Waar viert u de Kerstvakantie?

Naar Texel in de Kerstvakantie

Wij geven u 6 goede redenen


Het einde van het jaar nadert en voor we het weten staat de kerstvakantie voor de deur. Nog geen plannen gemaakt? Lees dan snel onze 6 redenen voor een heerlijke kerstvakantie op Texel! Komt u in de kerstvakantie ook een week, weekend of aantal dagen genieten op het eiland?

1. Gezellig met familie en vrienden 

Breng in de kerstvakantie een aantal dagen door met vrienden en familie. Er is genoeg ruimte voor iedereen in onze vakantiehuizen en villa’s voor 8, 10, 16 of zelfs 20 personen. Gezellig samen koken in de compleet ingerichte keuken, lekker eten aan de lange eettafels, onbeperkt bijkletsen en natuurlijk leuke dingen doen! Dat klinkt toch magisch? 

familie-kerst-texel-winter-vakantiehuis
Wildwaterbaan-Zwembad-Vakantiepark-De-Krim-Texel

2. Kerstvakantie saai?       

Voor veel mensen herkenbaar: Het is Kerstvakantie en de kinderen zeggen: “We vervelen ons!”. Op Vakantiepark De Krim vindt u alles voor een beetje actie. Duik in het verwarmde binnenzwembad, ga zo snel mogelijk de wildwaterbaan af of daag elkaar uit in de gamehal voor een potje lasergamen of midgetgolfen. In de tweede week van de kerstvakantie is er zelfs een gave stormbaan in de evenementenhal op het park.

3. Kerstmarkten & Wintermarkten 

Kerstmarkten en wintermarkten worden ook in Nederland steeds populairder. Op Texel worden in de kerstvakantie verschillende sfeervolle markten georganiseerd. Bekijk de kraampjes, geniet van lekker eten en drinken, de gezellige muziek en de vuurkorven om op te warmen in het koude weer. De winterfair op 29 en 30 december wordt georganiseerd in Evenementenhal Texel, dus er is garantie op goed weer. 

Vakantiepark De Krim, chalet type Krim
Vakantiepark De Krim, chalet type Krim

4. Kerst ontbijten en dineren bij de horeca

Wie aan Kerst denkt, denkt naast de gezellige lampjes, de versierde kerstboom en het samenzijn al gauw óók aan lekker eten. Gun uzelf dit jaar een ontspannen en onbezorgde Kerst. Niet uren in de keuken staan, maar lekker uit eten! Reserveer een tafel in een van onze restaurants. Van een uitgebreid 4-gangen diner tot een avondje steengrillen of pannenkoekenbuffet. Liever gourmetten in uw vakantiehuis? Bestel dan een compleet gourmetpakket. 

5. De natuur in 

Op Texel hoort een bezoek aan het bos, de duinen of het strand er natuurlijk bij! Alleen wandelen een beetje saai? Ga dan Sommeltjes zoeken op het Sommeltjespad. Zijn de kinderen al wat groter dan is het leuk om een escapetour over het eiland te maken of maak met de MTB een uitdagende tocht. 

©DeKrimTexel-sommeltjespad-jong-gezin
Bingo-evenementenhal

6. Gezellige avondjes 

Tijdens de lange, donkere avonden is een avondje uit een goed idee! Speel mee met een van de bingoavonden of test uw kennis tijdens De Krim Eindejaarsquiz. U bent van harte welkom, ook als u niet op Vakantiepark De Krim verblijft. 

Boek uw Kerstvakantie op Texel

Kerst is de tijd van het jaar waarbij tijd voor elkaar de boventoon voert. En wat is nu leuker dan dit feest samen op Texel te vieren? Boek een gezellig chalet, een comfortabele hotelkamer of een luxe familievilla. Het is tijd om herinneringen te maken.

De leukste Texeltips voor in de kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn de pittoreske dorpen De Waal, Oosterend, Den Burg en Den Hoorn op Texel helemaal in kerstsfeer. Gezellig om te winkelen en uw laatste kerstinkopen te doen! Ook worden er in deze periode diverse sfeervolle kerstmarkten en andere leuke kerstactiviteiten georganiseerd. Meer leuke tips voor de Kerstvakantie treft u hieronder.

Calidris vogel safari’s

Calidris vogel safari’s

Meerdere locaties

Ga mee op safari met vogelkenner Klaas de Jong en spot prachtige vogels!

Het Alloo

Het Alloo

De Koog

Breng een bezoek aan Het Alloo en spot prachtige vogels en paarden!  

Het Sommeltjespad

Het Sommeltjespad

De Koog

Volg de aanwijzingen van de Sommeltjes op het 1,5 kilometer lange Sommeltjespad.

Museum Waelstee

Museum Waelstee

De Waal

Bekijk hoe men 100 jaar geleden woonde en werkte op een Texelse boerderij.

Ecomare

Ecomare

De Koog

Bent u op zoek naar een boeiende en leerzame dag uit? Ga dan zeehonden kijken en meer bij Ecomare! 

Zwembad De Krim

Zwembad De Krim

De Cocksdorp

Een zwembad met drie waterglijbanen, een wildwaterbaan en een buitenbad met ligweide. 

Wolbad

Wolbad

De Cocksdorp

Woolness biedt een bijzondere Texelse wellness beleving helemaal in het teken van Texels wol.

Texel Zoo

Texel Zoo

Oosterend

Bewonder de prachtige dieren in de dierentuin van Texel.

Wellicht ook interessant

Redactie De Krim Texel
Update: 9 november 2023 12:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.