Sla op de vlucht

en verlaat Texel ongezien

Escape tours

Wel eens willen weten hoe het is als Michiel de Ruijter een jacht op u opent? Treed dan in de voetsporen van Neeltje en Cornelis! Het koppel was woest op Michiel en hebben van hem gestolen. Om het loodje niet te leggen moet uw team binnen 2 uur Texel ongezien proberen te verlaten. Ga het eiland over en ontdek de geheime locatie om te vluchten!

Fotoalbum Escape Tours

Loading...

Bezoekinformatie

Startlocatie: Den Burg
Website: Escape Tours
Bekijk de actuele informatie en openingstijden op de website van de aanbieder!

Onze ervaring met… Escape Tours Texel

De Krim Texel is een écht Texels bedrijf. Als wij niet aan het werk zijn, genieten wij natuurlijk zelf ook van alles wat Texel te bieden heeft. Andy van der Heiden, werkzaam op onze marketing en sales afdeling, was samen met zijn vriendin en vrienden op de vlucht voor Michiel de Ruyter met de app van Escape tour. Hieronder leest u zijn ervaringen.

Van start

“Wij hadden voor vertrek op de website van escapetours al onze deelname geregeld en de app gedownload”, vertelt Andy. Toen zijn we naar het startpunt gegaan en daar kregen we de eerste opdracht binnen. Je krijgt steeds één opdracht per keer. Deze opdrachten moet je zo snel mogelijk oplossen. Als je een vraag goed beantwoordt, vertelt de app waar je vervolgens naartoe moet. Het doel van deze escape tour is om binnen twee uur de geheime uitgang te vinden”.

Over het hele eiland

“De opdrachten leiden je door verschillende dorpjes op Texel”, gaat Andy enthousiast verder. “De route is in totaal ongeveer 16 kilometer. Zelf hebben wij de auto gebruikt om van punt naar punt te komen, maar met de fiets was ook erg leuk geweest”.

3
4

Opdrachten doen

Onderweg geeft de app een signaal als je op een locatie bent aangekomen waar je een opdracht moet doen. “De vragen zijn niet moeilijk, maar je moet wel goed nadenken en je bent steeds op zoek naar aanwijzingen die je kunnen helpen met het oplossen van de vraag. Vaak dachten wij te moeilijk waardoor we het antwoord niet goed hadden”, lacht Andy. “Als je het echt niet weet, dan kun je ook om een tip vragen via de app”.

Ervaring

“Wij vonden de escape tour een succes. We hebben op een leuke manier wat geleerd over Texel en de VOC-tijd. Dan sta je opeens wel stil bij plekken waar je normaal gesproken voorbij loopt en ga je veel meer op details letten. We vonden het erg leuk om als gezin te doen, omdat we echt als team moesten samen werken om zo snel mogelijk bij de geheime plek aan te komen. We waren trots dat ons dit is gelukt en hebben dat gevierd door lekker te gaan lunchen in Oudeschild.” blikt Andy terug.

“Ik heb al meerdere mensen aanbevolen om het ook te gaan doen. Het is leuk voor iedereen, jong en oud! In principe kan iedereen meedoen aan de escape tour zolang deze personen goed ter been zijn. Op het einde moesten wij over een grasveld, dat is wel wat lastiger als je minder valide bent. Daarnaast speel je natuurlijk op tijd, hoe sneller je bent hoe hoger je scoort.”

Wellicht ook interessant voor u

Texel Culinair

Texel Culinair

De Koog
27-09-2024 - 29-09-2024

Proef al het lekkers wat De Koog te bieden heeft tijdens Texel Culinair!  

SunBeats festival

SunBeats festival

De Koog
13-07-2024

Dans tot de zon onder gaat op dit jaarlijkse beach festival!

 Sterrenkijkavond

Sterrenkijkavond

De Koog
07-07-2024 - 12-08-2024

Laat u betoveren door de prachtige sterrenhemel tijdens de sterrenkijkavonden op Texel!

Beach Camps Texel

Beach Camps Texel

De Koog
15-07-2024 - 16-08-2024

Maak samen met leeftijdsgenoten kennis met de leukste board- en beach sporten op Texel!

Redactie De Krim Texel
Update: 17 maart 2022 15:15

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.