Mei

op Texel

Mei op Texel

In mei leggen alle vogels een ei. Mei is daardoor de meest vogelrijke maand op Texel. Verschillende vogels leggen hier hun eieren en broeden deze in verschillende natuurgebieden uit. De perfecte maand dus voor vogelliefhebbers. Maar Texel biedt meer in mei. Lees hieronder meer.

Vogels kijken op het land

Om u een idee te geven welke volgens u kunt verwachten, zullen we u meenemen in de wereld van de vogels. Kent u de bijeneter? Veel mensen denken dat deze vogel enkel in Zuid-Europa te zien is, maar niets is minder waar. U zou deze in mei op Texel kunnen spotten. Bijzonder toch? Aan de Waddenkant dalen de grote sterns neer. Ze broeden zowel in het Wagejot als in Utopia en laten ze zich daar heel goed bekijken. Bezoek op een stille avond De Dennen en kijk en luister dan goed. Spot u de nachtzwaluw of de houtsnip? Ga ook zeker naar de vogelkijkhut bij Dijkmanshuizen en in Waalenburg. Daar kunt u de kemphaan zien. Deze vogel heeft een indrukwekkende kraag en benut Texel vaak als rustplaats voor de doortrek naar onder andere Polen. 

Vogels kijken in de lucht

Waait er een oostenwind? Dan is de kans groot dat er roofvogels worden gezien. De grote trekvogels worden door de wind richting de kust gedreven. Ook de wespendieven zullen zich waarschijnlijk laten zien, dus kijk omhoog. En misschien ziet u dan ook wel een zeearend. Deze vliegen regelmatig over Texel tijdens hun reis naar Scandinavië. 

Vogels kijken op het water

Op het wad bij de Volharding bij De Cocksdorp en bij De Schorren worden de groepen vogels groter en groter. Het is niet vreemd dat hier groepen van wel 10.000 vogels worden gespot. Dit is de verblijfplaats van de steltlopers: kanoet en rosse grutto. Het is erg imposant om zo’n grote kolonie bij elkaar te zien.

Vogel excursies

Wilt u graag meer weten van vogels of u laten begeleiden tijdens uw vogelzoektocht op Texel? Neem dan deel aan een van de vele vogelexcursies. Samen met een boswachter gaat u de natuur in en leert u alles over de vogels op Texel en hun gebruiken. Ook vindt er elk jaar in mei het Wadden Vogelfestival plaats. Zeker de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in het vogelleven op Texel.

Maar er is meer in mei op Texel

Natuurlijk is er meer te doen dan alleen maar vogels kijken. Huur een fiets ga er op uit. Neem een van de fietsroutes en verken het eiland op een manier waarop u alles ziet. Of trek de wandelschoenen aan en ontdek de wandelpaden in de natuur. Wilt u graag het eiland ontdekken, maar laat u de fiets liever staan en heeft wandelen ook niet uw voorkeur? Huur een Solex. Op een heerlijk tempo langs alle highlights van Texel. Tegenwind? Dat is geen probleem voor de Solex. Wilt u eens iets geheel nieuws proberen? Neem dan deel aan een onewheel clinic. Deze manier van voortbewegen is een combinatie van surfen en snowboarden, maar dan op het land. Een unieke ervaring.

 Ligging van onze parken op Texel 

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum Mei op Texel

Nieuws & Aanbiedingen

Maatregelen Coronavirus

20 september 2021
De maatregelen omtrent het Corona-virus (COVID-19) kunnen gevolgen hebben voor uw verblijf op Texel. 

CARD - Texeltips nieuw - Bleekersvallei

Uw verblijf in mei op Texel

De natuur is nooit ver verwijderd van de parken van De Krim Texel. Of u nu verblijft in een chalet, hotelkamer, villa, bungalow of op een kampeerplaats, u loopt zo de duinen, het bos of natuurgebied in. Perfecte uitvalswegen voor een heerlijk verblijf in mei.

Redactie De Krim Texel
Update: 4 maart 2021 14:00