Eet je fit

Gezonde en inspirerende workshops

Voedings- en kookworkshops

Volg tijdens je verblijf op Texel een van de leuke en inspirerende workshops over gezond eetgedrag en gezonde voeding. 12 t/m 16 december worden er op het recreatieprogramma diverse voedings- en kookworkshops aangeboden zoals ‘Eet je fit met Herfstgroente’, ‘Groente fermenteren voor de feestdagen’ en ‘ontbijtbowls maken die je lichaam verwarmen’. Zodat je vol gezonde inspiratie het eiland weer verlaat.

Bekijk hieronder het programma en meld je direct aan!

Krim-Vitaal-workshop

Eet je Fit in de herfst en winter!

Welke voeding kost je lichaam energie en van welke voeding krijg je energie? Dat leer je in de workshop Eet je Fit. Met handige tips en trucs om de juiste ingrediënten te kiezen als je boodschappen doet. We koken en eten daarnaast een heerlijk gerecht als avondmaaltijd dat je ook straks thuis in ‘no time’ op tafel zet.

Data:
12 december: Eet je fit en warm in de winter
Tijd: 17 - 19 uur
Kosten: € 15,00 per persoon
Locatie: De Waddenhoeve
Aanmelden:
Meld je aan voor 12 december.

Groente fermenteren: Verrot lekker!

Groente fermenteren is in. En niet zonder reden! Gefermenteerde groenten zijn verrassend lekker en doen wonderen voor je gezondheid. Het versterkt je immuunsysteem, verbetert je spijsvertering en ook je darmen varen er wel bij. Tijdens deze workshop leggen we de bijzonderheden uit van het fermenteren van groente. En natuurlijk maak je ook je eigen fermentatie om mee naar huis te nemen. 

Data en tijden:
13 december, 15 -17 uur : Feestelijk Fermenteren
Kosten: € 15,00 per persoon
Locatie: De Waddenhoeve
Aanmelden:
Meld je aan voor 13 december.  

Intermittent_workshop_resultaat
vegetarisch-eten

Feestdagenspecial

Tijdens deze workshop maken we een aantal verrassende recepten waarmee je je fit en energiek blijft voelen tijdens de feestdagen én erna. De recepten zijn feestelijk en origineel en bovendien makkelijk te maken. Zo hoef je maar weinig tijd in de keuken door te brengen en kun je volop genieten van quality time met je gasten!

Datum: 14 december, Feestdagenspecial
Tijd: 11 - 13 uur
Kosten: € 15,00 per persoon
Locatie: De Waddenhoeve
Aanmelden:
Meld je aan voor 14 december. 

Gezond en lekker genieten van chocolade

Wist je dat cacao een sterke antioxidant is en dat het een bloeddrukverlagende werking heeft? Wist je ook dat cacao het goede cholesterolgehalte verhoogt en het risico op hart- en vaatziekten verkleint? Dat is goed nieuws als je fan bent van chocolade. Toch is lang niet alle chocolade goed voor je gezondheid. Tijdens de workshop ‘Gezond en lekker genieten van chocolade” leer je belangrijke wetenswaardigheden over cacao én maken we diverse lekkere recepten waarvan je na afloop kunt genieten! 

Data:
15 december: Happy Food Happy Mood
Tijd: 11 - 13 uur
Kosten: € 15,00 per persoon
Locatie: De Waddenhoeve
Aanmelden:
Meld je aan voor 15 december. 

Krim_Vitaal_workshops_chocolade
Krim-Vitaal-workshop

Smakelijk Zoet Zonder Suiker

Geraffineerde suiker is slecht voor onze gezondheid. Het heeft een nadelige invloed op je bloedsuikerspiegel en je energieniveau. Maar gelukkig zijn er lekkere alternatieven. Wil je meer weten over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met de alternatieven voor geraffineerde suiker? Tijdens de workshop leer je onder andere meer over de effecten van geraffineerde suiker op je bloedsuikerspiegel en de invloed hiervan op jouw energieniveau. We gaan alle alternatieven proeven en leren je welke soort je het beste in welk gerecht kunt toepassen. Je zult versteld staan van wat er allemaal mogelijk is, want we gaan ook lekkere recepten maken. Daarnaast krijg je waardevolle tips & trucs waar je op kunt letten als je geraffineerde witte suiker op een natuurlijke manier wilt vervangen. Kortom, een waardevolle investering in jouw gezondheid!

Datum: 16 december: Smakelijk zoet zonder suiker
Tijd: 11 - 13 uur
Kosten: € 15,00 per persoon
Locatie: De Waddenhoeve
Aanmelden:
Meld je aan voor 16 december.

Trainers

De workshops worden gegeven door de gezondheidscoaches van Vitaliteits Factory: Krista en Brenda. Zij delen graag de kracht van verse en natuurlijke voeding en stimuleren mensen om gezond en puur eten als leefstijl te kiezen.

Coaches