SuperDagActie voor de snelle beslisser

50% korting op een verblijf tot 12 februari 2021 

Het zal u niet ontgaan zijn: dit jaar bestaat De Krim Texel 50 jaar. Ter ere hiervan sluiten we ons jubileumjaar af met een ongekende SuperDagActie! Ontvang tot 31 december 23:59 uur maar liefst 50% korting* op een verblijf in de periode van 4 januari t/m 12 februari 2021. Mis deze kans niet en begin het nieuwe jaar met een heerlijk verblijf op Texel! 

* Deze actie is alleen geldig tot 31-12-2020 23:59 uur voor het reserveren van een chalet of familievilla op Vakantiepark De Krim, een landhuis of villa op bungalowpark ’t Hoogelandt of een villa op Villapark De Koog (m.u.v. de zwembadvilla) voor een weekend of midweek met een aankomst tussen 4 januari en 12 februari 2021.

10 redenen om Texel te bezoeken in 2018

Texel in 2018

10 redenen om Texel te bezoeken in 2018

Van de uitgestrekte stranden tot het speciaal bier, lammetjes knuffelen en de gezellige dorpjes: We maakten een lijstje met de 10 leukste redenen om Texel te bezoeken in 2018!

1. Fietsen

Met stip op 1 staat het fietsen op Texel. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden kunt u uw hart ophalen. Door de duinen, het bos, de dorpjes, over de dijk en langs de vele bezienswaardigheden. U kunt uw eigen fiets meenemen of een fiets huren bij één van de vele fietsverhuurders. Voor sportieve fietsers zijn er speciale ATB routes uitgezet. Meer lezen

Paracentrum, De Cocksdorp

2. Texel Airshow

Eens in de 3 jaar vindt de Texel Airshow plaats en in 2018 is het weer zover! Op 4 augustus zullen er weer vele verschillende vliegtuigen, helikopters en straaljagers te zien zijn op Texel International Airport. Bij de afgelopen editie van 3 jaar geleden arriveerden er ongeveer 300 vliegtuigen. Van antieke tot hedendaagse- civiele- en militaire vliegtuigen, bekijk ze op de Texel Airshow allemaal! 

3. Strand & Zee

Texel staat natuurlijk bekend om de lange, uitgestrekte zandstranden. Hier heeft u zelfs op een prachtige zomerdag nog genoeg ruimte om u heen. Bijvoorbeeld voor het bouwen van zandkastelen, vliegeren, strandzeilen of in alle rust genieten van de zon. Liever actief in het water? Kitesurfen, golfsurfen en windsurfen zijn op Texel populaire watersporten. En na afloop sportieve verhalen uitwisselen in één van de vele gezellige strandtenten!  

Oudeschild,  rondleiding Texelse bierbrouwerij

4. Texels Speciaalbier

Texel heeft een eigen brouwerij met vele verschillende soorten bier. Al deze bieren worden op Texel gebrouwen met Texelse ingrediënten. U kunt bij de Texelse brouwerij een rondleiding reserveren en ontdekken hoe het Texelse bier wordt gebrouwen en smaakt. 

5. De dorpjes

Op Texel zijn zeven verschillende leuke dorpjes te vinden. Van de toeristische badplaats De Koog tot aan het vissersdorp Oudeschild. Elk dorpje heeft zijn eigen karakter en unieke bezienswaardigheden. Ook worden er vele verschillende evenementen in de dorpjes georganiseerd. Van zomermarkten, herfstmarkten, kerstmarkten tot kofferbakmarkten en verschillende festivals. In de dorpjes is er altijd wat te beleven! 

Den Burg
De Slufter

6. De Slufter

De Slufter is een prachtig natuurgebied wat u echt moet zien tijdens uw bezoek aan Texel!Dit natuurgebied staat in open verbinding met de Noordzee. Het wandelgebied veranderd telkens, tijdens eb ziet het er weer anders uit dan wanneer het vloed is. Tijdens een flinke noordwester storm staat het gebied soms helemaal onder water. In de Slufter groeien vele verschillende soorten zoutwater planten. De Slufter is een paradijs voor broedvogels en in de Sluftergeul zijn krabben, kwallen, garnalen en platvissen te zien. 

7. Beach Food Festival

Het jaarlijks terugkerend evenement Beach Food Festival zal dit jaar plaatsvinden van 20 t/m 22 juli. Tijdens dit festival aan het Waddenstrand bij Oudeschild kunt u heerlijk met de voeten in het zand en ondertussen genieten van prachtige muziek, plaatselijke gerechten en lokale dranken. Ontdek tijdens Beach Food Festival wat het eilandleven zo bijzonder maakt! 

Teso, Texelstroom

8. De nieuwe TESO-boot

Texel kreeg in 2017 een nieuwe boot voor de veerverbinding tussen Den Helder en Texel. Uw vakantie begint goed met een vaartochtje met deze prachtige nieuwe boot! 

9. Ecomare

Ecomare is een multifunctioneel centrum gericht op de wadden en de Noordzee. In Ecomare zijn verschillende accommodaties zoals een natuurmuseum, een aquarium, een zeehondenopvang, een vogelopvang, een duinpark en een observatorium. In Ecomare ziet u verschillende dieren zoals jonge zeehonden, bruinvissen, vogels, vissen, insecten en nog veel meer! 

De Koog, Ecomare
Den Burg, Schapenboerderij Texel

10. Lammetjes knuffelen

Texel staat natuurlijk bekend om de vele schapen op het eiland. In het voorjaar is het ontzettend leuk om over het eiland te fietsen en de jonge lammetjes gekke sprongen te zien maken in de weilanden. Maar het allerleukste is toch wel het knuffelen met lammetjes. Op Schapenboerderij Texel worden jaarlijks vele lammetjes geboren. In een met strobalen afgebakend hoekje kunt u daar heerlijk zitten en lammetjes knuffelen. 

Alle prijzen 2021 zijn inclusief btw, reserveringskosten en exclusief toeristenbelasting à € 2,25 p.p.p.n. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e persoon e.v. à € 9.30 p.p. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.

Alle prijzen 2021 zijn inclusief btw, reserveringskosten en exclusief toeristenbelasting à € 2,25 p.p.p.n. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e persoon e.v. à € 9.30 p.p. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.

Aangesloten bij:

Wij werken samen met:

© 1970-2021 De Krim Texel - Juridische informatie  

© 1970-2021 De Krim Texel