Waar viert u de Kerstvakantie?

Naar Texel in de Kerstvakantie

Wij geven u 6 goede redenen

Het einde van het jaar nadert en voor we het weten staat de kerstvakantie voor de deur. Nog geen plannen gemaakt? Lees dan snel onze 6 redenen voor een heerlijke kerstvakantie op Texel! Komt u in de kerstvakantie ook een week, weekend of aantal dagen genieten op het eiland?

1. Gezellig met familie en vrienden 

Breng in de kerstvakantie een aantal dagen door met vrienden en familie. Er is genoeg ruimte voor iedereen in onze vakantiehuizen en villa’s voor 8, 10, 16 of zelfs 20 personen. Gezellig samen koken in de compleet ingerichte keuken, lekker eten aan de lange eettafels, onbeperkt bijkletsen en natuurlijk leuke dingen doen! Dat klinkt toch magisch? 

familie-kerst-texel-winter-vakantiehuis
Wildwaterbaan-Zwembad-Vakantiepark-De-Krim-Texel

2. Kerstvakantie saai?       

Voor veel mensen herkenbaar: Het is Kerstvakantie en de kinderen zeggen: “We vervelen ons!”. Op Vakantiepark De Krim vindt u alles voor een beetje actie. Duik in het verwarmde binnenzwembad, ga zo snel mogelijk de wildwaterbaan af of daag elkaar uit in de gamehal voor een potje lasergamen of midgetgolfen. In de tweede week van de kerstvakantie is er zelfs een gave stormbaan in de evenementenhal op het park.

3. Kerstmarkten & Wintermarkten 

Kerstmarkten en wintermarkten worden ook in Nederland steeds populairder. Op Texel worden in de kerstvakantie verschillende sfeervolle markten georganiseerd. Bekijk de kraampjes, geniet van lekker eten en drinken, de gezellige muziek en de vuurkorven om op te warmen in het koude weer. De winterfair op 29 en 30 december wordt georganiseerd in Evenementenhal Texel, dus er is garantie op goed weer. 

Vakantiepark De Krim, chalet type Krim
Vakantiepark De Krim, chalet type Krim

4. Kerst ontbijten en dineren bij de horeca

Wie aan Kerst denkt, denkt naast de gezellige lampjes, de versierde kerstboom en het samenzijn al gauw óók aan lekker eten. Gun uzelf dit jaar een ontspannen en onbezorgde Kerst. Niet uren in de keuken staan, maar lekker uit eten! Reserveer een tafel in een van onze restaurants. Van een uitgebreid 4-gangen diner tot een avondje steengrillen of pannenkoekenbuffet. Liever gourmetten in uw vakantiehuis? Bestel dan een compleet gourmetpakket. 

5. De natuur in 

Op Texel hoort een bezoek aan het bos, de duinen of het strand er natuurlijk bij! Alleen wandelen een beetje saai? Ga dan Sommeltjes zoeken op het Sommeltjespad. Zijn de kinderen al wat groter dan is het leuk om een escapetour over het eiland te maken of maak met de MTB een uitdagende tocht. 

©DeKrimTexel-sommeltjespad-jong-gezin
Bingo-evenementenhal

6. Gezellige avondjes 

Tijdens de lange, donkere avonden is een avondje uit een goed idee! Speel mee met een van de bingoavonden of test uw kennis tijdens De Krim Eindejaarsquiz. U bent van harte welkom, ook als u niet op Vakantiepark De Krim verblijft. 

Met korting naar Texel in de Kerstvakantie 

Wilt u kerst vieren op Texel? Boek dan nu een verblijf in het kerstweekend met 25% korting! Vanaf 2 januari zijn onze Warmewinterdeals geldig en boekt u een verblijf met korting tot 20%! Bekijk de Winterdeals  

De leukste Texeltips voor in de kerstvakantie

In de kerstvakantie worden diverse leuke kerstactiviteiten georganiseerd. Bezoek een gezellige kerstmarkt of maak een fijne winterwandeling. Hieronder leest u meer over de activiteiten tijdens de kerstvakantie.

Wintermarkt Den Burg

Wintermarkt Den Burg

Den Burg
27-12-2023

Rustig rondstruinen op de wintermarkt vlak voor het nieuwe jaar!

Escape Tours

Escape Tours

Meerdere locaties

Treed in de voetsporen van Neeltje en Cornelis en probeer Texel binnen 2 uur te verlaten!

Het Alloo

Het Alloo

De Koog

Breng een bezoek aan Het Alloo en spot prachtige vogels en paarden!  

Wolbad

Wolbad

De Cocksdorp

Woolness biedt een bijzondere Texelse wellness beleving helemaal in het teken van Texels wol.

Zwembad De Krim

Zwembad De Krim

De Cocksdorp

Een zwembad met drie waterglijbanen, een wildwaterbaan en een buitenbad met ligweide. 

Calidris vogel safari’s

Calidris vogel safari’s

Meerdere locaties

Ga mee op safari met vogelkenner Klaas de Jong en spot prachtige vogels!

Kunst & Ambacht

Kunst & Ambacht

Den Burg

Koper slaan, hand graferen of emailleren, uit uw creativiteit tijdens een workshop bij JC Crafts! 

Museum Waelstee

Museum Waelstee

De Waal

Bekijk hoe men 100 jaar geleden woonde en werkte op een Texelse boerderij.