Vragen?

Uw Texelvakantie boeken

Aankomstdatum
Verblijfsduur
Aantal personen
Verblijf op
Accommodatie
Direct boeken

Uw voordeel van direct online boeken bij De Krim:

De beste prijs/kwaliteit Ruime keuze
Eigen gastrecensies Géén voorkeurskosten

10 redenen om Texel te bezoeken in 2017

Van gezellig foodfestival tot dansen met blote voeten in het zand, lammetjes knuffelen en spectaculaire evenementen:  We maakten een lijstje met de 10 leukste redenen om Texel te bezoeken in 2017!

1. Strand & Zee

Op nummer 1 staan natuurlijk het strand en de zee. De stranden op Texel zijn prachtig en uitgestrekt! Met 30 kilometer strand hoeft u zelfs op zomerse dagen niet dicht op de andere badgasten te liggen. Maar ook als u actief bezig wilt zijn, zijn de mogelijkheden legio: van strandwandeling maken tot zandkastelen bouwen, golfsurfen, windsurfen, vliegeren, strandzeilen, kitesurfen... en na afloop natuurlijk bijkomen in een van de gezellige strandtenten!

2. Lammetjes knuffelen

Texel staat natuurlijk bekend om haar schapen. In het voorjaar is het ontzettend leuk om over het eiland te fietsen en de jonge lammetjes gekke sprongen te zien maken in de weilanden.  Maar het allerleukste is toch wel het knuffelen met lammetjes. Op Schapenboerderij Texel worden jaarlijks vele lammetjes geboren. In een met strobalen afgebakend hoekje kunt u daar in het voorjaar heerlijk zitten en lammetjes knuffelen. 

3. Met de nieuwe TESO-boot!

Texel kreeg recent een nieuwe boot voor de veerverbinding tussen Den Helder en Texel. Dus komt u in 2017 naar Texel dan is de kans groot dat uw vakantie begint met een vaartochtje met deze prachtige nieuwe boot

4. Beach Food festival

Het Beach Food Festival in Oudeschild wordt op 28 en 29 juli in 2017 herhaald wegens groot succes. Tijdens dit evenement worden er in foodtrucks heerlijke Texelse producten aangeboden die je op het mooi aangeklede terrein kunt opsmikkelen. De fijne en gemoedelijke sfeer bij het Waddenzee strandje zorgt voor een onvergetelijk weekend! 

5. Mooiste natuurgebied van Nederland

Texel is in 2016 door Lonely Planet opgenomen in de Top 10 reisbestemmingen in Europa, o.a. vanwege de prachtige natuurgebieden, en het Nederlandse Waddengebied is door het Nederlandse publiek gekozen tot mooiste natuurgebied van Nederland... Need we say more?

6. Avonturen beleven met Joris Jutter

In de schoolvakanties beleven kinderen superleuke en spannende avonturen met Joris Jutter, Jet Visnet en Zizo Zeehond. 

 

Joris is de zoon van een echte Texelse strandjutter! Als Joris niet aan het jutten is dan is hij te vinden op een van de parken van De Krim. Daar vertelt hij verhalen over wat hij allemaal heeft meegemaakt. Ook houdt hij erg van dansen en van bingo met de andere kinderen op het park! Joris speelt het allerliefste met zijn vriendinnetje Jet en zijn dierenvriend Zizo. Je zult ze dan ook vaak samen op het park tegen komen! 

7. Cultuurmaand 'Lange juni'

Lange Juni is dé cultuurmaand op Texel, barstensvol kunst, cultuur en muziek.  Vaste highlights van Lange Juni zijn de kunstmanifestatie Klifhanger, de populaire Markt van de Smaakbelevenis, het strandhuisjesproject Dichter bij Zee en het sfeervolle festival Jazz on the Waves. U treft het als u in juni op Texel bent!

8. Wandelen

Op Texel kunt u het hele jaar prachtig wandelen. Meedoen met een georganiseerde wandeltocht? Dan is de afwisselende wandeltocht 'Om 't eiland' een aanrader! Deze verzorgde en recreatieve tocht wordt 10 en 11 juni georganiseerd en zal een hoog vakantiegevoel met zich meebrengen. Waar wacht u nog op?

9. Swingen!

Danceliefhebber? Kom dan op 8 en 9 juli 2017 dansen met uw blote voeten in het zand op het dance-evenement SunBeats!

 

Houdt u meer van blues muziek, dan is de 30ste jubileum editie van het Texel Blues Festival op 13, 14 en 15 oktober een evenement om niet te missen.

10. Ons nieuwe zwemparadijs!

Last but not least: In juli 2017 is het nieuwe zwembad op Vakantiepark De Krim geopend! Een waar waterparadijs met spectaculaire waterglijbanen, een wild water baan en een Spraypark. Niets staat heel veel waterpret in 2017 nog in de weg! 

De leukste evenementen in 2017

 

 

 • 30 mei t/m 4 juni: Meer dan 20 kleinkunstenaars en cabaretiers op Broadway Boulevard

 • 10 juni: Beleef de 40ste editie van de Ronde om Texel

 • 12 t/m 17 juni: Ontdek het spektakel WK windsurfen

 • 21 & 22 juni: Historische schepen gaan voor anker bij Pre-Sail Texel

 • 4, 5 & 6 augustus: Geef je body en brein een boost tijdens het Body & Brein strandfestival

 • 5 & 6 augustus: Geniet van de idyllische setting van de Horizontoer in de waddenhaven

 • 12 augustus: De haven bezoeken, vissers ontmoeten en verse vis eten op het HavenVIStijn

 • 8, 9 & 10 september: Culinair genieten tijdens Texel Culinair

 • 24 september: Loop vanaf de boot de Texelse halve marathon

 • 15 oktober: Beach Obstacle Run Texel: Survive the elements

 • December: in december komt het hele eiland in kerstsfeer en zijn er diverse kerstmarkten te bezoeken!

 

Natuurlijk zijn er nog meer evenementen die u niet mag missen. Voor actuele informatie gaat u naar onze evenementenpagina. 

Alle prijzen 2018 zijn inclusief BTW, reserveringskosten en exclusief gemeentelijke heffingen à € 1,75 p.p.p.n. met een maximum van 7 nachten. Prijzen voor alle vakantiehuizen en ingerichte tenten met badkamer zijn inclusief eindschoonmaak. Bij de vakantiehuizen en alle ingerichte tenten geldt aanvullend: inclusief bedlinnen voor de 1e persoon, exclusief verplicht bedlinnen vanaf de 2e e.v. persoon à € 8,50 p.p.  Prijswijzigingen voorbehouden.


Voor groepsreserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen.