Pasen op Texel

Geniet van Pasen 2023

Het is heerlijk om tijdens de paasdagen op Texel te verblijven. Er dartelen duizenden jonge lammetjes in de Texelse weides. Het zorgt voor het ultieme Paasgevoel om erbij te zijn als de lammetjes voor het eerst naar buiten gaan. Mis dit niet! Daarnaast hebben we een paar leuke tips voor uw Paasvakantie op Texel op een rijtje gezet. 

Fotoalbum Pasen op Texel

Paas eiland

Paaseiland

Op 1 augustus 1721 vertrok de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen met drie schepen om het zuiden te ontdekken. Startpunt: de Rede van Texel. Op paaszondag, 5 april 1722, ontdekten ze bij toeval Paaseiland (3700 kilometer uit de kust van Chili).

Vanwege deze geschiedenis ging kunstenaar Niek Welboren naar Paaseiland. Hij raakte zeer onder de indruk van het mysterieuze eiland met de reusachtige beelden en maakte er ruim tachtig tekeningen. Daarom heeft hij er, samen met het bestuur van Paaseiland, voor gezorgd dat de beste beeldhouwer van Paaseiland naar Texel kwam. Bene Aukara Tuki Pate maakte uit een brok tufsteen van 6000 kilo een beeld als symbool van de band tussen de twee eilanden.‘De Dromer van Rapa Nui’ staat bij de Eilandgalerij en kijkt in de richting van Paaseiland.

Ga de natuur in

Wist u dat de grootste lepelaarkolonie van Nederland Texel als thuishaven heeft? In het natuurgebied De Geul broedt en voedt deze groep vogels ongestoord. Tijdens de excursie 'Vogelkolonies van De Geul', welke wordt georganiseerd door Ecomare, leert u alles over deze en andere vogels in dit natuurgebied. 

Maar u kunt natuurlijk ook zonder deel te nemen aan de excursie het gebied verkennen. Natuurgebied De Slufter is ook zeker een bezoekje waard. Door de open verbinding met de Noordzee groeien en bloeien hier planten die tegen de zoute lucht en het zoute water kunnen. Loop eens samen de Slufter Speurtocht. Leuk voor jong en oud!

de-geul-kust
Paaseieren zoeken

Recreatie tijdens Pasen

Alle campings van De Krim Texel zijn tijdens de Pasen (weer) open en de recreatieteams hebben leuke programma's voor u samengesteld. Bekijk de activiteiten tijdens de paasdagen op Vakantiepark De Krim, Camping Kogerstrand en Camping Loodsmansduin.
Verblijft u op Camping De Shelter, Villapark De Koog, Bungalowpark 't Hoogelandt of Residentie Californië, dan kunt u deelnemen aan het programma op Camping Kogerstrand. Gasten van Hotel Molenbos kunnen deelnemen aan het programma op Vakantiepark De Krim.

Dit is er nog meer te doen rond Pasen

De Texelse vuurtoren

De Texelse vuurtoren

De Cocksdorp

Geniet van het mooiste uitzicht op Texel vanaf 47 meter boven het zeeniveau! 

Speelnatuur van OERRR

Speelnatuur van OERRR

De Waal

Ga lekker op avontuur door te klauteren & te spetteren in de natuur!

E-kickbike

E-kickbike

De Cocksdorp en Den Burg

 Verken Texel op een sportieve en snelle manier met deze elektrische steps! 

 Fietsroutes

Fietsroutes

Meerdere locaties

Fiets door de diverse landschappen van Texel en langs vele mooie bezienswaardigheden. 

Rondvlucht

Rondvlucht

De Cocksdorp

Ontdek de schoonheid van Texel op hoogte tijdens een rondvlucht met Tessel Air!

Texel Zoo

Texel Zoo

Oosterend

Bewonder de prachtige dieren in de dierentuin van Texel.

TukTuk rijden

TukTuk rijden

Oudeschild

Huur een TukTuk en ga op avontuur op Texel!

Natuuravontuur

Natuuravontuur

De Cocksdorp

Leer van alles over de dieren, planten en het klimaat op een leuke manier!