Eet je fit

Gezonde en inspirerende workshops

Voedings- en kookworkshops

Volg tijdens je verblijf op Texel een van de leuke en inspirerende workshops over gezond eetgedrag en gezonde voeding. Van 8 t/m 12 oktober 2022 worden er op het recreatieprogramma diverse voedings- en kookworkshops aangeboden zoals ‘Eet je fit’, ‘Groente fermenteren’ en ‘Smoothiebowls maken’. Zodat je vol gezonde inspiratie het eiland weer verlaat.

Bekijk hieronder het programma en meld je direct aan!

Intermittent_workshop_wegen

Eet je Fit

Welke voeding kost je lichaam energie en van welke voeding krijg je energie? Dat leer je in de workshop Eet je Fit. Met handige tips en trucs om de juiste ingrediënten te kiezen als je boodschappen doet. We koken en eten daarnaast een heerlijk gerecht als avondmaaltijd dat je ook straks thuis in ‘no time’ op tafel zet.

Data: Zaterdag 8 oktober
Tijd: 17 - 19 uur
Kosten: € 15,00 per persoon
Locatie: De Waddenhoeve
Aanmelden:
Meld je aan voor 8 oktober

Groente fermenteren: Verrot lekker!

Groente fermenteren is in. En niet zonder reden! Gefermenteerde groenten zijn verrassend lekker en doen wonderen voor je gezondheid. Het versterkt je immuunsysteem, verbetert je spijsvertering en ook je darmen varen er wel bij. Tijdens deze workshop leggen we de bijzonderheden uit van het fermenteren van groente. En natuurlijk maak je ook je eigen fermentatie om mee naar huis te nemen. 

Data: Zondag 9 oktober
Tijd: 15 - 17 uur
Kosten: € 15,00 per persoon
Locatie: De Waddenhoeve
Aanmelden:
Meld je aan voor 9 oktober

Intermittent_workshop_resultaat
Krim_Vitaal_workshops_smoothiebowl

Smoothiebowls maken

Heb je altijd al willen weten hoe je de lekkerste smoothie bowl maakt? En ook waarom dit een echte aanrader is? Dan is dit je kans want de vitaliteitsexperts bij Krimvitaal zijn gespecialiseerd in het maken van smoothies en smoothiebowls! Krista en Brenda leren je de fijne kneepjes waarna je aan de slag gaat met een echte hogesnelheidsblender om je eigen smoothie bowl te maken!

Data: Maandag 10 oktober
Tijd: 10 - 12 uur
Kosten: € 15,00 per persoon
Locatie: De Waddenhoeve
Aanmelden:
Meld je aan voor 10 oktober

Happy Food Happy Mood

Wat je dagelijks eet heeft invloed op je gemoedstoestand. Slechte voeding komt kort gezegd je humeur niet altijd ten goede. Hoe dit komt? Dat leer je in deze workshop. En daarnaast ga je koken en proeven waar je lichaam wél heel blij van wordt. Wedden dat je deze ‘happy food’ heel lekker vindt?

Data: Dinsdag 11 oktober
Tijd: 11 - 13 uur
Kosten: € 15,00 per persoon
Locatie: De Waddenhoeve
Aanmelden:
Meld je aan voor 11 oktober

Intermittent_workshop_lachen
Krim_Vitaal_workshops_chocolade

Gezond en lekker genieten van chocolade!

Wist je dat cacao een sterke antioxidant is en dat het een bloeddrukverlagende werking heeft? Wist je ook dat cacao het goede cholesterolgehalte verhoogt en het risico op hart- en vaatziekten verkleint? Dat is goed nieuws als je fan bent van chocolade. Toch is lang niet alle chocolade goed voor je gezondheid. Tijdens de workshop ‘Gezond en lekker genieten van chocolade” leer je belangrijke wetenswaardigheden over cacao én maken we diverse lekkere recepten waarvan je na afloop kunt genieten!

Data: Woensdag 12 oktober
Tijd: 14 - 16 uur
Kosten: € 15,00 per persoon
Locatie: De Waddenhoeve
Aanmelden:
Meld je aan voor 12 oktober

Trainers

De workshops worden gegeven door de gezondheidscoaches van Vitaliteits Factory: Krista en Brenda. Zij delen graag de kracht van verse en natuurlijke voeding en stimuleren mensen om gezond en puur eten als leefstijl te kiezen.

Coaches