Mei

op Texel

Mei op Texel

In mei leggen alle vogels een ei. Mei is daardoor de meest vogelrijke maand op Texel. Verschillende vogels leggen hier hun eieren en broeden deze in verschillende natuurgebieden uit. De perfecte maand dus voor vogelliefhebbers. Maar Texel biedt meer in mei. Lees hieronder meer.

Bijzondere vogels

Om u een idee te geven welke volgens u kunt verwachten, zullen we u meenemen in de wereld van de vogels. Kent u de bijeneter? Veel mensen denken dat deze vogel enkel in Zuid-Europa te zien is, maar niets is minder waar. U zou deze in mei op Texel kunnen spotten. Bijzonder toch? Aan de Waddenkant dalen de grote sterns neer. Ze broeden zowel in het Wagejot als in Utopia en laten ze zich daar heel goed bekijken. Bezoek op een stille avond De Dennen en kijk en luister dan goed. Spot u de nachtzwaluw of de houtsnip? Ga ook zeker naar de vogelkijkhut bij Dijkmanshuizen en in Waalenburg. Daar kunt u de kemphaan zien. Deze vogel heeft een indrukwekkende kraag en benut Texel vaak als rustplaats voor de doortrek naar onder andere Polen.  

Roofvogels op Texel

Waait er een oostenwind? Dan is de kans groot dat er roofvogels worden gezien. De grote trekvogels worden door de wind richting de kust gedreven. Ook de wespendieven zullen zich waarschijnlijk laten zien, dus kijk omhoog. En misschien ziet u dan ook wel een zeearend. Deze vliegen regelmatig over Texel tijdens hun reis naar Scandinavië.  

Vogelkolonies

Op het wad bij de Volharding bij De Cocksdorp en bij De Schorren worden de groepen vogels groter en groter. Het is niet vreemd dat hier groepen van wel 10.000 vogels worden gespot. Dit is de verblijfplaats van de steltlopers: kanoet en rosse grutto. Het is erg imposant om zo’n grote kolonie bij elkaar te zien.

Vogel excursies

Wilt u graag meer weten van vogels of u laten begeleiden tijdens uw vogelzoektocht op Texel? Neem dan deel aan een van de vele vogelexcursies. Samen met een boswachter gaat u de natuur in en leert u alles over de vogels op Texel en hun gebruiken. Ook vindt er elk jaar in mei het Wadden Vogelfestival plaats. Zeker de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in het vogelleven op Texel.

Maar er is meer in mei op Texel

Natuurlijk is er meer te doen dan alleen maar vogels kijken. Huur een fiets ga er op uit. Neem een van de fietsroutes en verken het eiland op een manier waarop u alles ziet. Of trek de wandelschoenen aan en ontdek de wandelpaden in de natuur. Wilt u graag het eiland ontdekken, maar laat u de fiets liever staan en heeft wandelen ook niet uw voorkeur? Huur een Solex. Op een heerlijk tempo langs alle highlights van Texel. Tegenwind? Dat is geen probleem voor de Solex. Wilt u eens iets geheel nieuws proberen? Neem dan deel aan een onewheel clinic. Deze manier van voortbewegen is een combinatie van surfen en snowboarden, maar dan op het land. Een unieke ervaring.

 Ligging van onze parken op Texel

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum Mei op Texel

Loading interface...

De leukste Texeltips voor in mei

Mei is de perfecte maand voor vogelliefhebbers op Texel. Pak uw verrekijker en ga er lekker op uit! Neem deel aan een vogelexcursie of bezoek het Wadden Vogelfestival. Natuurlijk is er veel meer te doen op Texel in mei. Maak een wandeling door het bos, door de duinen of op het strand. Of ga er met de kids op uit. Ga krabben vissen, naar het blote voetenpad of breng een bezoek aan de alpaca boerderij. Hieronder ziet u meer activiteiten om te doen in mei op Texel:

Campina Open Boerderijdagen

Campina Open Boerderijdagen

Oudeschild
10-05-2024 - 20-05-2024

Kom langs bij boerderij Witte Julia en leer spelenderwijs hoe zuivel kan bijdragen aan gezonde voeding. Een leerzaam uitje waarbij ook veel activiteiten te doen zijn! 

Lammetjeswandeling De Hoge Berg

Lammetjeswandeling De Hoge Berg

Den Burg
23-02-2024 - 31-05-2024

De lammetjes staan weer in de wei, bewonder ze tijdens deze mooie wandeling!

Braderie De Koog

Braderie De Koog

De Koog
02-07-2024 - 27-08-2024

Sla elke dinsdag in juli en augustus uw slag bij Braderie De Koog!

BUTE Fair

BUTE Fair

Den Hoorn
11-05-2024

Een magische ontmoeting met Engelse Sferen tijdens de BUTE fair

Speciaalbier Festival

Speciaalbier Festival

Den Burg
17-05-2024 - 19-05-2024

Proef de speciaalbieren uit het hele land en geniet van live muziek.

Uitmarkt BuitenGewoon Texel

Uitmarkt BuitenGewoon Texel

Den Burg
09-05-2024

Van muziekevenementen tot musea, kom kijken wat Texel te bieden heeft op cultureel gebied!

Wadden Vogelfestival

Wadden Vogelfestival

De Cocksdorp
11-05-2024 - 12-05-2024

Ontdek de vele verschillende vogelsoorten in de meest vogelrijke gemeente van Nederland!

Drive-in Cinema

Drive-in Cinema

De Cocksdorp
24-05-2024

Film kijken vanuit uw eigen auto. Dat kan op vrijdag 24 mei 2024 tijdens de Drive-in Cinema op Texel Airport.

Uw verblijf in mei op Texel

De natuur is nooit ver verwijderd van de parken van De Krim Texel. Of u nu verblijft in een chalet, hotelkamer, villa, bungalow of op een kampeerplaats, u loopt zo de duinen, het bos of natuurgebied in. Perfecte uitvalswegen voor een heerlijk verblijf in mei.

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 2 juni 2023 9:30

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.