Texelse schapen

bij De Waddel

Schapenbedrijf De Waddel  

Vlakbij de Hoge Berg is schapenbedrijf De Waddel te vinden. Deze boerderij wordt gerund door Jan-Willem Bakker en zijn familie. Op het schapenbedrijf worden de schapen gemolken, wordt er schapenkaas gemaakt en houden ze zich bezig met de schapenfokkerij. Wist u dat de schapen op Kinderboerderij De Krim Natuuravontuur ook van schapenboerderij De Waddel komen?  

Fotoalbum Schapenbedrijf De Waddel 

Loading interface...

Op pad met de schapenboer

Heeft u zin om in de huid van een schapenboer te kruipen? Dan is dit de ultieme activiteit voor uw gezin (max 5 pers.). U wordt rond 15:30 verwacht om te beginnen met het werkoverleg met een kop koffie, hierna gaat u met de quad naar de Hoge Berg. Eenmaal daar zal de boer(in) u iets vertellen over de omgeving en gaat u op pad om de schapen, varkens en kippen te voeren. Als afsluiter gaat u geiten (proberen te) melken en natuurlijk mag u de verse melk dan ook proeven.

Rondleiding bij de boer

Schapenbedrijf De Waddel organiseert nu ook rondleidingen voor groepen. De duur van een rondleiding (of verhaal van de boer) is ongeveer 45 tot 60 minuten. Hierbij kunt u ook schapenkaas en lamsworst proeven. Daarnaast kan deze rondleiding gecombineerd worden met een lunch of proeverij met producten van de boerderij. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor of na de rondleiding een lekker kopje koffie of thee te drinken waar u koek, schapenchocolade of een boterham met schapenkaas bij kunt krijgen – allemaal zelf gemaakt!

Knapzaktocht / Happen en Stappen

Met gevulde rugzak boordevol lekkere producten van boerderij De Waddel maakt u een prachtige wandeling over en om het oudste plekje van Texel, de Hoge Berg. Er zijn twee routes waar u uit kunt kiezen: een langere route van 5,3 km en een kortere van 3,3 km. Tijdens deze wandeling luncht u op een prachtige plek met het brood dat de boerin zelf heeft gebakken wat u kunt beleggen met de lekkere producten die u meekrijgt in de rugzak. Als het regent of als het te koud is om buiten te eten wordt de schuur van De Waddel ingericht tot een knus picknickplekje. Bij de kortere route mogen honden ook aangelijnd mee.

Bezoekinformatie

Adres: Westergeest 4, Den Burg
Website: Schapenbedrijf De Waddel
Bekijk de actuele informatie en openingstijden op de website van de aanbieder!

Wellicht ook interessant voor u

Reddingbootdag

Reddingbootdag

Oudeschild en De Cocksdorp
25-05-2024

Stap in de schoenen van de bemanningsleden van de reddingsboten en vaar mee!

Uitmarkt BuitenGewoon Texel

Uitmarkt BuitenGewoon Texel

Den Burg
11-05-2024

Van muziekevenementen tot musea, kom kijken wat Texel te bieden heeft op cultureel gebied!

Wintermarkt Den Burg

Wintermarkt Den Burg

Den Burg
27-12-2023

Rustig rondstruinen op de wintermarkt vlak voor het nieuwe jaar!

Lichtjestocht

Lichtjestocht

Den Burg
28-10-2023

Wandel mee met de Lichtjestocht en verlicht de straten van Den Burg!

Redactie De Krim Texel
Update: 10 januari 2022 11:00