Zonnepanelen en waterberging

Op Golfbaan De Texelse

Op Golfbaan De Texelse wordt momenteel een tweede zonnepanelenveld op een waterberging aangelegd. Hiermee is Golfbaan De Texelse goed voorbereid op droogteperioden en perioden van overvloed aan water én voorziet De Krim Texel steeds meer in eigen energiebehoefte.

Golfbaan_1

Duurzaam waterbeheer en energie opwekken

Bij Golfbaan De Texelse liggen twee waterbergingen. De totale wateroppervlakte is ruim 12.500m2 waardoor hier ongeveer 27.500.000 liter water opgeslagen kan worden. Deze bassins vervullen in perioden met veel water een nuttige functie voor de golfbaan en de omgeving door de tijdelijke opslag van wateroverschotten. 

Op de eerste waterberging zijn in 2017 al 2.390 zonnepanelen gelegd. Op de tweede waterberging worden nog eens 1.600 zonnepanelen geplaatst. De Krim Texel maakt hiermee een grote stap in het zelf opwekken van energie en zal dit middels een smartgridsysteem efficiënt zelf gaan gebruiken. 

Door de plaatsing van de drijvende zonnepanelen zal bovendien de verdamping van het opgeslagen water met 75% afnemen. Dit betekent dat in de zomermaanden zo’n 30.000 liter per dag (per jaar ruim 5.000.000 liter) niet zal verdampen en dus beschikbaar blijft voor perioden van grote droogte.

Lees meer over het duurzame beleid van De Krim Texel

Lees meer nieuws

Winnaars 'Paaseieren zoeken'
11-04-2023

Bekijk de winnaars van onze winactie 'Paaseieren zoeken'

Lees meer
De Texelse stijgt in ranglijsten
29-03-2024

Golfbaan de Texelse is flink gestegen op de ranglijsten van De Golfers' Choice Rankings.  

Lees meer

Redactie De Krim Texel
Update: 13 april, 16:30, 2023

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.