Januari

op Waddeneiland Texel

In januari naar Texel 

Begin het nieuwe jaar goed met meer tijd voor uzelf. Texel is daarvoor de perfecte plek! Maak een heerlijke wandeling door het bos, ga uitwaaien op het strand en breng een bezoekje aan een van de musea. Lees eindelijk dat goede boek in uw gezellige accommodatie. Lees hieronder meer over een verblijf op Texel in januari.

Winterwandelen op Texel 

Wat is er fijner dan een heerlijke winterwandeling aan het begin van het nieuwe jaar? De juiste gelegenheid om het oude jaar nog eens de revue te laten passeren om vervolgens uw hoofd leeg te maken voor het maken van nieuwe herinneringen. Dat kan natuurlijk heel goed tijdens een lange strandwandeling met uw hoofd in de wind en het inademen van de zilte lucht. Maar vergeet niet dat Texel ook beschikt over prachtige bossen met mooie wandelroutes. Geheid dat u ontspannen terug komt.  

Januari op Texel voor de kinderen 

Ook voor kinderen is er in januari tijdens een weekendje Texel genoeg te doen. Laarzen aan en banjeren over het strand. Nieuwe dingen ontdekken en leren in Ecomare. Of laat ze eens zelf brood of pizza bakken in Landgoed De Bonte Belevenis. Nog energie over? Neem ze dan mee naar het indoor speelparadijs of zwembad op Vakantiepark De Krim. Wedden dat ze snel in slaap vallen na zo’n enerverende dag?  

Musea in januari  

In januari is ook een museumbezoek populair. In Museum Kaap Skil beleeft u de spannende verhalen en avonturen over het ruige leven op zee. In het Juttersmuseum ziet en leert u van alles over wat er zoal gevonden wordt op de Texelse stranden. Als u geïnteresseerd bent in WO II bezoek dan Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel. Dit museum vertelt het verhaal over hoe Texel het laatste slagveld van Europa werd. Ook ontdekt u alles over de lange vlieghistorie van het eiland.

Januari is wintervogelmaand op Texel 

Meeuwen bewonen eigenlijk het hele jaar door het eiland. De grootste kolonie leeft tussen Paal 12 en Paal 15 (Den Burg). Maar naast meeuwen verblijven in de winter ook veel ganzen op Texel en dan specifiek in het natuurgebied Waalenburg. Neem een verrekijker mee als u gaat kijken want misschien ziet u wel een Zwarte Rotgans of Witbuik Rotgans. Kent u de eendensoort 'Nonnetje'? Deze eenden verblijven graag in het gebied bij de Prins Hendrikzanddijk en zijn ook vaak te zien bij de Horsmeertjes. Ze broeden vaak in de holen van zwarte spechten. In De Dennen wordt in deze tijd de Kleine Bonte Specht regelmatig gezien. En elk jaar komt de Bonte Kraai naar Texel. Deze vogel is zeldzaam in Nederland. Spot u hem?

Goede voornemens   

Januari is ook de maand van de goede voornemens. Gezonder leven en meer bewegen staat bij veel mensen op de ‘ to do list’ voor het nieuwe jaar. Maak een gezonde start op Texel: trek eropuit met de fiets, ga een balletje slaan op Golfbaan De Texelse, stap op de mountainbike voor een uitdagende MTB-route, of leef u uit in het fitnesscentrum op Vakantiepark De Krim.

 Ligging van onze parken op Texel

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum Januari op Texel

Loading interface...

De leukste Texeltips voor in Januari

Heerlijk uitwaaien en lekker bijkomen van de feestmaanden. Ideaal op Texel in Januari. Maak een strandwandeling, ga vogels spotten, bezoek een van de musea of breng de dag door in uw accommodatie. Ook worden er activiteiten georganiseerd in januari op Texel. Hieronder leest u er meer over. 

Texel Darts Trophy

Texel Darts Trophy

Evenementenhal Texel
12-01-2024 - 14-01-2024

In 2024 vindt het Texel Darts Trophy toernooi plaats op Vakantiepark De Krim.

Geocaching

Geocaching

Meerdere locaties

Zin in avontuur? Ga op zoek naar verschillende schatkisten verspreid over heel Texel!

Oorlogspad

Oorlogspad

De Cocksdorp

Ontdek unieke sporen uit de Tweede Wereldoorlog verspreidt over heel Texel!

E-kickbike

E-kickbike

De Cocksdorp en Den Burg

 Verken Texel op een sportieve en snelle manier met deze elektrische steps! 

Uw verblijf in januari op Texel

Of u nu met enkel volwassenen komt, met kinderen of de hond, De Krim Texel biedt u een passende accommodatie. Van een luxe villa met eigen sauna op Villapark De Koog tot een kinderbungalow op Vakantiepark De Krim. Bij ons vindt u het allemaal. Gebruik de filters en vind de accommodatie die bij uw verblijf past.