Tips voor 2021

Texel in 2021

Wilt u Texel in 2021 bezoeken of heeft u uw verblijf al geboekt? Speciaal voor u hebben we een lijstje samengesteld met redenen om een vakantie op Texel niet langer uit te stellen! Maak uw eigen favorietenlijstje en dan verwelkomen we u graag op Texel in 2021.

Alle ruimte op Texel

Waar andere stranden al snel te druk worden, heeft u op Texel zelfs op een prachtige zomerdag nog genoeg ruimte om u heen. Bijvoorbeeld voor het bouwen van zandkastelen, vliegeren, strandzeilen of in alle rust genieten van de zon. Of ga lekker wandelen, fietsen of pak de mountainbike en ga de uitdaging aan op de 100-km lange MTB route. Texel biedt 2021 in elk jaargetijde voldoende vertier en door er even helemaal uit te zijn raakt u weer compleet opgeladen. 

De Cocksdorp, vuurtoren
Bootcamp

Natuurbootcamp in Nationaal Park Duinen van Texel

Actief bezig zijn in de natuur geeft energie. Texel beschikt over 4300 hectare aaneengesloten Nationaal Park Duinen van Texel. Het bestaat uit duinen, bossen, heide, natte duinvalleien met vele wandelroutes. De perfecte locatie voor een natuurbootcamp. Nationaal Park Duinen van Texel heeft een stap-voor-stap bootcamptraining samengesteld inclusief foto’s. Het startpunt ligt bij Boskiosk ’t Turfveld en de gehele bootcamp duurt een uur. Download hier de bootcamptraining.

Lees meer over actief op Texel

Texel fietseiland

Texel is een echt fietseiland met ruim 140 kilometer aan verhard fietspad. Fiets het eiland rond of er dwars overheen en kom op de mooiste plekjes. Nog een vrij nieuw fietspad is het fietspad langs de Prins Hendrik zanddijk met prachtig uitzicht op het wad en de vallei waar veel vogels vertoeven. Ook in Polder Waalenburg zijn nieuwe fietsroutes gemaakt die onder andere uitkomen bij het nieuwe Natuurcentrum De Marel. Meer fietsen op Texel en gratis fietsroutes.

Fietsen met het gezin
Kabouterpad

Op avontuur op het Kabouterpad

Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar is er in de Zelfpluktuin het Kabouterpad. Ga met kabouter Berry over het 900m wandelpad en leer hoe van een zaadje de lekkerste Kabouterjam wordt gemaakt. In de Boerderijwinkel zijn Kaboutermutsen en de Kabouterjam verkrijgbaar. Tijdens de wandeling kan er tegelijkertijd geplukt worden op de Plukroute. Een aanrader is om het Kabouterpad af te sluiten met een heerlijke verse smoothie of een ijsje in de Theetuin. Het Kabouterpad is geopend tijdens de openingstijden van de Zelfpluktuin, van 1 mei tot 26 oktober. Bekijk meer Texeltips voor kinderen.

Nieuw wandelpad over De Hoge Berg

Wandelen in de natuur kan gelukkig altijd. De frisse lucht opsnuiven en genieten van de omgeving. Op De Hoge Berg kunt u tussen de Tuunwallen lopen. Deze oer-Texelse wallen van graszoden begrenzen de weilanden en geven schapen en lammetjes beschutting tegen wind, regen en zon. De wallen zijn arm van voedsel wat zorgt voor prachtige bloemrijke begroeiing. Naast de reeds bestaande wandelpaden tussen de Tuunwallen op De Hoge Berg komt er in 2021 een prachtig pad bij die momenteel wordt aangelegd. Dit pad sluit aan op reeds bestaande wandelroutes waardoor u dit unieke gebied nog beter kunt beleven. Bekijk meer wandelen op Texel.

De Hoge Berg Texel
E-foilen

E-Foilen: Zweven boven het water

Texelactive biedt in 2021 een spectaculaire nieuwe activiteit aan: E-Foilen. Bij E-Foilen staat u op een surfplank die elektrisch is aangedreven. Maar in plaats van dat u op het water surft, zweeft u boven het water, aangedreven door een stille elektromotor. Deze nieuwe sensatie is op slechts enkele plekken in Nederland te beleven en in 2021 ook op Texel! Wie het niet lukt om rechtop te staan kan ook op de knieën blijven zitten. Een bijzondere en unieke manier om op het water bezig te zijn. Meer lezen en reserveren of bekijk meer watersporttips op Texel.

Naar Texel met uw hond  

Zou u niet eens willen proberen om te suppen (stand up paddling) met uw hond? Dat kan alleen met uw hond of samen met andere koppels, op de mooie locatie van Paal 17. Het versterkt de band met uw trouwe viervoeter en is een heerlijke verkoelende activiteit op een zomerse dag. U krijgt hulp van hondencoach Mariska Koenders. Liever niet het water in? Ga speuren met uw hond. Honden vinden wandelen heerlijk, maar ze worden er niet moe van. Wanneer ze hun neus moeten gebruiken, vermoeit ze dat wel. Fijn voor hond en baas. Ga daarom speuren met uw hond (ook zonder ervaring). Lees meer over speuren met uw hond. Lees hier alles over een vakantie naar Texel met uw hond.

Activiteiten met de hond
Strandrolstoel, Cadweazle

Fluisterstil langs de vloedlijn

Voor 2021 zijn er extra elektrisch aangedreven offroad rolstoelen beschikbaar bij Paal 17 en Paal 28. Dankzij de Cadweazle en de Strandhopper is het strand van Texel avontuurlijker en beter toegankelijk voor mindervaliden. De Cadweazle is een offroad rolstoel, die men zelfstandig kan gebruiken. Met de Cadweazle is voortduwen niet nodig: de rolstoel heeft een stille en sterke elektromotor, waarmee de gebruiker zich moeiteloos tot 2 uur een weg baant door het zand en langs de vloedlijn. Voor korte afstanden blijft de ‘gewone’ terreinrolstoel beschikbaar. Lees meer over een aangepaste vakantie op Texel.

Boerderijwinkel Boer Jan

Hoeve Vrij & Blij is de plek waar boer Jan en boerin Rianne, bekend van Boer zoekt vrouw, dagelijks werken op de boerderij. Ze hebben sinds kort een prachtige boerderijwinkel geopend waar u terecht kunt voor pure en eerlijke Texelse producten. U kunt rondkijken op de boerderij en kennismaken met het boerenleven, dieren aaien en voor kinderen is er een leuke speurtocht inclusief Boer’n hulp diploma met kleine verrassing. De Boerderijwinkel is echt een bezoekje waard! Bekijk meer cultuurtips op Texel.

Boerderijwinkel Hoeve Vrij & Blij
Luchtvaart- en Oorlogsmuseum

Oorlogsmuseum

Hoewel Texel de oorlog relatief rustig heeft beleefd, waren de spanningen wel degelijk voelbaar. Door de ligging zijn er vele bunkers gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall van de bezetter. Maar in de nacht van 5 op 6 april 1945 werd Texel het decor van ‘Europa’s laatste slagveld’. In het vernieuwde Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel vindt u veel informatie over deze dramatische periode. Met ook veel aandacht voor de luchtoorlog die tussen 1940 en 1945 boven Texel werd uitgevochten. Lees meer over het Oorlogsmuseum of bekijk meer culturele tips op Texel.

Vogelaars gaan naar het nieuw natuurcentrum van Natuurmonumenten

Wie op zoek is naar informatie over de beste vogelkijkgebieden, waar welke vogels te vinden zijn en welke soorten op Texel veel voorkomen kan bij het nieuwe Natuurcentrum De Marel, in polder Waalenburg terecht. U kunt er veel leren over de Vogelboulevard, polder Waalenburg en natuurlijk over het Wad en de bijbehorende (onderwater)natuur. Hier kunt u ook terecht voor het boeken van een natuurexcursie van Natuurmonumenten of de vogelexcursies van het Vogelinformatiecentrum. Direct naast het centrum is er voor kinderen speelnatuur van OERRR. Rondom het centrum zullen veel wandelmogelijkheden komen, ook voor mindervaliden. Naar verwachting is het De Marel in het voorjaar van 2021 open voor bezoekers! Meer vogels kijken op Texel.

Vogelsspotten
Hardlopen, Route 66

Route 66 op Texel

Met de goede voornemens in het achterhoofd is dit boek een must have voor sportieve Texelfans. In Route 66 op Texel staan 66 inspirerende hardlooproutes over het eiland, handige tips & trucs van fysiotherapeut en Texelse hardloopfanaat Robert Bakker, mooie Texelfoto’s, columns en interviews met bekende en minder bekende Texelaars en Nederlanders. Natuurlijk mag u de routes op eigen tempo lopen dus ook voor wandelaars is het boek een mooie aanwinst. Het boek komt in april 2021 uit en is ook leuk om cadeau te doen! Pre-order het boek nu alvast en kom hardlopen op Texel tijdens uw vakantie. Meer info & bestellen.

Bekende artiesten op Texel in 2021

We hopen in 2021 snel weer los te kunnen met het evenementenprogramma van de Evenementenhal. We hebben namelijk een aantal bijzondere optredens van bekende artiesten geboekt! Voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Zo komen in mei 2021 bijvoorbeeld de beroemde hondjes Woezel & Pip naar Texel! Ga met deze leuke vriendjes op avontuur.
Houdt onze website in de gaten, hier maken we de programmering bekend. Bekijk de geplande evenementen in 2021.

Evenementenhal Texel, Woezel en Pip
Ronde om Texel

Evenementen op Texel

Gedurende het hele jaar 2021 worden er vele verschillende evenementen georganiseerd. Ga bijvoorbeeld op een culinaire reis en proef de smaken van Texel. Of bezoek een festival op het strand en geniet van heerlijke muziek en een gezellige sfeer en dans tot de zon ondergaat. De grootste catamaranrace ter wereld vindt jaarlijks plaats op Texel. Zoek een heerlijk plekje op het strand en moedig de deelnemers uit de hele wereld aan. U ziet u hoeft zich dus geen moment te vervelen. Bekijk alle evenementen op Texel in 2021.

De Krim 10 Zekerheden

De vakantie moet een onbezorgde tijd zijn. En dat begint al bij het maken van een boeking. Bij uw boeking voor een verblijf in 2021 krijgt u daarom van ons 10 Krim Zekerheden cadeau*! Zo bieden we u bijvoorbeeld een gratis Corona omboekgarantie én een laagste prijs garantie. Op deze manier heeft u maximaal zekerheid en nog meer voorpret! Wacht dus niet langer en boek met een gerust hart uw Texelvakantie in 2021. *Op de Zekerheden zijn voorwaarden en uitsluitingen van toepassing. Lees hier meer over De Krim Zekerheden.

Vakantiepark De Krim, chalet type Vuurtoren
Winnaar 2020

Fotowedstrijd 2021

Uiteraard organiseren we in 2021 weer een fotowedstrijd. Texel is een hele fotogenieke locatie met haar natuur, polders, bossen, strand en karakteristieke dorpen. Elk jaar ontvangen we vele prachtige inzendingen van gasten die hun vakantie op Texel doorbrengen. De prijs die u hiermee kunt winnen is een gratis weekend of midweek in een chalet type Vuurtoren. Viert u komend jaar vakantie op Texel? Vergeet uw fototoestel niet en stuur uw mooiste Texelfoto’s aan ons door! Doe mee met de fotowedstrijd.

Boek uw verblijf op Texel

Kom dit jaar naar Texel. De parken van De Krim Texel liggen verspreid over het eiland. In De Koog kunt u verblijven op Villapark De Koog, Camping Kogerstrand, Camping De Shelter, Bungalowpark 't Hoogelandt of Residentie Californië. Ga naar het noorden naar De Cocksdorp en boek bij Vakantiepark De Krim en Hotel Molenbos. Of ga naar Den Hoorn en verblijf op Camping Loodsmansduin. Boek uw verblijf bij uw favoriete uitjes.

Redactie De Krim Texel
Update: 09 mei 2022 16:30