Koningsdag

in de dorpen van Texel

Koningsdag 

De dag die in het teken staat van saamhorigheid en plezier. Op Texel weten we maar al te goed hoe dat moet! In verschillende dorpen worden verscheidene activiteiten aangeboden voor zowel jong als oud. Hier doet iedereen zijn best om er een feestje van te maken. In welk dorp u ook bent, het beloofd altijd een leuke en gezellige dag te worden, ter ere van onze Koning!  

Fotoalbum Koningsdag 

Den Burg 

Tijdens koningsdag is het feest in heel Den Burg, er zijn verschillende activiteiten in de Wezentuin, op de Groeneplaats en op het terras van Cinema Texel. Over het hele dorp wordt een rommelmarkt verspreid met o.a. kraampjes voor een hapje en een drankje om de mensen gezellig samen te brengen. De Wezentuin leent zich op deze dag als toneel voor muziek, eettentjes en leuke optredens.  

De Koog 

Om 11:00 trapt de Burgemeester de dag af. Hierna is er veel vermaak en plezier voor de kleintjes. De kinderen kunnen o.a. poffertjes eten of lekker springen op het springkussen. Na het spelen gaan de kinderen hun fietsen versieren en dit tonen aan het hele dorp tijdens een rondje met de SOS-band. Verder is er een zeskamp, live muziek en animatie en natuurlijk het rad van Fortuin met leuke prijzen!  

Oosterend 

In Oosterend begint de ochtend vol met activiteiten voor de kinderen. Hierna is er een optocht met mooi en creatief versierde fietsen die vanaf het dorpshuis naar de muzieknis gaat. Eenmaal aangekomen wacht Excelsior de kinderen op met leuke muziek. De kinderen spelen hier verschillende spelletjes en kunnen hier hun fakkels maken voor het welbekende Meierblis (op 30 april).  

Oudeschild

Voor het dorpshuis van Oudeschild is er een vrijmarkt en kunnen kinderen tot en met groep 8 spelletjes spelen. De kinderen vermaken zich tijdens de taartenbakwedstrijd, waarvan de winnaar aan het einde van de middag bekend wordt gemaakt. bij slecht weer gaat alles door in het dorpshuis.

De Cocksdorp 

In De Cocksdorp worden de mooiste versieringen aan de fietsen gemaakt door de kinderen. Deze zullen zij natuurlijk aan het hele dorp laten zien tijdens hun optocht. In de middag starten er verschillende leuke spellen voor kinderen, jeugd en volwassenen en is er een gezellige markt! 

Praktische informatie 

Datum: 27/4/2022
Adres:
Meerdere locaties
Website: Koningsdag
Bekijk de actuele informatie op de website van de aanbieder!

Wellicht ook interessant voor u

Run for KiKa Marathon

Run for KiKa Marathon

Meerdere locaties
20-11-2021

Loop mee voor het goede doel of moedig de deelnemers aan! 

Lichtjestocht

Lichtjestocht

Den Burg
23-10-2021

Wandel mee met de Lichtjestocht en verlicht de straten van Den Burg!

Ontbijtbuffetten

Ontbijtbuffetten

De Cocksdorp

Begin de dag goed met een heerlijk ontbijtbuffet en een bezoek van Joris en Jet in restaurant De Waddenhoeve.

Shirma Rouse

Shirma Rouse

De Cocksdorp
28-12-2021

Ga het jaar swingend uit met Shirma’s Christmas Gospel Session! Bestel snel uw kaart.

Redactie De Krim Texel
Update: 17 december 2020 14:00

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Uiteraard zullen wij vertrouwelijk met uw gegevens omgaan. Dit leest u ook in ons privacybeleid.