Texelse schapen

bij De Waddel

Schapenbedrijf De Waddel  

Vlakbij de Hoge Berg is schapenbedrijf De Waddel te vinden. Deze boerderij wordt gerund door Jan-Willem Bakker en zijn familie. Op het schapenbedrijf worden de schapen gemolken, wordt er schapenkaas gemaakt en houden ze zich bezig met de schapenfokkerij. Wist u dat de schapen op Kinderboerderij De Krim Natuuravontuur ook van schapenboerderij De Waddel komen?  

Fotoalbum Schapenbedrijf De Waddel 

Loading...

Op pad met de schapenboer

Heeft u zin om in de huid van een schapenboer te kruipen? Dan is dit de ultieme activiteit voor uw gezin (max 5 pers.). U wordt rond 15:30 verwacht om te beginnen met het werkoverleg met een kop koffie, hierna gaat u met de quad naar de Hoge Berg. Eenmaal daar zal de boer(in) u iets vertellen over de omgeving en gaat u op pad om de schapen, varkens en kippen te voeren. Als afsluiter gaat u geiten (proberen te) melken en natuurlijk mag u de verse melk dan ook proeven.

Rondleiding bij de boer

Schapenbedrijf De Waddel organiseert nu ook rondleidingen voor groepen. De duur van een rondleiding (of verhaal van de boer) is ongeveer 45 tot 60 minuten. Hierbij kunt u ook schapenkaas en lamsworst proeven. Daarnaast kan deze rondleiding gecombineerd worden met een lunch of proeverij met producten van de boerderij. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor of na de rondleiding een lekker kopje koffie of thee te drinken waar u koek, schapenchocolade of een boterham met schapenkaas bij kunt krijgen – allemaal zelf gemaakt!

Knapzaktocht / Happen en Stappen

Met gevulde rugzak boordevol lekkere producten van boerderij De Waddel maakt u een prachtige wandeling over en om het oudste plekje van Texel, de Hoge Berg. Er zijn twee routes waar u uit kunt kiezen: een langere route van 5,3 km en een kortere van 3,3 km. Tijdens deze wandeling luncht u op een prachtige plek met het brood dat de boerin zelf heeft gebakken wat u kunt beleggen met de lekkere producten die u meekrijgt in de rugzak. Als het regent of als het te koud is om buiten te eten wordt de schuur van De Waddel ingericht tot een knus picknickplekje. Bij de kortere route mogen honden ook aangelijnd mee.

Bezoekinformatie

Adres: Westergeest 4, Den Burg
Website: Schapenbedrijf De Waddel
Bekijk de actuele informatie en openingstijden op de website van de aanbieder!

Wellicht ook interessant voor u

Viking Saga

Viking Saga

Den Burg

Ga op pad met Viking Saga en kom erachter waarom er Vikingen op Texel waren.

De Mient

De Mient

Den Burg

Bezoek het mooie gebied De Mient, geniet hier van planten en een variatie aan vogels.  

Dijkmanshuizen

Dijkmanshuizen

Oudeschild

Spot verschillende broedende weidevogels en ontdek de diversiteit aan plantensoorten.  

Ottersaat

Ottersaat

Oudeschild

De Ottsersaat is dé broedplaats voor wadvogels, bekijk de vogels in hun natuurlijke habitat! 

Redactie De Krim Texel
Update: 10 januari 2022 11:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.