Koningsdag

in de dorpen van Texel

Koningsdag 

De dag die in het teken staat van saamhorigheid en plezier. Op Texel weten we maar al te goed hoe dat moet! In verschillende dorpen worden verscheidene activiteiten aangeboden voor zowel jong als oud. Hier doet iedereen zijn best om er een feestje van te maken. In welk dorp u ook bent, het beloofd altijd een leuke en gezellige dag te worden, ter ere van onze Koning!  

Fotoalbum Koningsdag 

Den Burg 

Tijdens koningsdag is het feest in heel Den Burg, er zijn verschillende activiteiten in de Wezentuin, op de Groeneplaats en op het terras van Cinema Texel. Over het hele dorp wordt een rommelmarkt verspreid met o.a. kraampjes voor een hapje en een drankje om de mensen gezellig samen te brengen. De Wezentuin leent zich op deze dag als toneel voor muziek, eettentjes en leuke optredens.  

De Koog 

Om 11:00 trapt de Burgemeester de dag af. Hierna is er veel vermaak en plezier voor de kleintjes. De kinderen kunnen o.a. poffertjes eten of lekker springen op het springkussen. Na het spelen gaan de kinderen hun fietsen versieren en dit tonen aan het hele dorp tijdens een rondje met de SOS-band. Verder is er een zeskamp, live muziek en animatie en natuurlijk het rad van Fortuin met leuke prijzen!  

Oosterend 

In Oosterend begint de ochtend vol met activiteiten voor de kinderen. Hierna is er een optocht met mooi en creatief versierde fietsen die vanaf het dorpshuis naar de muzieknis gaat. De kinderen spelen hier verschillende spelletjes en kunnen hier hun fakkels maken voor het welbekende Meierblis (op 30 april).  

Oudeschild

Voor het dorpshuis van Oudeschild is er een vrijmarkt en kunnen kinderen tot en met groep 8 spelletjes spelen. De kinderen vermaken zich tijdens de taartenbakwedstrijd, waarvan de winnaar aan het einde van de middag bekend wordt gemaakt. bij slecht weer gaat alles door in het dorpshuis.

De Cocksdorp 

In De Cocksdorp worden de mooiste versieringen aan de fietsen gemaakt door de kinderen. Deze zullen zij natuurlijk aan het hele dorp laten zien tijdens hun optocht. In de middag starten er verschillende leuke spellen voor kinderen, jeugd en volwassenen en is er een gezellige markt! 

Praktische informatie 

Datum: 27/4/2023
Adres:
Meerdere locaties
Website: Koningsdag
Bekijk de actuele informatie op de website van de aanbieder!

Wellicht ook interessant voor u

Kunst Zomer Texel

Kunst Zomer Texel

Meerdere locaties
28-05-2022 - 01-10-2022

Beleef de Kunst Zomer Texel en geniet van theater, cultuur, muziek en kunst!

Kunstroutes Texel

Kunstroutes Texel

Meerdere locaties
28-05-2022 - 01-10-2022

Vier routes leiden u langs exposities, kunstenaars en muzikanten op Texel!

 Sterrenkijkavond

Sterrenkijkavond

De Koog
29-09-2022 - 01-12-2022

Laat u betoveren door de prachtige sterrenhemel tijdens de sterrenkijkavonden op Texel!

Oktoberfest op Texel

Oktoberfest op Texel

De Cocksdorp
01-10-2022

Haal alvast uw Oktoberfest-outfit uit de kast!

Redactie De Krim Texel
Update: 2 mei 2022 8:45