Volg de nieuwbouw

op Golfbaan De Texelse

Nieuwbouw op Golfbaan De Texelse  

De bouw van een nieuw clubhuis met restaurant en terras bij Golfbaan De Texelse is in volle gang. Het nieuwe clubhuis kijkt straks uit op de greens van hole 9 en 18 en ligt op een hoogte van 1.60m. Met dat uitzicht smaakt een Skuumkoppe na het golfen nog beter! Ook aan de golfbaan zelf worden een aantal verbeteringen doorgevoerd. De werkzaamheden zullen naar verwachting in april 2022 volledig afgerond zijn. 

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws en het volgen van de bouw.

Impressie bouw

Loading...
bouw_clubhuis_&_restaurant_golfbaan_(4)

Overzicht nieuwbouw en verbeteringen

Het nieuwe clubhuis wordt op ongeveer 75 meter afstand van het huidige clubhuis gebouwd, naast het pad van hole 9 naar hole 10. Het nieuwe clubhuis bestaat uit 2 verdiepingen van 500m2. De kelderverdieping bestaat uit een buggyruimte, kleedkamers, toiletten, opslagruimte, techniek, de personeelskantine en bestuurskamer voor de golfclub. De kelderverdieping is ongeveer 3 meter hoog, deels onder het maaivlak en deels erboven. De ‘normale verdieping’ ligt op 1,60m hoog waardoor er een schitterend uitzicht ontstaat over de golfbaan vanuit het terras en restaurant gedeelte. Op deze verdieping bevindt zich de entree, de receptie en golfshop, het restaurant en de keuken.

Naast het nieuwe clubhuis zijn er nog een aantal verbeteringen gepland:

  • Hole 1 wordt aangepast. In november slopen we het huidige clubhuis. Op de plek van het oude clubhuis komt een verhoogde afslag van ongeveer 4m hoog. De green van hole 1 wordt verplaatst.
  • Er komt een nieuwe oefengreen, naast de driving range.
  • De toegangsweg wordt verplaatst en zal gaan door het voormalige landbouwperceel van de familie Wijtten.
  • In verband met de veiligheid wordt de driving range verlengd. De 2 par 3 holes achter de driving range verplaatsen we naar het voormalige landbouwgebied waar nu al enige jaren veel zand is opgeslagen.
  • Waarschijnlijk wordt deze winter een 2e waterberging aangelegd naast de huidige waterberging met zonnepanelen.

Golfbaan blijft open

Tijdens de verbouwing blijft de golfbaan open. Tot en met herfstvakantie 2021 zijn het huidige clubhuis en het restaurant toegankelijk. In november 2021 worden deze afgebroken. Er komt dan een tijdelijk gebouw van november tot april met daarin ontvangst/receptie en eenvoudige horeca. De eerste 9 Holes zijn vanaf 15 november 2021 voor ca. 4 maanden gesloten. U kunt de gehele periode wel golfen op hole 10-18. Alle werkzaamheden zullen naar verwachting in april 2022 afgerond zijn. Bij voorbaat onze excuses voor enige bouwoverlast.

bouw_clubhuis_&_restaurant_golfbaan_luchtfoto
Bouw_clubhuis_25-8

Updates bouw

7 februari 2022: De verhoogde Tee van Hole 8 is aangelegd en bij Hole 3 is helmgras geplant. De dakgoten zijn geplaatst aan het restaurant en er wordt binnen druk gewerkt door de stucadoors.
11 januari 2022:
Er verscheen een artikel in Greenkeeper.
29 november 2021:
Het clubhuis is waterdicht en de kozijnen zitten erin. Er wordt nu gewerkt aan de wandbekleding en de installatiewerkzaamheden.
14 oktober 2021:
De dekvloer van de kelderverdieping van het nieuwe clubhuis ligt erop. Er wordt begonnen met de staalconstructie. Daarna de wanden en het dak.
27 september 2021:
De muren van de begane grond worden geplaatst.
17 september 2021: Er is 250 kuub beton gestort voor de begane grond van het nieuwe clubhuis.
7 september 2021: De kelder van het nieuwe clubhuis is geïsoleerd en betonvlechtwerk is geplaatst.
25 augustus 2021: De kelder van het nieuwe clubhuis is uitgegraven. Nu wordt de bekisting voor het beton gemaakt. 

Lees meer nieuws

Winnaars 'Paaseieren zoeken'
11-04-2023

Bekijk de winnaars van onze winactie 'Paaseieren zoeken'

Lees meer
De Texelse stijgt in ranglijsten
29-03-2024

Golfbaan de Texelse is flink gestegen op de ranglijsten van De Golfers' Choice Rankings.  

Lees meer

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste nieuws & de leukste aanbiedingen in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.