Tips voor 2023

Texel in 2023

Speciaal voor u hebben we een lijstje samengesteld met leuke en nieuwe redenen om Texel te bezoeken in 2023! 

De Trouwjurk uit het Palmhoutwrak  

In 2014 vonden duikers de meest fantastische en waardevolle objecten in een scheepswrak uit de tijd van de VOC. Ze noemden het wrak ‘Het Palmhoutwrak’, naar de vele stammen palmhout die ze er ook in aantroffen. Eén van de vondsten was een onaangeroerde 17e -eeuwse trouwjurk. De trouwjurk en andere unieke vondsten uit het Palmhoutwrak zijn in 2023 te zien in een nieuwe tentoonstelling in Museum Kaap Skil. Voor de textiele vondsten zijn speciale zuurstofvrije vitrines gemaakt, waarin deze bijzondere objecten goed bewaard blijven.

Meer informatie over Museum Kaap Skil

Bootcamp

Tentoonstelling ‘De Kraak’ geopend bij Ecomare

Op 30 november 2022 werd tentoonstelling ‘De Kraak’ geopend bij Ecomare. Deze tentoonstelling is gebaseerd op oude verhalen uit het Waddengebied. Door middel van de meest uiteenlopende, betoverende filmpjes en een heuse VR beleving, wordt getoond hoe de mens al van oudsher met de onstuimige zeenatuur probeert te leven. ‘De Kraak’ is een reizende tentoonstelling, gemaakt door Productiehuis Spinbarg. Met de tentoonstelling willen de makers de fantasie van bezoekers prikkelen en ze met andere ogen naar hun omgeving laten kijken. De tentoonstelling is een jaar lang te zien bij Ecomare.

Meer informatie over Ecomare  

Vier Texelse restaurants in de Lekker 

Sinds 1977 waardeert Lekker geheel onafhankelijk restaurants in heel Nederland. Deze restaurants komen in een Top 500 te staan waarvan alleen de Top 100 online wordt gezet. Dit jaar staan er maar liefst vier Texelse restaurants in de Top 500. ’t Pakhuus in Oudeschild en Bosq aan de rand van De Dennen staan beide in de Top 500. Op plaats 73 staat Het Kook Atelier op Oost en het hoogste gewaardeerde restaurant is Bij Jef in Den Hoorn. Zij staan op plaats 21!

Bekijk de Lekker Top 100

diner-texel-horeca-vakantiepark-de-krim
fietsen-de-cocksdorp-vuurtoren-de-krim-texel

Fietspaden

Fietsen staat al een aantal jaren bovenaan in de Texel Top 10. Met 140 kilometer aan fietspaden over het gehele eiland, is Texel dan ook wel een heel geschikte plek om te fietsen. Winter 22/23 wordt het derde cluster fietspaden aangepakt. Dat betekent dat er aankomend jaar ongeveer 6 kilometer aan fietspad wordt vernieuwd. Het fietspad – wat rondom het Dennenbos ligt – wordt vervangen door duurzaam beton. Verder worden ze verbreed tot 3 meter zodat ze duurzaam, veilig en toekomstbestendig worden. Dat betekent nog fijner fietsen in 2023!

Bekijk onze fietsroutes 

Toffe events in de evenementenhal

Ook in 2023 organiseren we weer mooie evenementen en optredens in Evenementenhal Texel. Voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Geniet van de muziek van Guus Bok of beleef een indrukwekkende dinoshow! Houd onze website in de gaten voor alle evenementen en de programmering in 2023.

Bekijk de geplande evenementen in 2023 

Fietsen, fietsknooppunt
Texelse bierbrouwerij, texeltips, bier

Evenementen op Texel

Gedurende het hele jaar 2023 worden er vele verschillende evenementen op het eiland georganiseerd. Doe mee aan de verschillende marathons (of kom de deelnemers aanmoedigen). Ga op een culinaire reis en proef de smaken van Texel. Of bezoek een festival op het strand en geniet van heerlijke muziek en een gezellige sfeer en dans tot de zon ondergaat. De grootste catamaranrace ter wereld vindt jaarlijks plaats op Texel en ook het jaarlijkse speedweekend vindt weer plaats op het eiland. U hoeft zich dus geen moment te vervelen.

Bekijk alle evenementen op Texel in 2023 

Nieuwe chalets op Vakantiepark De Krim

Vanaf juni 2023 kunt u gebruikmaken van de nieuwe chalets op Vakantiepark De Krim. Dit type Vuurtoren de Luxe is extra ruim (68 m2) en is voorzien van 2 slaapkamers, 2 badkamers en een aparte sauna. Dat is toch heerlijk luxe! De chalets liggen vlakbij het centrum van Vakantiepark De Krim, waar u gebruik kunt maken van de vele faciliteiten.

Boek uw verblijf

©DeKrimTexel-Vakantiepark-De-Krim-Chalet-TEXEL
Hardlopen, Route 66

Fotowedstrijd 2023

Ook in 2023 organiseren we weer een fotowedstrijd. Texel is een hele fotogenieke locatie met haar natuur, polders, bossen, strand en karakteristieke dorpen. Ieder jaar ontvangen we vele prachtige inzendingen van gasten die hun vakantie op Texel doorbrengen. De prijs die u hiermee kunt winnen is een gratis weekend in een chalet type Vuurtoren. Viert u komend jaar vakantie op Texel? Vergeet uw fototoestel niet en stuur uw mooiste Texelfoto’s aan ons door!

Doe mee met de fotowedstrijd 

De Krim 10 Zekerheden

Bij uw boeking voor een verblijf in 2023 krijgt u van ons 10 Krim Zekerheden cadeau! Zo bieden we u bijvoorbeeld flexibele wijziging én een laagste prijs garantie. Zo heeft u maximaal zekerheid en nog meer voorpret! Wacht dus niet langer en boek met een gerust hart uw Texelvakantie in 2023.

Bekijk alle 10 zekerheden

Camping-Kogerstrand-duinen-strand-buitenspelen

Boek uw verblijf op Texel

Kom dit jaar naar Texel. De parken van De Krim Texel liggen verspreid over het eiland. In De Koog kunt u verblijven op Villapark De Koog, Camping Kogerstrand, Camping De Shelter, Bungalowpark 't Hoogelandt of Residentie Californië. Ga naar het noorden naar De Cocksdorp en boek bij Vakantiepark De Krim en Hotel Molenbos. Of ga naar Den Hoorn en verblijf op Camping Loodsmansduin. Boek uw verblijf bij uw favoriete uitjes.

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 20 december 2023 11:30

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.