De Krim Texel bestaat 50 jaar

Gouden Jubileum

De Krim Texel viert donderdag 7 mei 2020 het gouden jubileum. Exploitatiemaatschappij De Krim is in 1970 opgericht en gestart met de exploitatie van een noodcamping achter de Rugediek: Camping De Krim. In de afgelopen 50 jaar is ons Texelse bedrijf gegroeid naar negen exploitaties verspreid over het eiland.

Festiviteiten & Boek

Natuurlijk hadden we ons gouden jubileum graag met onze gasten, Tesselaars en medewerkers gevierd. Door de coronamaatregelen is dat op dit moment helaas niet mogelijk. Het is de bedoeling dat er later dit jaar alsnog feestelijke activiteiten plaatsvinden om het jubileum te vieren. 

Het unieke en inspirerende pioniersverhaal van De Krim Texel staat mooi beschreven in een jubileumboek dat tijdens de officiële feestavond in het najaar wordt gepresenteerd. 

Vakantiepark De Krim, animatieteam Zizo de zeehond
De Krim Texel, oprichtingsdocument

Terugblik

In 50 jaar tijd is er heel veel gebeurd. Van de ontwikkeling van de noodcamping naar een volwaardig vakantiepark met vele faciliteiten, de aanleg van de golfbaan, de fusie met Texelcampings, de uitbreiding van he aanbod met een evenementenhal, en nog veel meer. We zijn ongelooflijk trots op de gezonde organisatie die er nu staat. Een zelfstandig bedrijf met een groot hart voor Texel. “Wij voelen de verantwoordelijkheid voor het eiland Texel al vanaf het allereerste begin” aldus Iwan Groothuis, algemeen directeur. In ons oprichtingsdocument staat letterlijk: “Zij stellen zich ten doel dit terrein voor recreatiedoeleinden te exploiteren en daardoor de bestaansmogelijkheden van de inwoners van Texel en van Eierland in het bijzonder te vergroten.” Deze filosofie is nog steeds springlevend. Dit uit zich onder andere in de keuze van de leveranciers, sociaal personeelsbeleid, de ondersteuning van maatschappelijke en culturele activiteiten op Texel en investeringen in duurzaamheid. Door onze blijvende focus op kwaliteit - in dienstverlening, interne organisatie, accommodaties en medewerkers - zijn we in staat om groei te realiseren en de verwachtingen van onze gasten steeds te overtreffen. Lees meer over De Krim Texel

Lees meer nieuws

Biovergister op De Krim Texel
03-07-2024

De Krim Texel zet opnieuw grote stappen in verduurzaming met de komst van een nieuwe biovergister.

Lees meer
Nieuw zwembad
29-05-2024

Op Camping Loodsmansduin is een gloednieuw buitenzwembad geopend!

Lees meer
Werken op Texel?
09-01-2023

Bekijk de vacatures of neem contact met ons op voor een open sollicitatie!

Lees meer
De Krim 10 Zekerheden
10-01-2023

Boek onbezorgd uw vakantie in 2023 en 2024 met De 10 Krim Zekerheden.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.