Leven met/na kanker

Therapeutische vakantie op Texel

Hulp en begeleiding bij kanker

In 2023 organiseert Stichting Les Vaux een therapeutische week op Texel voor mensen met (of na) kanker en hun naasten. Deze week staat in het teken van emotionele verwerking waarin een uitgebreid programma wordt doorlopen, met onder andere:

 • (Groeps) gesprekken  
 • Mindfulness
 • Yoga
 • Creatieve therapie

Hulp en begeleiding bij kanker

De ziekte kanker kan een grote impact hebben op een leven, niet alleen op fysiek vlak maar ook op werk- en relatieniveau. Na het ondergaan van soms ingrijpende behandelingen kan het moeilijk zijn om te leren leven met de ziekte. Angst en onzekerheid over de toekomst kunnen daarbij een rol spelen. Emotionele ondersteuning helpt om te leren omgaan met emoties die hierbij komen kijken. Stichting Les Vaux biedt hulp op dit gebied, en ondersteunt om een nieuw evenwicht te vinden. 

Therapeutische week op Texel

Met maximaal 8 andere deelnemers wordt er onder professionele begeleiding een uitgebreid programma gevolgd. Naast intensieve begeleiding is er ook volop aandacht voor ontspanning, zoals heerlijk eten, liefdevolle aandacht en activiteiten als wandelen in de prachtige natuurlijke omgeving op Texel. Het programma is geschikt voor mensen die het prettig vinden in een kleine groep lotgenoten hun ervaringen te delen, zich te verdiepen in de wijze waarop zij en anderen omgaan met de kanker in hun leven en daarvan te leren.

 Ligging van Vakantiepark De Krim

kaart van texel
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Plan uw route
Groei_en_zelfliefde

Verblijf

Het verblijf van de therapeutische vakantieweek vindt plaats in een ruime 20-persoons familievilla op Vakantiepark De Krim in De Cocksdorp, met voor elke deelnemer een eigen slaapkamer. De familievilla grenst direct aan natuurgebied De Slufter en is gelegen dichtbij het strand en de zee. De familievilla is voorzien van comfort en kwaliteit en biedt onder andere het volgende.

 • Vrijstaande moderne villa
 • Wasmachine en droger
 • Twee privé sauna’s
 • Grote tuin en terras met meubilair
 • Vier badkamers
 • Tien slaapkamers
 • Twee keukens

Aanmelden

Mensen met elk type kanker en in elk stadium kunnen deelnemen aan het programma, evenals partners, vrienden, ouders of anderen met wie een hechte band bestaat. 

De basisverzekering vergoedt de behandelingen terwijl de deelnemer de kosten voor het verblijf (€ 400) zelf moet betalen, maar mensen die dit bedrag niet kunnen opbrengen, kunnen een beroep doen op het Steunfonds van Les Vaux.   

Data van dit programma en informatie over het aanmelden vind je op de website van Les Vaux. Neem voor meer informatie contact op met Stichting Les Vaux, 0294 - 28 44 82 / 06 44 89 54 55 of mail naar info@lesvaux.nl. 

zonsondergang
Slufter_Texel_in_de_herfst_De_Krim_Texel

Over de begeleiders

De mensen van Stichting Les Vaux organiseren al vele jaren dergelijke therapeutische weken op hun eigen locatie in Frankrijk. In 2023 organiseren zij deze week voor het eerst op Texel. 

Elly De Bruin: GZ-psycholoog, medeoprichter en directeur van Les Vaux
Elly's betrokkenheid bij mensen met kanker begon met een uitgebreid onderzoek naar hun ervaringen. In die periode groeide haar droom over een plek waar je niet in ziekenhuiskamers zit om over kanker te praten met mensen die hiermee geconfronteerd worden, maar op een mooie locatie, waar alle verkregen inzichten en ideeën in de praktijk gebracht konden worden. Elly heeft de algehele leiding en begeleidt de gesprekken. 

Gerrit Leusink: GZ-psycholoog, gespecialiseerd in begeleiding van mensen met kanker
Gerrit raakte geïnteresseerd in het begeleiden van mensen met kanker toen hij als verpleegkundige werkte. Hij leerde veel over hoe het is om je gezondheid te verliezen en afscheid van het leven te moeten nemen. Hieruit vond hij het belangrijk om daar met leerling-verpleegkundigen over te praten, waardoor hij nu beter in staat is om anderen hierbij te helpen. Hij streeft ernaar dat ieders emoties, zoals verdriet, angst, hoop en blijdschap geuit mogen worden. Hiermee wordt de eenzaamheid die hieruit kan ontstaan voorkomen. 

Eilandpost: de laatste nieuwtjes
"Energieker na week vol prikkels"
01-03-2022

De Texelse Courant schreef een artikel over de Intermittent Fasting en Leefstijl training op Texel.

Nationale Vitaliteitsweek
30-08-2022

Krim Vitaal is één van de ambassadeurs van de Nationale Vitaliteitsweek.

Meer vitaliteitsprogramma's

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.