Adem & Koude Training

5-daagse op Texel

Adem & Koude Training Texel 5-daags

Unieke beleving: Stap in een ijsbad op Texel

Ontdek deze winter de kracht van koud water. Volg de Adem & Koude Training 5 daagse op Texel en ervaar de unieke boost voor je weerstand en energie. Stap aan het einde van deze 5 daagse zonder aarzeling in een ijsbad op Texel.

Een Adem & Koude Training draagt bij aan:

  • Vergroten concentratievermogen en doelgerichtheid
  • Meer energie
  • Betere balans en rust in lichaam en geest
  • Beter functionerend immuunsysteem
  • Minder stress, beter slapen en meer zelfvertrouwen
  • Betere vetverbranding & gewichtsverlies

Tip: Nadat je gereserveerd hebt, zal de instructeur telefonisch contact opnemen voor een korte intake. Zo heb je alvast de mogelijkheid om kennis te maken met de instructeur en de training. Voorafgaand aan de training wordt gevraagd om deze vragenlijst in te vullen.

Comfortabel verblijf in Hotel Molenbos

Je verblijft tijdens de training in Hotel Molenbos. Het stijlvolle 3-sterren hotel ligt in het noordelijkste puntje van Texel, vlakbij de Noordzee, de Waddenzee én Golfbaan De Texelse. De hotelkamers zijn ruim en heel comfortabel. De maaltijden in het programma worden verzorgd door onze uitstekende keukenbrigade. Mooie, gezonde maaltijden zoveel mogelijk bereid met echte Texelse producten.

Ontdek Texel

Tijdens de vrije momenten in het programma is het heerlijk wandelen en fietsen op Texel. Maak een lange strandwandeling of geniet bijvoorbeeld van al het moois in de nabij gelegen natuurgebieden De Slufter, De Muy of vogelreservaat Utopia. Hou je van golfen? Golfbaan De Texelse ligt tegenover het hotel. Je mag ook gebruik maken van alle faciliteiten (sommige tegen betaling) op Vakantiepark De Krim. Toegang tot het zwembad is ook bij het verblijf inbegrepen! Bekijk wat er nog meer te doen is in de omgeving van De Cocksdorp.

 Ligging van Hotel Molenbos

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Intermittent_ijsbad

Arrangement Adem & Koude Training (5-daags)

Wat?
- 5 daagse Adem & Koude Training door ervaren instructeur.
- 4 nachten in Hotel Molenbos in een ruime kamer met eigen bad of douche en toilet.
- Je verblijft op basis van volpension, exclusief drankjes. De maaltijden die worden genoemd in het programma zijn inbegrepen in de prijs.
- Parkeren is gratis.
- Gratis Wifi in het hotel.
- Sommige programma onderdelen vinden op andere locaties op Texel plaats. Vervoer van en naar deze locaties is inbegrepen. 

Kosten?

Prijs per persoon o.b.v. 1 deelnemer per hotelkamer: € 1.195,- p.p.
Prijs per persoon o.b.v. 2 deelnemers per hotelkamer: € 945,- p.p.
Prijs voor reisgenoot die niet deelneemt aan de training: (verblijf bij deelnemer op dezelfde kamer op basis van volpension): € 249,- p.p.
Prijzen zijn excl. toeristenbelasting.

Reserveren

Heb je interesse in deze training? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier

Krim_Vitaal_arrangement_73_StefanKrofft_2022

Fotoalbum Adem & Koude Training op Texel

Loading interface...

Programma 5-daagse Adem & Koude Training op Texel

Wij hebben een uitgebalanceerd programma voor je samen gesteld. Tijdens de adem-koude ervaringen oefen je met diverse ademhalingsoefeningen en wordt de blootstelling aan koude opgebouwd van koud douchen naar een ijsbad. Deze ervaringen vinden plaats op unieke plekken op Texel en natuurlijk mag een zee-experience hierbij niet ontbreken! Tussendoor heb je regelmatig ook even vrije tijd, bijvoorbeeld om Texel te ontdekken. Bekijk hieronder het volledige programma.

15.00 uur Inchecken in Hotel Molenbos
17.00 uur Kennismaking met de instructeur en de groep en uitleg programma
18.00 uur Gezamenlijk diner
20.00 uur Eerste ademsessie & inidividuele opdracht

8.00 uur Ontbijt
9.00 uur Adem koude ervaring Utopia of een andere locatie op Texel (per fiets)
12.00 uur Brunch bij terugkomst in Hotel Molenbos
14.00 uur Mediatief moment of yoga
18.00 uur Diner
19.00 uur Vrij programma

7.00 uur Adem koude ervaring en theorie sessie
8.00 uur Ontbijt
9.00 uur Natuur Experience (Slufter/Ecomare)
12.00 uur Brunch bij terugkomst in Hotel Molenbos
13.00 uur Vrij programma (middag)
18.00 uur Diner
19.00 uur Yoga

7.00 uur Adem koude ervaring en theorie sessie
8.00 uur Ontbijt
9.00 uur Zee Experience inclusief lunch
18.00 uur Diner
19.00 uur Vrij programma

7.00 uur Adem koude ervaring, theorie sessie en een speciaal fotomoment
8.00 uur Ontbijt
9.00 uur Gezamenlijke afsluiting
11.00 uur Vertrek

De training heeft mijn verwachtingen overtroffen

"Ik ben rustiger geworden ook ten aanzien van de dagelijkse situaties die op mijn pad komen, slaap beter, en heb meer controle over mijn mentale gesteldheid. Ook mijn hoge bloedruk is weer stabiel."

10Antoinette

Lijf & Visie

De 5-daagse Adem en Koude training op Texel is een samenwerking tussen Lijf & Visie en De Krim Texel. Lijf & Visie is een organisatie die staat voor positieve gezondheid. Zij bieden o.a. zorg, trainingen en workshops die gericht zijn op preventief werken aan een gezonde balans van lichaam en geest. De 5-daagse training wordt begeleid door een van de gediplomeerde Adem- en Koude instructeurs van Lijf en Visie. Lees meer over Lijf & Visie

Lijf_en_visie_2
Veelgestelde vragen

De koude training optimaliseert uw gezondheid door trapsgewijs te wennen aan koude. Het versterkt uw immuunsysteem, verbetert de werking van uw hart- en bloedvaten en u heeft het minder snel koud.

- Verbetering van het concentratievermogen en doelgerichtheid.
- Meer energie en beter transport van zuurstof.
- Betere bloedcirculatie.
- Betere balans en rust in lichaam en geest.
- Een beter functionerend immuunsysteem.
- Minder stress, beter slapen, meer zelfvertrouwen.
- Betere vetverbranding & gewichtsverlies.

Voor de meeste mensen is het geen probleem om koud water in te gaan. In sommige gevallen wordt echter een hele rustige opbouw aangeraden of wordt deelname afgeraden. Contra-indicaties zijn zwangerschap, epilepsie en de secundaire vorm van de ziekte van Raynaud. Bij een aantal fysieke complicaties, zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk of niet goed functionerende nieren, moet eerst worden overlegd met de arts. Neem in geval van fysieke complicaties of twijfel contact met ons op om te zien of koudetraining voor u geschikt is.
De instructeurs beschikken over een Europees EHBO certificaat van het Rode Kruis. Nadat u gereserveerd heeft, zal de instructeur telefonisch contact opnemen voor een korte intake. Zo heeft u alvast de mogelijkheid om kennis te maken met de instructeur en de training.

Nadat u gereserveerd heeft, zal de instructeur telefonisch contact opnemen voor een korte intake. Zo heeft u alvast de mogelijkheid om kennis te maken met de instructeur en de training. Ook wordt gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Indien alle vragen met ‘nee’ beantwoord zijn, kunt u deelnemen. Wanneer u twijfelt dient u te overleggen met de huisarts of behandeld arts. Bekijk de vragenlijst (PARQ).

Als u dieetwensen heeft, kunt u dit bij uw reservering aangeven.

In deze training worden de volgende technieken gebruikt:
- Power breath
- Breathology
- Buteyko

De trainingsmethodiek bestaat uit:

- Diverse ademhalingsoefeningen van verschillende methodes.
- Opbouw van blootstelling aan koude (van koud douchen naar ijsbad).
- Ontspanningsoefeningen & fysieke balansoefeningen.
- Voedingsrust (vasten met tussenpozen).
- Leren focussen & loslaten.
- Coaching & dagelijks huiswerkoefenschema voor na de training.
- Theoretische verdieping van de fysiologische effecten van de training.

Stel uzelf als doel om de training te voltooien. Ga er onbevangen in en laat het over u heen komen. Na de training maakt u de balans op. De eerste resultaten zult u al tijdens de 5 daagse gaan merken!

Nadat u de training heeft volbracht, krijgt u een oefenschema mee om thuis oefeningen te doen. Zo kunt u thuis ook blijven trainen.

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van de koude training. Hieruit is gebleken dat het heeft een positief effect heeft bij het verlichten van depressieve symptomen omdat blootstelling aan koude een verhoging geeft van endorfirnes. Door u regelmatig bloot te stellen aan koude en met simpele technieken zoals ademhalingsoefeningen activeert u het autonome zenuwstelsel. En wie elke dag koud afdoucht, is minder lang en minder ernstig ziek.

Ook wanneer u op Texel woont, kunt u deelnemen aan de training. De in het programma genoemde lunches en diners en vervoer van en naar de locaties zijn dan inbegrepen. Overnachtingen, ontbijt en drankjes zijn niet inbegrepen. De prijs per persoon bedraagt € 595,-. U kunt dit arrangement alleen telefonisch reserveren.

Als u met twee personen wilt komen, maar slechts 1 persoon wil deelnemen aan de training is dat geen probleem. Bij verblijf op dezelfde kamer betaalt de tweede persoon € 249,- . Dit is voor 4 overnachtingen en 4x ontbijt. Overige maaltijden zijn niet ingebrepen.

Wilt u als bedrijf, school of organisatie een training volgen? Dat kan. Ga de natuur of een ijsbad in voor een eenmalige workshop of ga er met het hele team op uit voor een uitdagende teambuilding. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Eilandpost: de laatste nieuwtjes
"Energieker na week vol prikkels"
01-03-2022

De Texelse Courant schreef een artikel over de Intermittent Fasting en Leefstijl training op Texel.

Nationale Vitaliteitsweek
30-08-2022

Krim Vitaal is één van de ambassadeurs van de Nationale Vitaliteitsweek.

Meer vitaliteitsprogramma's

Vraag of opmerking?

Heb je vragen over deze vitaliteitsprogramma's, voor jezelf of voor je medewerkers? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

Uiteraard zullen wij vertrouwelijk met uw gegevens omgaan. Dit leest u ook in ons privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.