Kom naar Texel in maart

en geniet van het voorjaar

Maart op Texel

In maart begint de lente! En dat is op Texel altijd direct voelbaar met velden vol sneeuwklokjes, narcissen en tulpen. Maar vooral door al die dartelende lammetjes. Ja, in maart ontluikt de wereld na een winterslaap. Lekker naar buiten en genieten maar! Lees meer over wat Texel u in maart biedt.

Fotoalbum activiteiten voorjaar op Texel

Loading...

Voorjaar op Texel: De eerste lammetjes

De geboorte van lammetjes is voor veel mensen het teken dat het voorjaar begint. En met op het hoogtepunt ongeveer 22.000 lammetjes op Texel hoeft u niet ver te zoeken om ook dat gevoel te krijgen. Het jonge grut dartelt en springt door de wei en roept naar elkaar en naar andere lammetjes. Wat een geweldig tafereel en daar wordt toch iedereen vrolijk van. Wist u dat lammetjes ook graag geknuffeld worden? Dat kan bij de Schapenboerderij in Den Burg. Leuk voor jong en oud.  

Lees meer over de lammetjes op Texel

vuurtoren-texel-duinen
Lepelaar-Vogel-De-Krim-Texel

Beleef het broedseizoen van de vogels

De eerste lammetjes lopen dan misschien al in de wei, de vogels zijn nog niet zo ver. Zij maken zich in maart klaar voor het broedseizoen. De lepelaar is een bijzondere vogel in Nederland maar vermaakt zich uitstekend op Texel. Met de zachte winters van tegenwoordig trekken ze ook voor de winter niet weg. Bezoek de natuurgebieden De Muy, De Slufter, De Geul en De Schorren en bewonder deze prachtige vogels. De zangvogels op de heide doen hun uiterste best om het voorjaar toe te zingen. Luister naar de prachtige klanken. Doordat de vogels in alle rust moeten kunnen broeden, zijn enkele wandelpaden niet toegankelijk voor publiek. Lees meer over vogels kijken op Texel

Actief

Uitwaaien aan zee

Een strandwandeling is niet aan een seizoen gebonden. Lekker uitwaaien aan zee is altijd een goed idee. Het zorgt ervoor dat u even alles achter u kunt laten en helemaal nergens aan hoeft te denken. Heeft u wel eens overwogen om een vlieger mee te nemen? U heeft er alle ruimte voor op het sportieve strand. Waar het sportieve strand zich bevindt, vindt u hier. Het enige dat u nodig heeft is een vlieger en wind. Lukt oplaten niet direct? Geen nood: oefening baart kunst. Vliegeren is leuk voor jong en oud.

Ontdek het eiland per fiets 

Texel kent 140 km aan fietspaden. Dus is er altijd wel een route langs de ontluikende natuur! Fiets langs de prachtige sneeuwklokjesvelden in De Dennen. Of bekijk de dartelende lammetjes tijdens de Lammetjesroute. De wandelpaden door de broedgebieden voor de vogels zijn niet toegankelijk, maar de fietsroute Vogelboulevard leidt u langs deze gebieden zodat u de vogels toch kunt zien. Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen!

fietsen-de-cocksdorp-vuurtoren-de-krim-texel

Nog meer Texeltips voor in maart

Vogelexcursie XL

Vogelexcursie XL

Meerdere locaties

Bezoek vogel en natuur op Texel tijdens de Swarovski vogelexcursie XL!

Lammetjeswandeling De Hoge Berg

Lammetjeswandeling De Hoge Berg

Den Burg
21-02-2025 - 31-05-2025

De lammetjes staan weer in de wei, bewonder ze tijdens deze mooie wandeling!

Run for KiKa Marathon

Run for KiKa Marathon

Meerdere locaties
22-03-2025

Loop mee voor het goede doel of moedig de deelnemers aan! 

Keeztoernooi (Uitverkocht!)

Keeztoernooi (Uitverkocht!)

Evenementenhal Texel
07-03-2025 - 09-03-2025

Hou je van gezelligheid én competitie? Geef je dan op voor het keezbord toernooi!

Uw verblijf in maart op Texel

Kunt u niet wachten om de lammetjes te zien dartelen, de vogels te horen zingen en te (leren) vliegeren? Boek dan uw accommodatie bij De Krim Texel. Na een enerverende dag buiten is het ’s avonds heerlijk genieten in uw accommodatie. Kruip op de bank en neem de dag nog eens rustig door.

Veelgestelde vragen

In maart op Texel kun je verschillende vogelsoorten aantreffen, waaronder zangvogels die terugkeren uit hun overwinteringsgebieden. Meeuwen, wulpen en bergeenden zijn ook vaak te zien. Het is een interessante tijd voor vogelliefhebbers vanwege de migratieactiviteiten. Hier vindt u de beste tips.

In maart zijn er ook leuke opties op Texel voor gezinnen met kinderen. Breng een bezoek aan Ecomare, waar kinderen zeehonden en andere zeedieren kunnen bewonderen, of geniet van rustige strandwandelingen en fietstochten door de prachtige Texelse natuur. Hier vindt u meer informatie.

In maart is er de weekmarkt in Den Burg welke lokale producten en ambachten biedt. Het is een gelegenheid om de sfeer van het eiland te proeven en wellicht unieke Texelse producten te ontdekken. Kijk hier voor meer informatie.

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 3 april 2024 11:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.