Zonsondergang op Texel

Texel heeft de mooiste zonsondergangen


De zonsondergang op Texel is iedere dag anders en iedere dag schitterend. Veel mensen trekken er speciaal voor naar het strand bij de vuurtoren aan de westkant van het eiland om dit natuurfenomeen te bewonderen. En terecht.
Het gezegde is ‘avondrood mooi weer aan boord’. Het weer komt in Nederland vaak uit het westen. Als er in de westhoek, de richting waar de zon ondergaat, geen bewolking of slechts wat hoge sluierbewolking is, betekent dit dat een storing nog ver weg is. U geniet dan van de mooiste zonsondergang en u weet dat de kans groot is dat het nog een tijdje mooi weer blijft.

Hoe laat wordt het donker op Texel?  

De zonsondergang is het moment waarop de zon achter de horizon verdwijnt. De zon is pas volledig ondergegaan op het moment dat de hele zonneschijf niet meer te zien is. Dit duurt zo’n 3 tot 4 minuten vanaf het moment dat het eerste randje van de zon achter de horizon verdwijnt. Als u wilt genieten van een mooie Texelse zonsondergang is het dus handig om te weten wanneer de zon precies onder gaat.

Samen genieten 

Kinderen vinden het fantastisch als ze wat langer op mogen blijven. Ga tegen zonsondergang samen naar het strand bij de vuurtoren in De Cocksdorp om de zon langzaam in de zee te zien zakken. Dat levert zeker mooie plaatjes en een mooie vakantieherinnering op. Bent u met uw geliefde op Texel? Mis dit prachtige tafereel ook dan niet. De romantiek spat er af.

 Ligging van onze parken op Texel 

kaart van texel
Hotel Molenbos
Postweg 224-226, De Cocksdorp
Bekijk het hotel
Golfbaan De Texelse
Roggeslootweg 3, De Cocksdorp
Bekijk de golfbaan
Zwembad De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het zwembad
Vakantiepark De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk het park
Camping Kogerstrand
Badweg 33, De Koog
Bekijk de camping
Camping De Shelter
Boodtlaan 43, De Koog
Bekijk de camping
Villapark De Koog
Boodtlaan 80, De Koog
Bekijk het park
Bungalowpark 't Hoogelandt
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Residentie Californië
Californiëweg 443, De Koog
Bekijk het park
Camping Loodsmansduin
Rommelpot 19, Den Hoorn
Bekijk de camping
Camping De Krim
Roggeslootweg 6, De Cocksdorp
Bekijk de camping

Fotoalbum zonsondergang Texel

Uw verblijf op Texel

Om een mooie zonsondergang op Texel te beleven, moet u eigenlijk wel op Texel overnachten. De laatste boot vertrekt immers om 21.00 uur naar het vaste land. Bij De Krim Texel kunt u uit verschillende parken en accommodaties kiezen: zoals campings, appartementen, hotel, bungalows, appartementen, hotel, bungalows en (luxe) villa’s. De accommodaties liggen verspreid over het eiland. Kies nu uw favoriete accommodatie en zit binnenkort op de eerste rij bij een prachtige Texelse zonsondergang.