlucht

Rondvlucht

De Cocksdorp

Ontdek de schoonheid van Texel op hoogte tijdens een rondvlucht met Tessel Air!

De Bollekamer

De Bollekamer

Den Hoorn

Maak een heerlijke wandeling door het afwisselende duingebied van de Bollekamer.

Uw verblijf tijdens Pasen op Texel   

Voor een fijne vakantie tijdens Pasen op Texel heeft u bij De Krim Texel keuze uit diverse parken en accommodaties. De parken liggen verspreid over het eiland en zijn allemaal een prima vertrekpunt om te genieten van al het moois dat Texel te bieden heeft. De verscheidenheid in ons aanbod maakt het mogelijk om altijd een passend verblijf te vinden voor uw verblijf op Texel. Afgestemd op uw wensen en op de grootte van uw reisgezelschap tijdens de Pasen. Nu alleen nog even kiezen!