December op Texel

In december naar Texel

Op Texel heeft u alle ruimte om lekker uit te waaien en tijd aan elkaar te besteden. Maak wandelingen over het strand, door het bos of door een van de natuurgebieden. Of pak de mountainbike en ga de uitdaging aan op de 100-km lange MTB route. Dol op paardrijden? Maak een heerlijke tocht over het strand of door het bos. In uw accommodatie is het daarna lekker warm en gezellig. December op Texel biedt ook nu voor iedereen voldoende vertier en door er even helemaal uit te zijn raakt u weer helemaal opgeladen. Perfect toch?

Texelse stranden

Het kan bijna niet anders dan dat bij Texel direct gedacht wordt aan strand. En dat is natuurlijk heel logisch. De plek voor het bouwen van zandkastelen, kleurtje krijgen en zwemmen. Dat kan in december niet, maar ook dan is het strand een heerlijke plek om te zijn. Maak lange wandelingen en geniet van de woeste zee die met schuimkoppen het strand op komt. Het strand is zo groot dat u soms het idee heeft dat u alleen op Texel bent. Oh ja, honden kunnen zich hier ook helemaal uitleven. Zij zijn namelijk welkom om los te lopen over de stranden in deze tijd van het jaar.

Texelse bossen

Maar naast het strand is Texel de thuisbasis voor nog veel meer natuurschoon. Er zijn hier bijvoorbeeld twee grote bosgebieden: het Dennenbos en het Krimbos. Door deze bossen lopen verschillende wandelroutes, maar een eigen route lopen kan natuurlijk ook. Kinderen zullen dit ook geweldig vinden: op diverse routes zijn bosspeelplaatsen gemaakt waar ze heerlijk kunnen ravotten. Voor de paardenliefhebbers zijn er speciale routes die over het strand en door het bos gaan. Een bijzondere manier om de natuur te aanschouwen.

Texelse natuurgebieden

Op Texel overwinteren veel verschillende soorten vogels. Deze verblijven in een van de natuurgebieden die Texel rijk is. Het eiland kent ongeveer 40 natuurgebieden waarvan het grootste gedeelte in Nationaal Park De Texelse Duinen ligt. Niet elk gebied is toegankelijk voor bezoekers, maar de meeste wel. Maak een ontspannende wandeling door De Slufter, De Geul of De Mokbaai en geniet van de mooie natuur die Texel biedt. Wist u dat u ook met de mountainbike Texel kunt verkennen? De 100km lange MTB route (kortere afstanden mogelijk) gaat dwars door duinen, bos en prachtige natuurgebieden. Genoeg te zien dus.

Gezellige avonden op Texel

December is de maand waarin we tijd voor elkaar vrij maken. Na een fijne dag in de natuur is het heerlijk nagenieten in de accommodatie. Samen uitgebreid koken of gezellig gourmetten. U kunt op Vakantiepark De Krim ook eten bestellen. En daarna een echt Texels Juttertje op de bank bij de haard, kijkend naar een (kerst)film. Of blijf aan de grote tafel zitten en doe samen een spelletje. Tijdens een verblijf op Texel in december komt u echt dichter tot elkaar.

 Ligging van onze parken op Texel

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum December op Texel

Loading interface...

De leukste Texeltips voor in december

Kom in de feestmaand naar Texel. De maand waarin we nog wat extra andacht besteden aan onze geliefden. Bezoek een gezellige kerst- of wintermarkt met elkaar of ga lekker uitwaaien op het strand. Wat is er nou gezelliger dan met elkaar na een strandwandeling met een gloeihoofd een spelletje te spelen of met een warme chocolademelk op de bank te zitten. Hieronder vindt u inspiratie voor activiteiten in december. 

Wintermarkt Den Burg

Wintermarkt Den Burg

Den Burg
27-12-2023

Rustig rondstruinen op de wintermarkt vlak voor het nieuwe jaar!

Kerstmarkt Oosterend

Kerstmarkt Oosterend

Oosterend
16-12-2023

Struin langs de kraampjes op de kerstmarkt in Oosterend!

Wolbad

Wolbad

De Cocksdorp

Woolness biedt een bijzondere Texelse wellness beleving helemaal in het teken van Texels wol.

Museum Waelstee

Museum Waelstee

De Waal

Bekijk hoe men 100 jaar geleden woonde en werkte op een Texelse boerderij.

Boek uw verblijf op Texel in december

Verblijven in december kan in verschillende accommodaties. Of u nu in een chalet met sauna wilt verblijven, in een villa met een eigen zwembad of een bungalow met alles voor de kids, dat kan allemaal bij De Krim Texel. En de natuur is nooit ver weg: alle parken liggen namelijk aan het natuurgebied. Genieten in december pur sang.