In galop over het strand

Paardrijden op Texel

Galopperen over het strand is een droom van veel paardenliefhebbers. Genieten van de frisse zeelucht en het weidse uitzicht vanaf de rug van een paard. Op Texel zijn een aantal maneges die strand- en bosritten organiseren, maar er zijn ook voldoende stallingsmogelijkheden om uw eigen paard mee te nemen op vakantie!

Fotoalbum Paardrijden op Texel

Loading...

Met uw paard naar Texel!

Heeft u een eigen paard en lijkt het u heerlijk om samen op vakantie te gaan naar Texel? Dat kan! Met uw auto en paardentrailer of vrachtwagen op de boot is geen enkel probleem. Bij drukte heeft u met uw paard voorrang op de boot. U hoeft dus niet een boot over te slaan. Zorg er wel voor dat u op tijd bent: als de boot vol is geladen als u aankomt, kunt u helaas niet meer mee. De overtocht duurt zo'n twintig minuten en u mag de hele reis gewoon bij uw paard blijven. Omdat de overtocht maar kort duurt en de veerboot heel stabiel is zal uw paard niet veel merken van de bootreis. Op Texel kunt u uw paard stallen bij Manage Kikkert, Paardenhotel Texel, Ruigehoogte, Eagles Ranch of Madura Texel. Afhankelijk van op welk park of camping u verblijft zijn er stallen in de buurt te vinden. Weidegang is in de meeste gevallen ook mogelijk. Maar u wilt natuurlijk ook heerlijke tochten samen maken. Dat kan zowel in het dennenbos, in de duinen als over het strand. Er zijn verschillende ruiterpaden aangelegd die worden gemarkeerd met een bordje waarop een paard en een ruiter staan. Galoppeer door de branding met de wind in uw gezicht en in de manen van het paard. Zo geniet u beide van een heerlijke vakantie!

paardrijden-duinen-de-krim-texel
Strandrit

Op de rug van een paard

Rijdt u vaker paard? Op Texel kunt u via verschillende maneges in groepsverband bos- en strandritten maken. Gevorderden kunnen mee met een strandrit. Voor minder gevorderden zijn er bosritten waarbij alleen wordt gestapt en gedraafd. Voor kleine kinderen is er de mogelijkheid om een pony te huren en kleine rondjes te maken door het bos aan de hand van vader, moeder, opa of oma. 

In de wagen achter het paard

Wilt u een rondrit op Texel, maar zit u liever niet op een paard? Dan kunt u een tocht maken in de Jan Plezier huifkar! Voortgetrokken door prachtige Belgische trekpaarden hobbelt u heerlijk over het strand en door het bos. Geniet van het Texelse landschap tijdens een rit vol gezelligheid. Voor gasten die mindervalide zijn, zijn er voorzieningen getroffen. Rolstoelen kunnen mee in de huifkar. Ook honden zijn welkom aan boord van de Jan Plezier.

Jan Plezier
Onze Texeltips voor u
Maneges op Texel

Maneges op Texel

De Koog

Bent u een ervaren ruiter of wilt u juist kennis maken met de ruitersport? Bezoek een van de maneges op Texel!

Huifkartochten

Huifkartochten

De Koog

Geniet van de prachtige natuur en de gezonde Texelse buitenlucht met Belgische trekpaarden.

Buitenritten

Buitenritten

De Koog

Geniet van een heerlijke strand- of bosrit en ontdek Texel te paard.

Boek uw verblijf op Texel

Ziet u zichzelf al in galop door het bos of de branding gaan? Texel biedt u volop mogelijkheden om paard te rijden. Wat dacht u van georganiseerde tochten vanuit De Koog? Op de rug van een paard of in een huifkar erachter. En overnachten? Dat doet u fijn bij een van de parken van De Krim Texel.

Redactie De Krim Texel
Update: 22 maart 2021 15:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.