Lekker weg met Kerst

Kerstvakantie op Texel

Tijd voor elkaar!

In december komt het hele eiland in kerstsfeer. De dagen worden korter en overal branden kleine lampjes en kaarsen. Tijd voor lekker eten, cadeautjes, maar vooral... tijd voor elkaar! Hieronder treft u een greep uit de vele leuke activiteiten die in de kerstvakantie op Texel te beleven zijn. Genoeg redenen om lekker weg te zijn met of rond de Kerst en Oud & Nieuw!

De Cocksdorp, vuurtoren

Kerstvakantie op sien Tessels

 Aan het einde van het jaar is het heerlijk om de sleur van alledag achter u te laten. En dat lukt prima tijdens een aantal dagen op Texel! 

  • Lekker uitwaaien op het strand
  • Strandjutten en daar later in uw accommodatie de mooiste knutsels mee maken
  • Warme chocolademelk drinken bij een knappend houtvuur in een strandpaviljoen
  • Leef u uit tijdens een potje bowlen, indoor 'glow in the dark' midgetgolf of lasergamen!*
  • De nieuwste films kijken bij Cinema Texel
  • Prachtige winterwandelingen maken door de natuur
  • Kinderen t/m 12 jaar klimmen en klauteren in het indoor speelparadijs*
  • Sterren kijken bij het Texelse observatorium
  • Zeehonden spotten tijdens een robbentocht 
  • Doe mee met de leuke activiteiten van het recreatieteam: kerstknutselen, koekjes bakken, danspret, voetballen, lampionnenoptocht, bingo, winterspelletjes en nog veel meer!*

* Deze activiteiten vindt u op Vakantiepark De Krim.

Fotoalbum kerstvakantie op Texel

Vakantiepark De Krim, entree

Oud & Nieuw op Texel

De jaarwisseling kunt u bijvoorbeeld vieren op Vakantiepark De Krim . Kom gezellig dineren in een van onze restaurants of laat een gourmetpakket bezorgen in uw accommodatie. Op nieuwjaarsdag kunt u het jaar fris beginnen met een duik in zee tijdens de traditionele Nieuwjaarsduik op het strand van De Koog, Den Hoorn of De Cocksdorp!

Vuurwerk
Vanaf 18:00 is het toegestaan om vuurwerk af te steken op het centrumplein van Vakantiepark De Krim. Zodra de klok rond middernacht heeft geslagen, licht hier de hemel op van al het prachtige vuurwerk dat wordt afgestoken.  

Vuurwerkvrij
Wilt u juist ontsnappen aan het vuurwerk omdat bijvoorbeeld uw hond(en) en /of kind(eren) hier niet van houden? Camping Loodsmansduin is volledig vuurwerkvrij!

Texel in kerstsfeer

In de kerstvakantie zijn de pittoreske dorpen De Waal, Oosterend, Den Burg en Den Hoorn op Texel helemaal in kerstsfeer. Gezellig om te winkelen en uw laatste kerstinkopen te doen! Ook worden er in deze periode diverse sfeervolle kerstmarkten georganiseerd. Meer leuke tips voor de Kerstvakantie treft u hieronder. 

Schaatsen

Hoewel de winters op Texel gematigd zijn kan er toch regelmatig op natuurijs geschaatst worden. In verschillende dorpen zijn er ijsbaantjes met verlichting en koek en zopie. Maar er gaat natuurlijk niets...

...boven schaatsen in de prachtige Texelse natuur. Bijvoorbeeld bij de ondiepe plassen van natuurgebied Waalenburg of de duinmeertjes bij Den Hoorn. Vraag een Texelaar om tips waar het ijs 'houwes' is.  

Kerstmarkt

Oosterend
15-12-2018

De jaarlijkse sfeervolle Kerstmarkt van Oosterend is een echte traditie. Laat u verrassen door fijne sfeer die er op deze kerstmarkt heerst.
Struin door de smalle straatjes rondom de grote kerk en geniet van de ...

... kleine kraampjes met leuke (kerst)spulletjes. De Kerstmarkt begint om 16.00 uur en eindigt in 20.00 uur. 

Locatie: De grote kerk, Oosterend

Zingen onder de boom

De Koog
24-12-2018

 Op kerstavond zingen de bewoners van De Koog samen met toeristen onder de grote kerstboom ...

 ... op het dorpsplein. Om 19.00 uur is iedereen welkom om mee te komen zingen. Alleen kijken is natuurlijk ook mogelijk.  

Locatie: Dorpsplein, De Koog

Eindejaarsmarkt

Den Burg
27-12-2018

Wanneer u nog niet genoeg in winterstemming bent is een bezoek aan de Oudjaarsmarkt in Den Burg een aanrader. Op 27 december wordt in het centrum van Den Burg veel georganiseerd: een afwisselend muziekprogramma, diverse ...

... lekkernijen en drankjes, vuurkorven om lekker bij op te warmen en nog veel meer! De markt vindt plaats tussen 14.00 en 21.00 uur. U heeft dus genoeg tijd om rustig langs de kraampjes te slenteren.  

Locatie: Den Burg

Nieuwjaarsduik

Meerdere Locaties
01-01-2019

Begin het nieuwe jaar met een koude duik in de Noordzee in. Dit kan bij de strandslagen van Paal 9, Paal 20 en Paal 28. Trek uw bikini, badpak of zwembroek aan en spring met honderden Texelaars…

...en toeristen een fris nieuwjaar in. Na de duik kunt u weer opwarmen onder het genot van een warme erwtensoep of een Texels likeurtje. 

Locatie: Paal 28, De Cocksdorp. Paal 9, Den Hoorn. Paal 20, De Koog

Winterwandeltocht

Den Hoorn
06-01-2019

Wandelsportvereniging het Gouden Boltje organiseert een Winterwandeltocht. Bij deze wandeling kan men zelf kiezen of u 5 of 10 kilometer loopt. De deelnamekosten ...

... zijn € 2,- voor leden en € 3,- voor niet leden. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen. De starttijd is tussen 13.00 en 14.00 uur. Het startpunt is Restaurant BOSQ.

Locatie: Bakkenweg 16, Restaurant BOSQ, Den Hoorn 

Lees meer

Heeft u nog geen keuze kunnen maken?

Vragen? Liever persoonlijk contact?

Wij staan voor u klaar!

0222 - 390 112 

Maandag-vrijdag: 9.00-18.30
Weekend: 9.00 -17.00

Veelgestelde vragen

Bekijk FAQ

06 1349 1966 (whatsapp)

Dagelijks 9.00-20.00
Reactie binnen 30 minuten

Alle prijzen 2019 zijn inclusief BTW, reserveringskosten en exclusief gemeentelijke heffingen à € 1,85 p.p.p.n. met een maximum van 7 nachten. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e e.v. persoon à € 8,95 p.p. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.

Alle prijzen 2019 zijn inclusief BTW, reserveringskosten en exclusief gemeentelijke heffingen à € 1,85 p.p.p.n. met een maximum van 7 nachten. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e e.v. persoon à € 8,95 p.p. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.

Aangesloten bij:

Wij werken samen met:

© 2018 De Krim Texel - Juridische informatie  

© 2018 De Krim Texel