Vermaak op Texel in 2020

Texel in 2020

Slimme tips en leuke kleinschalige activiteiten

Ook op Texel zien de highlights voor het jaar 2020 er natuurlijk als gevolg van de coronamaatregelen anders uit. Er staan allerlei leuke kleinschalige activiteiten gepland, restaurants bezorgen maaltijden en met de handige app Texelmap heeft u snel inzicht welke Texel hotspots per dagdeel nog ruimte hebben voor bezoekers. Zodat u ook in 2020 een fijne vakantie op Texel heeft, waarin er genoeg te beleven zal zijn.

Laat u verrassen door onze tips voor uw verblijf op Texel in 2020!

1. De Krim Texel bestaat 50 jaar

De Krim Texel vierde begin mei van dit jaar haar 50ste verjaardag. We zijn in de periode uitgegroeid van kleine noodcamping tot een recreatiebedrijf met negen exploitaties verspreid over het hele eiland. Er staat nu een gezonde organisatie, waar we ongelooflijk trots op zijn. De feestelijke activiteiten om ons gouden jubileum te vieren hebben we helaas uit moeten stellen tot najaar 2020 op Texel. Houd onze website in de gaten voor de feestagenda! De Krim Texel: Uniek Texels recreatiebedrijf 

De Krim Texel, oprichtingsdocument

2. De Reede van Texel en de wereld

In de zeventiende eeuw was Texel het middelpunt van de wereldzeeën. Vanaf De Reede van Texel voeren handels- en oorlogsschepen de héle wereld over. In de nieuwe interactieve tentoonstelling ‘Schip in Zicht – De Reede van Texel en de Wereld’ komt de Reede van Texel tot leven. Ontdek de vele verhalen die tot nu toe verborgen lagen in de indrukwekkende maquette van de Reede in Museum Kaap Skil. Een bezoek aan de maquette is een interactieve belevenis geworden!

3. SBS 6 Grote tuinverbouwing op Vakantiepark De Krim

Lodewijk Hoekstra, de tuinman van het SBS 6 tv-programma De Grote Tuinverbouwing, heeft samen met De Krim Texel en Staatsbosbeheer het boerenerf van Vakantiepark De Krim en het naastgelegen bos omgetoverd tot een fijne natuurlijke omgeving waar gespeeld en gesport kan worden. Uiteraard zijn er ook weer allerlei dieren op het erf gekomen en heeft het geheel een duurzaam karakter gekregen. Tot eind juni waren wekelijks de ontwikkelingen te volgen op SBS6 in het programma De Grote Tuinverbouwing. U kunt de afleveringen hier terugkijken.  

Het is natuurlijk nog leuker als u het resultaat komt bekijken in 2020 op Texel! Kinderboerderij De Krim Natuuravontuur 

Vakantiepark De Krim, Krim Natuuravontuur

4. Geheimen van De Hors ontdekken

NatuurStruûnen De Hors. Samen met de lokale gids Marcel ontdekt u de geheimen van De Hors op Texel. Deze uitgestrekte strandvlakte ligt aan het zuidpuntje van Texel. De route doorkruist prachtige landschappen met een bijzondere geschiedenis. U gaat drie uur met de Txgids op expeditie en beleeft een uniek stukje Texel. Onderweg komt u allerlei dieren en planten tegen met hun eigen verhaal.

5. Organiseer uw eigen activiteit

Hoe leuk is het om met uw eigen gezin, familie of vrienden een eigen activiteit te organiseren. De mogelijkheden op Texel in 2020 zijn eindeloos. Een dagje Solexen, een fietspuzzeltocht langs bezienswaardigheden op Texel, een clinic powerkiten, een zeskamp op het strand met aansluitend een barbecue …. Wat wordt uw eigen activiteit op Texel in 2020? Texel Active helpt u graag met de organisatie. 

Oudeschild, zelfpluktuin

6. Diner maken uit de natuur

In een natuurtuin in Oosterend gaat u zelf op zoek naar ingrediënten voor een heerlijk diner. Met de oogst gaat u (onder begeleiding) aan de slag om een maaltijd of een lekker kopje thee te maken. Dit is een actieve en leerzame activiteit waarbij u vooral ook geniet van het buiten zijn en lekker eten. 

7. Uit eten in uw eigen accommodatie

Uit eten in uw eigen, gezellige vakantiehuis, voor uw tent of op het strand. Tijdens uw Texel-vakantie kunt u in 2020 genieten van heerlijke gerechten van uw favoriete restaurant in uw eigen huis, tent of caravan. Op deze interactieve kaart van Texel staan de verschillende restaurant vermeld waar u eten kunt bestellen of afhalen. U kunt direct uw bestelling doorgeven!

Vakantiepark De Krim, 't Paviljoen
De Koog

8. App geeft drukte op Texel weer

De App TexelMap is een handig hulpmiddel bij het vakantievieren op Texel in coronatijd. Nu overal wat minder mensen tegelijk terecht kunnen en we wat meer afstand moeten houden is het handig om te weten waar het druk is en waar u nog terecht kunt. De app toont van tevoren hoeveel bezoekers verwacht worden bij de Texelse hotspots, zodat u de rustige plekken uit kunt zoeken én een beschikbaar tijdslot kunt reserveren bij de locaties die u graag nog wilt bezoeken, zodat u zeker weet dat u dan terecht kunt. Mocht de gewenste locatie of activiteit erg druk zijn, dan geeft TexelMap suggesties voor passende alternatieve activiteiten. Download de app

9. Villa met zwembad in De Koog

In 2020 worden de bouwwerkzaamheden op villapark De Koog afgerond en is het park helemaal gereed! Kom ervaren hoe het is om uw eigen zwembad en sauna te hebben. De duurzaam gebouwde villa’s bieden u veel comfort en luxe. Zo hoeft u bij aankomst niet eerst langs de receptie, maar krijgt u vooraf een code gemaild waarmee u de deur kunt openen; onze gastvrouw komt later met een welkomstmap bij u langs. Het villapark biedt u veel privacy en rust en is daarmee de perfecte plek om even helemaal te ontspannen en te ontsnappen aan uw drukke leven. Het villapark is perfect gelegen op loopafstand van het strand! Zin om erop uit te gaan? Het bruisende dorpje De Koog ligt slechts enkele minuten lopen van het park. Verwen uzelf in een luxe villa; een bijzondere ervaring op Texel! Villapark De Koog 

Villapark De Koog, entree
Den Burg, ZOUT expositie

10. Digitale kunstexpositie ZOUT

Normaal gesproken organiseert Kunstenaarsvereniging ZOUT in mei een expositie genaamd Zomerzout. Helaas is dat nu niet mogelijk. Zoutlid Peter Ampt kwam op het idee om een digitale expositie te lanceren. In deze digitale expositie kunt u de diverse kunstwerken van zoutleden bewonderen.

Favorieten top 10 van gasten van De Krim Texel

Onze gasten komen vaak al jaren op Texel. Zij kennen het typisch Texel gevoel en weten als geen ander wat zeer de moeite waard is om te ondernemen op het eiland. We hebben onze gasten gevraagd welke bezienswaardigheden en activiteiten zij aanraden voor een (eerste) bezoek aan het eiland. Deze tips hebben we samengevat in de Texel Top 10

Redactie De Krim Texel
Update: 8 september 2020 12:00

Vragen? Liever persoonlijk contact?

Wij staan voor u klaar!

0222 - 390 112 

Maandag-vrijdag: 9.00-18.30
Weekend: 9.00-17.00

Veelgestelde vragen

Bekijk FAQ    

Alle prijzen 2021 zijn inclusief btw, reserveringskosten en exclusief toeristenbelasting à € 2,25 p.p.p.n. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e persoon e.v. à € 9.30 p.p. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.

Alle prijzen 2021 zijn inclusief btw, reserveringskosten en exclusief toeristenbelasting à € 2,25 p.p.p.n. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e persoon e.v. à € 9.30 p.p. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.

Aangesloten bij:

Wij werken samen met:

© 1970-2020 De Krim Texel - Juridische informatie  

© 1970-2020 De Krim Texel