Groei & zelfliefde

Elke dag 1% liever voor jezelf

Yoga, meditatie en persoonlijke effectiviteit

Moet je ook altijd zoveel van jezelf? Leg je de lat voor jezelf altijd veel hoger dan voor je geliefden? Ben je enorm goed in geven, maar minder goed in ontvangen? Kun je moeilijk nee zeggen? Mag je geen fouten maken? Hoog tijd om wat liever voor jezelf te worden. Maar hoe doe je dat? Kom een weekend naar Texel en ontdek hoe je elke dag 1% liever voor jezelf kunt zijn.

 • Ervaar de kracht van yoga & meditaite
 • Gezonde, lichte voeding
 • Tijd voor jezelf

 • Inspirerende gesprekken
 • Maak je eigen vitaliteitsplan
 • Tips voor meer groei en persoonlijke effectiviteit

Yoga en meditatie
Dompel jezelf een weekend lang onder in een Kundalini Yoga bubbel en ervaar de kracht én ontspanning van yoga en meditatie. Kundalini yoga is de yoga van het bewustzijn. Yogini Marija combineert beweging, ademhaling, meditatie en mantra en zet deze technieken thematisch in tijdens de sessies.

Persoonlijke effectiviteit
Tijdens het programma wisselen de yoga- en meditatiesessies af met verschillende inspirerende gesprekken met Pascal, psycholoog en coach op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Hoe kom je dichter bij de persoon die je eigenlijk wilt zijn? Hoe stop je met je ‘slechte’ gewoontes en hoe ga je je nieuwe gewoontes volhouden? Samen kijken we welke technieken je makkelijk toe kan passen in je dagelijks leven en maken we een stevig vitaliteitsplan, inclusief tips voor meer groei.

Yogische leefstijl met gezond eten
Gedurende dit korte retraite zullen we zoveel mogelijk een yogische leefstijl volgen, om de geest en ziel zoveel mogelijk te verlichten. We bereiken dit o.a. door het lichaam goed te voeden, maar niet onnodig te belasten met vertering. Je wordt verzorgd met gezond eten, vegetarisch/veganistisch en zoveel mogelijk puur en onbewerkt.

Wat levert het op
Na dit intense, uitdagende én ontspannende weekend heb je grip op je vitaliteit en je stress. Je leert diverse yoga technieken te integreren; fysiek, mentaal en energetisch. Deze aanpassingen die je hebt opgenomen in je vitaliteitsplan geven je ontspanning en stabiliteit op lange termijn, helpen je om daadwerkelijk begripvoller en zachter te zijn voor jezelf en te groeien naar de persoon die je werkelijk wilt zijn.

 Ligging van Hotel Molenbos

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
hotelkamer-bed-hotel-molenbos-de-krim-texel

Weekend arrangement

 • 3-daags programma met yoga, meditatie en inspirerende gesprekken.
 • 2 nachten in Hotel Molenbos in een ruime kamer met eigen douche en toilet.
 • De maaltijden die worden genoemd in het programma zijn inbegrepen in de prijs, exclusief drankjes.
 • Gebruik van fiets voor 1 dag.
 • Cursusmateriaal.
 • Parkeren is gratis.
 • Gratis Wifi in het hotel.
 • Sommige programma onderdelen vinden op andere locaties op Texel plaats. Vervoer van en naar deze locaties is inbegrepen.

Kosten

Prijs per persoon o.b.v. 1 deelnemer per hotelkamer: € 629,- p.p.
Prijs per persoon o.b.v. 2 deelnemers per hotelkamer: € 529,- p.p. 

Prijzen zijn excl. toeristenbelasting

Reserveren

Heb je interesse in deze training? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Persoon-Zonsondergang-Strand-Zee-De-Krim-Texel

Actuele reviews van de training

Programma

18.00 inloop
19.00 soep
20.00 start programma
22.30 einde programma – rust  

07.00 - 08.30 Sadhana, ochtendritueel yoga&meditatie
09.00 - 10.00 ontbijt + seva
10.00 - 12.00 start programma
12.00 - 15.00 lunch en vrije tijd
15.00 - 18.00 voortgang programma
18.00 - 20.00 diner
20.00 - 22.30 avondprogramma
22.30 - rust  

07.00 - 09.00 Sadhana ochtendritueel yoga&meditatie
09.00 - 10.00 ontbijt + seva
10.00 - 12.00 programma
12.00 - 13.30 lunch en spullen inpakken
13.30 – 16.00 voortgang programma
16.00 – 17.00 afronden 

Pascal en Marija

Over de trainers

Marija en Pascal geloven in de combinatie van fysiek/mentale yoga en cognitief/sociale training. Daarom hebben zij hun krachten gebundeld in deze unieke training.

Marija Westerlaken (Yogini) is een energieke, vrolijke en no-nonsens aanpakker. Zij heeft 10 jaar yoga ervaring en is sinds 2019 level 2 Kundalini Yoga teacher. Zij richt zich niet op de yoga op de mat in lenige houdingen, maar op de yoga van ademen en energie management. Yoga is haar passie en route naar een betere wereld, die begint bij gezondere mensen. Als zij daar ook maar iets aan kan bijdragen, hoe klein dan ook, is haar missie geslaagd. 

Pascal van Dooren (Psycholoog) combineert diepgang met een frisse kijk op de wereld. Hij staat al 30 jaar voor groepen. Waarvan 25 jaar als trainer. Na zijn studie schoolde hij zich in NLP, RET, TA en Systemisch Werk. Al sinds 2004 is hij eigen baas. Zijn praktische aanpak richt zich op makkelijke stappen met veel impact. Elk inzicht moet toe te passen zijn in je dagelijkse praktijk. Elk leermoment hoort bij te dragen aan een fijner leven. Elke dag een beetje gelukkiger, meer ontspannen, meer focus, meer resultaat. Elke dag 1% beter is zijn motto.

Veelgestelde vragen

Nee yoga ervaring is niet nodig. We doen geen ingewikkelde / lenige houdingen. Iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau.

 Kundalini yoga is de yoga van het bewustzijn. De naam Kundalini verwijst dan naar het bewustzijn dat in iedereen aanwezig is. Het ontwaken van de Kundalini (de energie onderin de ruggengraad) zorgt voor een energiestroom die dit bewustzijn aanwakkert. Het onbewuste wordt bewust, door het beoefenen van Kundalini Yoga en ontwaakt het ware potentieel van de beoefenaar. Om dit te bereiken, wordt er in Kundalini Yoga gebruik gemaakt van lichamelijke oefeningen. We combineren beweging, ademhaling, meditatie en mantra en zetten deze technieken thematisch in.

Nee. Er gaan veel wilde verhalen rond over de gevaren van de kundalini energie die bij de yoga vrijkomt. Deze energie is echter bij iedereen al aanwezig, maar de mate waarin is echter verschillend. Door onder begeleiding van een deskundige Kundalini Yoga leraar oefeningen te doen, wordt de energie op een zachte en geleidelijke manier geactiveerd en kan veel bijdragen om jouw ware potentieel te ontdekken en benutten. 

Seva, ofwel ‘onbaatzuchtig dienen’ is belangrijk in yoga. De gedachte is: alles wat je geeft, krijg je tienvoudig terug. Seva is zoveel als ‘corvee’ en past bij het retraite. Iedereen krijgt een klein taakje, denk aan groente wassen en snijden, de yogazaal vegen, kaarsen aansteken, eten uitserveren of afwassen. In de yogische overtuiging ‘verschoon je door seva je karma’. Wij doen het vooral om gezamenlijk draagkracht te creëren. 

Sadhana is het vroege ochtend ritueel en de hoeksteen van de Kundalini yoga. Het is een persoonlijke spirituele beoefening met yoga&meditatie en essentieel in deze vorm van yoga. Gezamenlijk Sadhana doen kan magisch zijn, het ontsteekt het innerlijke licht en je loopt de rest van de dag op wolkjes (al was het maar omdat je een beetje vroeg bent opgestaan). In dit retraite hebben we ervoor gekozen om twee maal een verkorte Sadhana te doen (anderhalf uur).

Gedurende dit korte retraite zullen we zoveel mogelijk een yogische leefstijl volgen, zonder daarin heel strak en dogmatisch te zijn. Dus geen middernachtelijke Sadhana’s, stiltedagen of vasten, om maar eens iets te noemen. Het doel van deze leefstijl is de geest en ziel zoveel mogelijk te verlichten. We bereiken dit o.a. door het lichaam goed te voeden, maar niet onnodig te belasten met vertering. Zwaar eten zit de yoga ook in de weg. We eten sober en zoveel mogelijk puur en onbewerkt, gebruiken geen koffie, frisdrank, suiker, alcohol en dierlijke producten. Er wordt voor je gekookt: een stevig ontbijt (warm); een lichte lunch en een avondmaaltijd. Tussendoor is er voldoende fruit. Als je een probleem hebt met je bloedsuiker o.i.d. en je af en toe een energy bar of iets extra’s nodig hebt, laat het ons dan weten! 

Het is niet aan te raden om een kind mee te nemen. Wellicht is het prettiger om dit weekend de focus op jezelf te houden en je aandacht niet te hoeven verdelen

Het is niet aan te raden om een hond mee te nemen. Wellicht is het prettiger om dit weekend de focus op jezelf te houden en je aandacht niet te hoeven verdelen

Eilandpost: de laatste nieuwtjes
"Energieker na week vol prikkels"
01-03-2022

De Texelse Courant schreef een artikel over de Intermittent Fasting en Leefstijl training op Texel.

Nationale Vitaliteitsweek
30-08-2022

Krim Vitaal is één van de ambassadeurs van de Nationale Vitaliteitsweek.

Meer vitaliteitsprogramma's

Vraag of opmerking?

Heb je vragen over deze vitaliteitsprogramma's, voor jezelf of voor je medewerkers? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

Uiteraard zullen wij vertrouwelijk met uw gegevens omgaan. Dit leest u ook in ons privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.